Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

27.3.2018 Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana odottaa joukkueen pudotuspeliavausta innolla. Hän uskoo, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen


 

Lappeenrannan Catz kaatui naisten Korisliigan runkosarjassa vain kahdesti ja ansaitsi tuloksellaan suoran välieräpaikan ja kotiedun pudotuspeleihin. Catzin päävalmentaja Mika Haakana uskoo, että pudotuspeleistä on tulossa mielenkiintoinen neljän tasaisen joukkueen taistelu mestaruudesta.

– Sinänsä harvinainen tilanne verrattuna kolmen neljän vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin oli kaksi joukkuetta yli muiden. Nyt tilanne on erilainen ja sarja on ollut paljon tasaisempi, mikä on vain hyvä asia lajille.

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut hoitelivat puolivälierävaiheen suoraan kolmella voitolla, mikä antaa joukkueille enemmän lepoaikaa ennen välieriä. Haakana näkee oman joukkueensa parin viikon ottelutauon kaksijakoisena.
– Sinällään hyvä, että ehtii saada jotain pieniä vammoja pois, mutta käynnistyminen ensimmäisessä (välierä)ottelussa vie varmasti hetken aikaa.


 

Odotettavissa kovaa prässiä isolla temmolla


 

Haakana näkee välierissä lauantaina vastaan asettuvan Hyvinkään Pontevan kovaa prässäävänä joukkueena.

– He ovat vähän erilainen joukkue kuin vuosi sitten, jolloin joukkue oli isokokoisempi. Nyt heillä on paljon laitureita ja pyrkivät pitämään yllä kovempaa tempoa ja prässäämään enemmän koko kentältä. Palloa pelataan paljon Taru Tuukkasen kautta.

Haakana on huomannut Henna Salomaan pirteät otteet puolivälieräsarjassa Vimpelin Vetoa vastaan. Hän uskoo Pontevan tarjoavan haasteita jokaisella pelipaikalla.
– Heillä on 2–3 pelaajaa jokaiselle pelipaikalle. Löytyy maajoukkuepelaajia ja kolme ulkomaalaista penkiltä. Ratkaisijoita löytyy kyllä.


 

Suora välieräpaikka runkosarjan palkintona

 

Haakana kiittelee omien pelaajiensa ahertamista runkosarjan aikana. 25 voitolla ja 2 tappiolla suoran välieräpaikan varmistanut Catz käänsi useita tiukkoja otteluja voitoksi kevätkaudella.
– Tottakai se on kahdella tappiolla todella kova suoritus, mutta meillä oli paljon tiukkoja pelejä varsinkin kevätkaudella. Emme missään nimessä päässeet helpolla keväällä.

Haakana mainitsee, että haasteita kauden aikana tuotti Lena Reshetkon jääminen pois joulukuussa. Tilalle Catz sai joukkueen paitaan palanneen Vilma Kesäsen.

– Joukkuetta rakennettiin paljon Lenan ympärille. Kun 4–5 paikan pelaaja lähti pois niin tilalle tuli 1–2 paikan pelaaja, eli jouduimme tekemään muutoksia kesken kauden. Roosa Kosonen on pelannut hyvin Lenan paikalla ja kun siirsimme Veera Pirttisen nelospaikalle, peli on pysynyt parhaiten kasassa.

– Olemme kuitenkin hyvässä tilanteessa kun on ollut kaksi viikkoa aikaa harjoitella asioita.
Haakana on tyytyväinen myös kauden amerikkalaisvahvistuksiin: Aleighsa Welchiin, Natalie Dayhin ja Valencia McFarlandiin.

– He ovat olleet kaikin tavoin erittäin hyviä pelaajia. Joukkueorientoituneita ja hyviä syöttäjiä. Se on ollut vahvuus. Se, että pystymme pelaamaan kollektiivina on tärkeä asia, ja siksi tulos on ollut niin hyvä.


 

Naisten Korisliigan välierät käynnistyvät lauantaina 31. maaliskuuta. Lappeenrannan Catzin ja Hyvinkään Pontevan avausottelu käynnistyy kello 17.00 Lappeenrannan urheilutalolla. Tapiolan Honka ja Kotkan Peli-Karhut avaavat välierät kello 14.00 Tapiolan urheiluhallissa. Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.


 

Lisätietoja: Naisten Korisliiga
 
17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

18.11.2018 15:05 Susiladies

Saara Wahlgren: ”Hallilla oli mahtava tunnelma”

Töölön Kisahallissa käydyssä kamppailussa Slovenia lunasti itselleen paikan 2019 EM-kisoihin päihittämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Häviöstä huolimatta naisten maajoukkue esitti parketilla monia valon pilkahduksia, ja yksi heistä oli hallia sytyttänyt taistelija Saara Wahlgren.

