Lahti Basketball selvitti tiensä Suomen Cupin välieriin

29.1.2019 20:49 Suomen Cupin puolivälierät käynnistyivät Lahti Basketballin 102–83 (45–45) -voitolla BC Lepistä.

Hannes Koskinen viimeisteli Lahti Basketballin paidassa 17 pistettä Suomen Cupin puolivälierässä. Kuva: Francois Perthuis

I divisioona A:n kärkijoukkue Lahti Basketball ei antanut 35-vuotiaiden SM-sarjassa pelaavan BC Lepin yllättää, vaan vei välieräpaikan reilun tuntuisella 102–83-voitolla. Loppulukemista huolimatta kamppailu ei ollut alusta asti Lahden hallintaa.

– Lepi tuli hyvällä jalalla peliin ja kokemus näkyi heidän otteissaan. Toisella puoliajalla saimme oman pelimme käyntiin ja rullasimme voittoon. Tiukka kamppailu, summasi vahvan ottelun pelannut ja tehot 15/7/7 syöttöä kirjannut Vesa Mäkäläinen.

BC Lepi pääsi otteluun kuuden pisteen etumatkalta heitettyään tasoitusheitoista kaksi kolmosta sisään. Suomen Cupissa kahden eri sarjatason joukkueen kohdatessa alemman sarjan joukkue saa heittää ennen ottelun alkua 10 kolmosta, jotka jäävät voimaan ottelun alkaessa.

Lahti sai pelin käynnistyttyä nopeasti juonen päästä kiinni, mutta ottelun ensimmäinen puolikas edettiin lähes kori korista ja puoliajalle lähdettiin tasalukemissa 45–45.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tauon jälkeen Lahti löysi puolustuspelaamiseensa uuden vaihteen ja Lepi joutui vaikeuksiin. Heittojen kolistessa rautoihin kotijoukkue karkasi eikä antanut entisten korisliigapelaajien tähdittämän Lepin nousta enää mukaan otteluun.

– Vaikea peli, joka kuitenkin voitettiin. Nyt suunnataan katse eteenpäin ja seurataan, ketä vastaan pelataan seuraavaksi, Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling totesi.

Lahden tehomiehiin kuuluivat Mäkäläisen ohella joukkueen korkeimman pistesaldon kirjannut Hannes Koskinen (17/7) sekä Jarred Jones (15/8). Tasaisesta joukosta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Otto Aalto (13/5), Henry Pwono (10/9) ja Eemeli Lampén (10/4).

BC Lepin tehokkain oli liki 38 minuuttia uurastanut ja peräti 29 pistettä ja 15 levypalloa tilastoinut Timo Riihelä. Joni Harjula tahkosi tehot 19/6/7 syöttöä.

– 20 minuuttia jaksoimme, sitten iski väsy. Ei ole sattumaa, että Lahti on Divari A:n kärjessä. Taidossa ei välttämättä niinkään hävitty, mutta kunnossa sitäkin enemmän, totesi Lepin Henri Hirvikoski (8/2).

Lahti Basketball saa välierissä vastaansa voittajan puolivälieräottelusta Salon Vilpas–KTP-Basket, joka pelataan Salossa 6. helmikuuta.

Ottelutilastot >

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

9.2.2013 Suomen Cup

Hurmioitunut Honka cup-voittoon Säynätsalossa

Tapiolan Honka vei nimiinsä uudistuneen miesten Suomen cupin mestaruuden pyörittelemällä finaali-isäntä Säynätsalon Rientoa vieraskentällä pistein 79–98 (41–49). Pitkästä aikaa lähes kaikki nimimiehensä parketille saanut Honka esitteli kauden parasta puolustustaan ja nautti hyökkäyspäässä onnistumisia laajalta rintamalta.

8.2.2013 Suomen Cup

SäyRi ja Honka iskevät yhteen miesten cupin finaalissa

Miesten Suomen cup huipentuu lauantaina Keski-Suomessa, kun Säynätsalon Riento kohtaa Tapiolan Hongan cupin finaalissa. Sekä SäyRin että Hongan kokoonpanot ovat muuttuneet melkoisesti talven aikana ja odotettavissa on tiukka, tasainen kamppailu cup-pokaalista.

22.1.2012 Suomen Cup

FoKoPo kesti hermopaineet pikkufinaalissa

Miesten Suomen Cupin pikkufinaalin voittajaksi kruunattiin divaria johtava Forssan Koripojat, joka karkasi varhaiseen johtoon Tapiolan Hongasta ja piti ratkaisevilla hetkillä puolustuksellaan espoolaiset tiukasti takaa-ajoasemassa. Forssalaisvoitto merkittiin lopulta pöytäkirjaan lukemin 74–62 (37–32).

17.1.2012 Suomen Cup

Kohti Final Fouria: Divarin suosikit iskevät yhteen pikkufinaalissa

Vuoden 2011 Suomen Cupin huipentava sunnuntaipäivä käynnistyy Pyynikin Palloiluhallilla klo 12:30 mielenkiintoisissa merkeissä, kun I divisioonaa identtisellä voitto/tappiosuhteella johtavat Forssan Koripojat ja Tapiolan Honka iskevät yhteen. Entistä mielenkiintoisemmaksi ottelun tekee se, että FoKoPon lisäksi myös Honka on ilmoittanut halunsa nousta Korisliigaan kaudeksi 2012/13.

Miesten ja naisten SM-sarjoihin uudet vahvistuskiintiöt

Koripalloliiton liittohallitus on Helsingissä pitämässään kokouksessa päättänyt miesten ja naisten SM-sarjojen uusista ulkomaalaiskiintiöistä. Miesten SM-Koriksessa sallitaan pelikaudella 2004-05 kaksi ja naisten SM-sarjassa yksi EU- ja ETA-alueiden ulkopuolinen vahvistus. Samat säädökset koskevat myös Suomen Cup –kilpailuita.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.