Lassi Tuovi kaudeksi 2017-18 Gravelines-Dunkerquen valmennusportaaseen

8.5.2017 Ranskan maajoukkueen pääluotsin Vincent Collet’n apuna huippuseura SIG Strasbourgissa päättyvällä kaudella toiminut Susijengi-apuvalmentaja Lassi Tuovi, 30, vaihtaa maisemaa.

Lassi Tuovi nähdään ensi kaudella Ranskan liigassa Gravelines-Dunkerquen valmennusportaassa.

Tuovi on kuulunut Susijengin valmennusjohtoon kesästä 2010 lähtien.

Lappeenrantalaislähtöisen Tuovin uusi komennuspaikka on Ranskan liigaa pelaava BCM Gravelines-Dunkerque, joka tähtää uuteen nousuun valmentajanvaihdoksen jälkeen.

Gravelinesia vuosikaudet valmentanut Christian Monschau jää syrjään joukkueen päävalmentajan postilta kuluvan kauden jälkeen ja tekee tilaa apuvalmentajan tontilta nousevalle 34-vuotiaalle Julien Mahélle.

Mahé otti yhteyden ensimmäistä kauttaan Ranskassa valmentavaan Tuoviin joitain viikkoja sitten, ja yhteinen sävel löytyi nopeasti.

- Keskustelimme Mahén kanssa koripallosta ja filosofiasta, eikä mennyt kauaa, kun Gravelines ilmoitti olevansa kiinnostunut apuvalmentajan palveluksistani tulevalla kaudella, Tuovi taustoittaa.

- Ajatuksemme kohtasivat välittömästi ja totesimme yhdessä, että meidän valmennukselliset vahvuutemme ovat pitkälti eri rintamilta. Koin, että minulla on Gravelinesissa riittävästi asioita, joihin pystyn valmennuksellani vaikuttamaan, mikä edesauttoi sopimuksen syntyä.

- Olen todella otettu ja innoissani seuran kiinnostuksesta. Gravelines on yksi Ranskan perinteikkäimmistä seuroista ja on hienoa päästä käynnistämään uutta aikaa seuran historiassa uuden päävalmentajan alaisuudessa.

”SIG Strasbourg on Euroliiga-tason seura”

Tuovi saapui viime elokuussa Strasbourgiin joukkuetta tuolloin valmentaneen Henrik Dettmannin apuvalmentajaksi. Dettmannin tehtävän keskeydyttyä Strasbourgin otti takaisin haltuunsa Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Vincent Collet, joka otti Tuovin siipiensä suojiin.

SIG Strasbourg olisi tahtonut Tuovin jatkavan myös ensi kaudella, mutta Collet usutti Tuovia eteenpäin urallaan.

- Collet on yksi Euroopan parhaista valmentajista ja SIG Strasbourg Euroliiga-tason seura, jossa on ollut aivan upeaa päästä työskentelemään päivittäin, Tuovi ylistää.

- Collet’n kanssa olimme kuitenkin yhtä mieltä siitä, että kahden maajoukkuevalmentajan yhtälö seurajoukkueen valmennusjohdossa ei ole toimivin ratkaisu. Kerroin olevani sitoutunut Susijengiin tulevana kesänä ja Collet ymmärsi asian täysin. Kun Collet kuuli minun saaneen sopimustarjouksen Gravelinesista, hän totesi sen olevan erinomainen ratkaisu minulle.

SIG Strasbourg on etenemässä Ranskan Pro A:n pudotuspeleihin neljänneltä sijalta. Syyskaudella yskähdellyt joukkue voitti ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan vain kaksi, mutta on sittemmin niittänyt voittoja huikealla 79,2% voittoprosentilla.

- Tällä hetkellä kaikki ajatukseni ja keskittymiseni ovat täysin loppukaudessa. Aion nauttia täysillä mahdollisuudestani työskennellä tässä organisaatiossa Collet’n kanssa. Meillä on erinomainen mahdollisuus saavuttaa jotain suurta tämän joukkueen kanssa.

Lappeenrannasta maailmalle

Päätettyään pääsarjauransa pelaajana loukkaantumiseen Tuovi aloitti valmentajanuransa Mika Turusen apuvalmentajana Lappeenrannan NMKY:ssa joukkueen mestaruuskausina 2004-05 ja 2005-06. Seuraavina vuosina Tuovi jatkoi Namikan apuvalmentajana niin Turusen kuin Jarmo Laitisenkin rinnalla.

Tuovi nimettiin Susijengin valmennusjohtoon kesällä 2010. Vuosina 2011-14 Tuovi urakoi Korisliigaa pelanneen Namika Lappeenrannan päävalmentajana.

Ulkomaille Tuovi lähti helmikuussa 2015, jolloin hän matkasi Henrik Dettmannin mukana turkkilaiseen Besiktasiin. Tuovi jatkoi Besiktasin apuvalmentajana kaudella 2015-16 ja siirtyi SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi nyt päättyvälle 2016-17-pelikaudelle.

 
24.1.2018 Ajankohtainen

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

18.5.2017 13:00 Ajankohtainen

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

2.5.2017 Ajankohtainen

Shawn Huff jatkaa Frankfurtissa yksivuotisella sopimuksella

Vuodesta 2015 Susijengin kapteeninnauhaa kantanut laitahyökkääjä Shawn Huff, 32, jatkaa Saksan Bundesliigaa pelaavassa Frankfurt Skylinersissä yksivuotisella sopimuksella.

13.4.2017 17:00 Ajankohtainen

NBA:n varaustilaisuuteen valmistautuva Markkanen: ”Edustan Susijengiä EM-kotikisoissa”

NBA:n varaustilaisuuteen ilmoittautunut Suomi-koriksen suurlupaus Lauri Markkanen, 20, vahvisti kiirastorstain lehdistötilaisuudessaan edustavansa Susijengiä tulevissa EM-kotikisoissa. Päättyneellä kaudella Arizonaa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Markkanen, 213 cm, esitteli tilaisuudessa myös agenttinsa ja kertoi suunnitelmistaan matkalla kesäkuun varaustilaisuuteen.

14.12.2016 Ajankohtainen

Shawn Huff ja Lauri Markkanen ehdolla Urheilugaalassa

Susijengin kapteeni Shawn Huff on tammikuussa järjestettävässä Urheilugaalassa ehdolla Vuoden Esikuvaksi ja Lauri Markkanen Vuoden Lämpimurto –kategoriassa.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

2.12.2017 15:00 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisoissa menestynyt Susijengi ja Lauri Markkanen ehdolla vuoden urheiluilmiöksi, Markkanen kisaa myös vuoden läpimurrosta

Vuoden 2017 EM-kotikisoissa voittoja kerännyt ja ennätysyleisöjä hurmannut Susijengi nuoren tähtensä Lauri Markkasen johdolla kisaa vuoden 2017 urheiluilmiön palkinnosta Suomen Urheilugaalassa. Markkanen nimettiin lauantaisessa ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa myös kisaamaan vuoden läpimurrosta.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

Näytä lisää vastaavia