’Lakersista tuttu’ Marko Yrjövuori liittyy Susijengin huoltojoukkoihin

22.5.2014 NBA-joukkue Los Angeles Lakersissa ’medical trainer’ –tittelillä kymmenen vuotta työskennellyt Marko Yrjövuori vahvistaa Susijengin huoltojoukkoja tulevana kesänä. Supertähti Kobe Bryantin luottomiehenä tunnettu Yrjövuori liittyy Susijengi-vahvuuteen 10. elokuuta ja on maajoukkueen matkassa, kun Suomi pelaa historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa, Espanjassa 30.8. alkaen.

Kobe Bryantin luottomies Marko Yrjövuori (kuvassa) liittyy Susijengin huoltotiimiin kesällä.

Suomessa piipahtaessaan Yrjövuori (vas.) tapasi mm. Susijengin fysioterapeutin Vesa Kuparisen (kesk.) ja päävalmentajan Henrik Dettmannin (oik.). Kuvat: Tytti Nuoramo.

Suomessa lyhyellä visiitillä piipahtanut Yrjövuori ei peitellyt innostustaan kesän ohjelmalisäyksestä.

- Innostuin välittömästi, kun tällainen tilaisuus tuli. Olen valmis tekemään mitä vain pystyn Suomen maajoukkueen eteen, kertoi Yrjövuori.

46-vuotiaaseen Yrjövuoreen on helppo kiinnittää kliseisiä termejä ilman, että termit hänen kohdallaan olisivat yliampuvia. 1990-luvulla Yhdysvaltoihin matkalaukun kanssa Paimiosta lähtenyt Yrjövuori on ’suomalainen tuhkimotarina”, joka on toteuttanut ’amerikkalaisen unelman’.

Yrjövuoren tie on vienyt yrittäjyyden, yritteliäisyyden ja sattumankin kautta ensin Los Angeles Kingsin jääkiekkojoukkueen huoltotiimiin, josta hänet rekrytoitiin NHL:n työsulkukaudella 2004-05 NBA:n tunnetuimman joukkueen Lakersin huoltojoukkoihin.

Lakers-vuosiltaan on Yrjövuorella kaksi mestaruussormusta (2009, 2010) ja kuuluu mm. harvalukuiseen suomalaisjoukkoon, joka on tavannut USA:n presidentin Barack Obaman. Lakersissa Yrjövuorella on muodostunut erityissuhde 16 kertaa NBA:n tähdistöotteluun valitun Kobe Bryantin kanssa. Yrjövuori vastaa Bryantin lihashuollosta illasta ja päivästä toiseen.

- Sain Lakersilta virkavapaata maajoukkueohjelmaa varten ja keskustelin asiasta myös Bryantin kanssa. Hän on itse edustanut monesti USA:ta arvokisoissa ja innosti sekä kannusti myös minua. Olen ollut kauan Suomesta pois, mutta kotimaa on minulle tärkeä asia, Yrjövuori sanoi.

- Olemme iloisia saadessamme lisäkäsiä huoltotiimiimme ja siitä, että Marko oli aloitteellinen ja halusi tulla auttamaan maajoukkuetta, kommentoi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Heinäkuussa yhteen kokoontuvan Susijengin otteluohjelma MM-kisoissa on kiivastahtinen, joka korostaa huollon ja palautumisen merkitystä. Suomi pelaa hegemoniallisen avausottelunsa 30.8. USA:ta vastaan ja alkusarjassa yhteensä viisi ottelua kuudessa päivässä.

Susijengissä pelaajien fysiikkapuolen apuna toimivat fysioterapeutti Vesa Kuparinen, osteopaatti Aleksi Hakanto, fysiikkavalmentaja Jussi Hirvonen, lääkäri Aleksi Kallioniemi sekä Yrjövuori.

- Marko on loistava lisä maailmanluokan staffiimme. Hän tuo lisää ammattilaistason osaamista, iloitsi Susijengin kapteeni Hanno Möttölä.

 
23.11.2017 11:30 MM-kilpailut

Susijengi 14 miehen rintamana Bulgariaan

Susijengi matkustaa torstaiaamuna Bulgarian Botevgradiin, missä joukkue aloittaa perjantai-iltana karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut mukaan kaikki 14 pelaajaa, jotka ovat kuuluneet Susijengin marraskuun leiritykseen tällä viikolla.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

15.9.2014 10:45 MM-kilpailut

Koponen vei MM-kisojen syöttökuninkuuden

Susijengin Petteri Koposen meriittilistalle kirjattiin myöhään sunnuntai-iltana huima saavutus Espanjan MM-kisojen päätyttyä USA:n murskavoittoon Serbiasta finaaliottelussa. Koponen vei nimiinsä MM-kisojen syöttökuninkuuden 5,8 namupassillaan ottelua kohden ja jätti varjoonsa mm. Espanjan Ricky Rubion, Ukrainan Pooh Jeterin ja hopeajoukkue Serbian Milos Teodosicin.

12.9.2014 11:50 MM-kilpailut

Bilbaon Susijengi-fanit keräävät kiitosta eri medioissa

Suomen sinivalkovärejä Espanjan MM-kisojen Bilbaon alkulohkossa kantaneet 10,000 fania ovat keränneet osakseen kosolti kiitoksia ja ylistyksiä kansainvälisessä mediassa. Suomen Madridin-suurlähetystö pui ilmiötä kirjoituksessaan ”Bilbao, Suomen pääkaupunki” ja Ylen toimittaja Tero Karhu tutkaili ilmiötä Ylen ”Puoli seitsemän”-ohjelmassa.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

4.9.2014 MM-kilpailut

Voitolla jatkoon: Bilbaon lohkon päätöspäivänä Susijengillä vastassa Uusi-Seelanti

Susijengin suunnitelma Bilbaon alkulohkon viimeiselle päivälle on harvinaisen yksiselitteinen: Uusi-Seelanti kumoon ja paikka neljännesvälierissä varmistuu. Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi luonnehtii Uutta-Seelantia omintakeiseksi vastustajaksi, jonka kanssa joukkueen on syytä pysyä tarkkana.

3.9.2014 20:45 Maaottelu

Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

3.9.2014 11:15 MM-kilpailut

Susijengi ja Turkki elintärkeässä ottelussa keskiviikkona

Jännitys Bilbaon alkulohkossa tiivistyy entisestään keskiviikkona, kun yhden voiton kolmesta ottelustaan hakeneet Suomi ja Turkki kohtaavat kamppailussa jatkopaikoista. Tuoreessa muistissa on joukkueiden viime kesän EM-kisakohtaaminen, jolloin Suomi väsytti Turkin tainnoksiin ja avasi kisansa 55–61-voitolla.

Näytä lisää vastaavia