17.11.2018 21:20 Susiladies

Sara Bejedi: ”Taidollisesti meillä olisi edellytykset voittaa mikä tahansa joukkue”

Naisten maajoukkue Susiladies pelasi EM-karsintojen viimeisen kotiottelunsa Sloveniaa vastaan Töölön Kisahallissa Helsingissä. Joukkueen kantavana voimana toimi vasta 18-vuotias pelintekijä Sara Bejedi, joka pussitti upeat 19 pistettä ja johti peliä vanhan ammattilaisen elkein.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

15.3.2018 Haastattelu

Pitkän uransa päättävä Kenya Robinson: ”Olen valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni”

Äänekosken Huiman koripallo-ikoni Kenya Robinsonin pitkä ura koripallon parissa päättyy kuluvaan kauteen. Jo kertaalleen uransa lopettanut Robinson saapui vahvistamaan Huimaa ”vielä kerran” -tyyppisen ratkaisun siivittämänä alkuvuodesta. Robinson kiittää fanejaan ja väläyttää mahdollisuudella valmentaa joku päivä suomalaista joukkuetta.

14.3.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

12.2.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Aleighsa Welch: ”Olemme sitoutuneet tulemaan paremmiksi”

Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti Aleighsa Welch on ylpeä Catzin tasaisesta voittoputkesta. Vaikka 19 voiton ja yhden tappion kausi vaikuttaa paperilla lähes ylivoimaiselta, lappeenrantalaisryhmän sentteri vakuuttaa, että voittojen takana on paljon kovaa työntekoa.

20.1.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Wilesia Hardy: ”Meillä kaikilla on sama unelma”

Naisten Korisliigassa joulukuussa kentän molemmissa päissä tehokkaasti esiintynyt Wilesia Hardy kokee, että Tapiolan Hongan kemiat kohtasivat heti alkukaudesta. Siitä oli seurauksena Hongan tulikuuma voittoputki alkukaudesta. Joulukuun Honka hoiteli voitokkaasti 4–0.

11.12.2017 Haastattelu

Espoo Basket Teamin Kamilah Jackson: ”Teen kaikkeni ollakseni johtaja”

Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja EBT:n Kamilah Jackson on vakuuttanut alkukaudesta vahvalla korinaluspelaamisellaan. Sarjan levypallokuningatar haluaa olla johtaja parketilla ja toimia esimerkkinä etenkin joukkueen nuoremmille pelaajille.

4.11.2017 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Akilah Sims: ”Pyrimme finaaleihin jokaisissa harjoituksissa”

Alkukauden ilmiömäisessä pelivireessä loistanut Peli-Karhujen Akilah Sims valittiin naisten Korisliigan lokakuun pelaajaksi. Toista kauttaan PeKan paidassa pelaava laituri pitää sarjan tasoa korkealaatuisena.

30.4.2017 Haastattelu

HyPon Titta-Riina Lepistö: ”Joukkueena nousimme kaikista kuopista”

Hyvinkään Pontevan seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruuden lisäksi kirkkain mitali ripustettiin ensimmäistä kertaa joukkueen kapteenin Titta-Riina Lepistön, 26, kaulaan. Lepistö nousi ratkaisevassa viidennessä finaalissa suurimpien ratkaisijoiden rooliin heittämällä kauden piste-ennätyksensä, 17 pistettä.

15.4.2017 Haastattelu

HyPon Taru Tuukkanen: ”Nautin jatkuvasti vain enemmän pelaamisesta”

Kotimaisen naiskoripallon legendoihin kuuluva Taru Tuukkanen, 39, johdatti Hyvinkään Pontevan toisena perättäisenä keväänä Naisten Korisliigan finaaleihin. Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä kovempaan iskuun Tuukkanen äityy.

12.3.2017 Haastattelu

Chandrea Jones: ”Catzistä on tullut perheeni”

Naisten Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Lappeenrannan Catzin Chandrea Jones, 29, on tullut tutuksi noustessaan hurjaan viereeseen kevään edetessä. Myös tällä kaudella Jonesilla kiiltää silmissä muun joukkueen tapaan Catzin kuudes perättäinen Suomen mestaruus.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.2.2017 Haastattelu

Shenita Landry: ”Ei ole muuta tavoitetta kuin mestaruus”

Naisten Korisliigassa on meneillään tasaisin kausi aikoihin ja vahvasti mukana mestaruustaistossa on runkosarjan toisena majaileva Espoo United. Unitedin tehomoottori on ollut hiljattain tammikuun pelaajaksi valittu Shenita Landry, 29.

12.1.2017 Haastattelu

HyPoon palannut Anni Jämsä: ”Mitalin kirkastaminen tavoitteena”

Viime kaudella Naisten Korisliigassa Äänekosken Huimaa edustanut Anni Jämsä, 21, solmi viime kesäkuussa sopimuksen kasvattajaseuransa Hyvinkään Pontevan kanssa. Ulkomaan optio vei Jämsän kuitenkin Saksan Bundesliigaan. Saksassa vietetyn syyskauden jälkeen tie tuo takaisin Hyvinkäälle.

Näytä lisää vastaavia