Lähes 400 lasta nautiskeli Pikkusudet-korisriehasta Joensuussa

26.5.2015 Lasten liikkumisen edistämiseen tähtäävä Keskon päivittäistavarakaupan ja Koripalloliiton yhteistyöprojekti sai maanantaina jatkoa Joensuun Urheilutalolla, jossa järjestettiin toinen Pikkusudet-korisrieha. Tapahtuma liikutti lähes 400 lasta ja osallistujia kävi tervehtimässä mm. tuore Suomen mestari, Kataja Basketin Petri Virtanen.

Koripalloliiton ja Keskon yhteisprojekti Pikkusudet tähtää lasten liikkumisen edistämiseen yhteistyössä seurojen ja paikallisten kauppiaiden kanssa.

Joensuussa testissä ollut Pikkusudet-korisrieha kokosi 400 alakoululaista liikkumaan päiväksi. Syksyllä korisriehojen ohella järjestetään Pikkusudet-koriskouluja.

Joensuun tapahtumassa lapsia kävi tervehtimässä tuore Suomen mestari Petri Virtanen Pantteri-patsaan kanssa. Kuvat: Kesko & Vesa Kuukka / Kuvanmaailma.

Tapahtuman sponsoroi K-kauppias Juha Kupiaisen luotsaama Pilkon K-citymarket ja Pirkka, jotka tarjosivat pikkuliikkujille evästä vauhdikkaaseen pelipäivään. Koululaiset tapahtumaan kutsui ja käytännön järjestelyistä huolehti Kataja Basket.

Joensuun urheilutalolla vilisti viidestä eri alakoulusta 390 ykkös- ja kakkosluokkalaista.

Lähes koko koulupäivän kestävän tapahtuman aikana lapset pääsivät tutustumaan koripallon tekniikoihin, harjoittelemaan heittoja ja tietenkin pelaamaan. Tapahtuman tarkoituksena on edistää lasten liikuntaintoa.

Tapahtuman ja Pikkusudet-konseptin tarkoituksena on edistää lasten liikuntaintoa sekä tuoda liikuntatapahtuman kautta esille paikallisen K-kauppiasyrittäjän tekemää vastuullisuustyötä. Pikkusudet-korisriehoja tullaan järjestämään vuoden aikana myös muilla paikkakunnilla nyt toista kertaa testissä olleella konseptilla. Yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa tahot käynnistävät myös Pikkusudet-koriskouluja ympäri Suomen.

Keskon ja Koripalloliiton ensimmäinen Pikkusudet-korisrieha järjestettiin Järvenpäässä huhtikuussa. Sekä Järvenpään että Joensuun korisriehat olivat konseptitestausta syksyllä käynnistyvälle laajamittaisemmalle toiminnalle.

Joensuun tapahtumaan saatiin odotettuja vieraita, kun tuore Suomen mestari, Kataja-ikoni Petri Virtanen marssi Urheilutalolle tervehtimään lapsia Korisliigan kiertopalkinto, Pantteri-patsas sylissään.

Pikkusudet-konseptin mukaisesti tapahtumassa tarjottiin maukasta ja terveellistä Pirkka-välipalaa, jonka lisäksi kaikki pienet pelaajat saivat muistoksi Pikkusudet-korispaidan.

- Aivan mahtava meno koko päivän! Ihanaa liikunnanriemua, iloisia naamoja ja tyytyväisiä oppilaita sekä opettajia. Meillä on Keskossa erinomainen yhteistyökumppani ja paikallistasolla innokkaita kauppiaita, jotka haluavat olla yhdessä seurojen kanssa liikuttamassa lapsia. Pikkusudet-korisriehat ovat nyt todettu kahdella paikkakunnalla erittäin toimiviksi ja tästä on hyvä lähteä edistämään säännölliseen, viikottaiseen toimintaan tähtäävän Pikkusudet-koriskoulun konseptointia, kommentoi vastikään uusien konseptien kehityspäällikkönä Koripalloliitossa aloittanut Susanna Vartiainen.

 
17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

2.6.2004 Pohjoinen alue

Koripallon nuorisotoimintalinjan tekeminen käynnistynyt

Suomen Koripalloliitto on käynnistänyt oman nuorisotoimintalinjansa tekemisen. Nuorisotoimintalinjassa määritetään ne arvot ja toimintatavat, joilla suomalaista nuorisokoripalloa lähdetään jatkossa kehittämään. Nuorisotoimintalinjan keskeisenä tavoitteena on kääntää koripallon pelaajamäärät nousuun.

Näytä lisää vastaavia