Lappeenrantaan kreikkalaisvieraita maanantaina

16.12.2007 Reilu viikko sitten Suomen cupin mestaruuden voittanut Team Lappeenranta avaa Eurocupin kotiottelunsa maanantaina (17.12.) ottelulla kreikkalaista PAOK Thessalonikia vastaan. Urheilukanava näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

PAOK on perinteikäs menestysseura Kreikasta. Tämän kauden alku on ollut seuralle kuitenkin pomppuja täynnä. PAOK on ennättänyt jo vaihtaa valmentajaakin, kun voittoja Kreikan liigasta ei alkanut herua. Eurocupin avausottelussaan kreikkalaiset hävisivät viime viikolla yllättäen kotonaan virolaiselle Tartto Rockille lukemin 58-69.

- Ilmeisesti PAOK:lla on ollut pakka sekaisin. Se saattaa auttaa meitä, mutta emme voi ajatella, ettei vastustaja tulisi valmiina meitä vastaan. Vastassa on tuloksellisesti heikosta alkukaudesta huolimatta kova joukkue ja meidän on pelattava tosi hyvä peli, jos meinaamme voitosta tapella, summasi Lappeenrannan maajoukkuetakamies Petri Virtanen ottelun ennakkoasetelmia.

PAOK-peräsimessä Tartto-ottelu oli uudelle valmentajalle, Ruotsin maajoukkueen päävalmentajanakin tutuksi tulleelle, Kostas Flevarakisille ensimmäinen. Jonkinlaisesta herätyksestä saatiin merkkejä viikonloppuna, kun PAOK saalisti Kreikan liigassa kauden toisen voittonsa kukistamalla vieraissa Panioniosin niukasti 77-74.

Joukkueen sankariksi nousi 191-senttinen Dimitrios Verginis, joka teki PAOK:n kahdeksan viimeistä pistettä ottelussa ja koko ottelussa 19 pistettä.

Verginisin tukena on PAOK:ssa vahva kreikkalaiskaarti, kolme amerikkalaissyntyistä pelaajaa sekä Ranskan maajoukkueessakin esiintynyt Mamoutou Diarra.

- Menestyksemme ehto on, että onnistumme pelisuunnitelman toteutuksessa. Venäjä-reissumme oli tästä oiva esimerkki. Puoli tuntia pelasimme täysin omaa peliämme ja johdimme. Viimeisellä neljänneksellä idea pelistämme hävisi ja vastustaja tuli ohi, Virtanen arvioi.

Lappeenranta kärsi Eurocupin avauspelissään Samarassa 82-94-tappion johdettuaan parhaimmillaan venäläisisäntiään 12 pisteellä.

- Joukkuepuolustuksesta kaikki lähtee. Haluamme pitää painetta pallollisessa pelaajassa ja pakottaa vastustaja hyppyheittoihin, joita saamme vielä häirittyä. Levypalloista ja riistoista haluamme juosta nopeita. lisää Säynätsalon Riennosta suomalaiseen koripalloeliittiin ponkaissut Virtanen.

Lappeenrannalla tuoreet jalat

PAOK ei tarjoa Lappeenrannalle pitkänhuiskeaa vastusta, vaan pystynee vastaamaan isäntien vauhtiin tarpeen vaatiessa. Joukkueen peliä pyörittävät Lee Humprey sekä Ranskan passin omaava Antoine Gillespie. 189-senttinen Humprey on Yhdysvaltain yliopistomestari viime keväältä. Hänen edustamansa Florida löi finaalissa Ohio Staten, jonka riveissä pelasi puolestaan Lappeenrantaa nyt edustava Ivan Harris.

Toinen mielenkiintoinen kuriositeetti liittyy PAOK:n 206-senttiseen Edmund Saundersiin. Mies on nimittäin vanha Suomen-kävijä. Saunders edusti yhdeksän ottelun ajan Korisliigassa Team Componentaa kaudella 2003-04. Hän kirjautti tuolloin erinomaiset 25,0 pisteen ja 13,0 levypallon keskiarvot, mutta ennätti myös kärsiä viiden ottelun pelikiellon erotuomariin kohdistuneen uhkaavan käytöksen vuoksi.

Korin alla Saundersin avut lepäävät Diarran, 204-senttisen Georgios Tsiakosin sekä kolme senttiä pidemmän Dimitrios Charitopoulosin varassa. Pitkästä kaartista erityisesti parimetrinen Diarra ei kaihda astua kolmosviivan taakse heittämään.

Eurokentillä Lappeenrannan paras korintekijä on tähän mennessä ollut 17,7 pistettä ottelua kohden heittänyt Virtanen. Lappeenrannan rotaatio ei ole otteluissa ollut suuri, mutta sitäkin tasaisempi. Virtasen lisäksi kaksinumeroisiin pistekeskiarvoihin ovat yltäneet Adrian Henning (17,3), Harris (14,3), Pasi Riihelä (12,7) ja Juha Sten (10,3).

Kun Lappeenranta selviytyi Eurocupin karsinnoista lohkovaiheeseen, pantiin käytäntöön päätös, jonka mukaisesti joukkue pelaa Korisliigassa vain puolet runkosarjan otteluista. Päätöksestä tulee kiitosta nyt, kun tosipelit ovat käynnistyneet.

- Kyllä puolitettu sarjaohjelma on meille elinehto. Venäjältä kun pääsimme Suomeen, oli kroppa pari päivää aika romuna. Vaikea olisi kuvitella, että olisimme pelanneet esimerkiksi lauantaina Korisliigaa ja olleet sitten iskussa maanantaina kreikkalaisia vastaan, kuvailee Virtanen.

Tuoreiden jalkojensa toimivuutta Lappeenranta pääsee esittelemään maanantaina klo 18:30 alkaen, jolloin ottelua PAOK Thessalonikia vastaan heitetään käyntiin. Urheilukanavan lähetys alkaa jo klo 18 ottelun ennakkotunnelmilla.



Lisätietoja: http://www.fibaeurope.com/

Asiat

 
3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

Näytä lisää vastaavia