Lahti ja Vilpas venyivät yllätyksiin Suomen Cup -puolivälierissä – Jeremiah Wood tilastoi voitossa triplatuplan

11.12.2021 18:07 Miesten Suomen Cupin puolivälierät saatiin päätökseen. Jatkoon etenivät Lahti Basketball, Salon Vilpas ja Kauhajoki.

Jeremiah Wood takoi taululle triplatuplan 20 pisteen voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan puolella kolmatta sijaa pitävä Kouvot tuli yllätetyksi pahan kerran miesten Suomen Cup -puolivälierissä. Kuudennen sijan haltija Lahti Basketball otti ja voitti yhdestä poikki olevan mittelön vierasreissulla. Tasaisen väännön päätteeksi merkittiin loppulukemat 92–96 Lahden hyväksi.

Vasta kolmatta otteluaan Lahdessa pelannut Zackery Bryant osoitti olevansa kentän kovimmalla korintekotuulella. Bryantin nimiin merkittiin 38 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä. Sekä kolmoset että vapaaheitot mies pudotti täydellisellä osumatarkkuudella.

Lisäksi vedossa oli nuori kotimainen nousija Eemi Luukkonen, joka sai tilastoihinsa merkinnät 11 pisteestä ja viidestä levypallosta.

Kouvojen parhaat pistemiehet puolestaan olivat Amir Hinton 25 pisteellä sekä Aapeli Syrjämäki 15 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

Vilpas voittoon yli 20 pisteellä

Salon Vilppaan ja KTP-Basketin ottelussa kohtasivat Korisliigan sijojen neljä ja viisi joukkueet eli kaikkein lähimpänä toisiaan taulukossa olevat osallistujat. Näin ei olisi välttämättä kuitenkaan helposti päätellyt lopputuloksesta. Kotikentällään pelannut KTP jäi vieraidensa jalkoihin 71–92-tuloksella.

Vilpas pelasi vain kahdeksan pelaajan kierrolla, mutta pelaajista peräti kolme ylsi vähintään 20:n arvoisiin pistesaldoihin. Marcus Lovett Jr. pusitti 25, ja Jeremiah Wood ja Bryan Griffin lisäsivät kumpikin pakkaan 20.

Pisteiden lisäksi korinalusekspertti Wood vakuutti myös muissa tilasosarakkeissa. Pelaajalle nimittäin merkittiin myös 13 levypalloa ja 11 koriin johtavaa syöttöä. Näin ollen hänen nimiinsä jäi niin sanottu triplatupla ja hurja 36:n tehokkuuslukema.

KTP:n riveistä erottui erityisesti Remu Raitanen, joka upotti 17 pistettä – siitäkin huolimatta, että kärsi vaikeuksia kaaren takaa – ja kahmi käsiinsä kuusi levypalloa.

Ottelutilastot

Kauhajoella vähemmän yllätyksiä

Korisliigan kärkisijaa pitävä Kauhajoki ei kokenut kummoisia yllätyksiä kotikentällään. Tähän mennessä jo kymmenenneksi vajonnut Kataja Basket teki parhaansa, mutta isännät etenivät välieriin luvuin 81–61.

Kauhajoen kovin korintekijä ottelussa oli Lee Skinner, jolle merkittiin 21 pistettä ja 11 levypalloa. Vakuuttavasti esiintyivät myös Simeon Carter – 20 pistettä ja kymmenen levypalloa – sekä viimeisin Kuukauden Valopilkku Rene Rougeau – vain kahdeksan pistettä mutta pyöreät kymmenen syöttöä.

Katajan peli lepäsi pitkälti pelinjohtajaveteraani Jamar Wilsonin käsissä. Wilson iski tauluun näyttävät 21 pistettä, mutta työ ei tuonut toivottuja tuloksia.

Ottelutilastot

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

Näytä lisää vastaavia