Lassi Tuovi kaudeksi 2017-18 Gravelines-Dunkerquen valmennusportaaseen

8.5.2017 Ranskan maajoukkueen pääluotsin Vincent Collet’n apuna huippuseura SIG Strasbourgissa päättyvällä kaudella toiminut Susijengi-apuvalmentaja Lassi Tuovi, 30, vaihtaa maisemaa.

Lassi Tuovi nähdään ensi kaudella Ranskan liigassa Gravelines-Dunkerquen valmennusportaassa.

Tuovi on kuulunut Susijengin valmennusjohtoon kesästä 2010 lähtien.

Lappeenrantalaislähtöisen Tuovin uusi komennuspaikka on Ranskan liigaa pelaava BCM Gravelines-Dunkerque, joka tähtää uuteen nousuun valmentajanvaihdoksen jälkeen.

Gravelinesia vuosikaudet valmentanut Christian Monschau jää syrjään joukkueen päävalmentajan postilta kuluvan kauden jälkeen ja tekee tilaa apuvalmentajan tontilta nousevalle 34-vuotiaalle Julien Mahélle.

Mahé otti yhteyden ensimmäistä kauttaan Ranskassa valmentavaan Tuoviin joitain viikkoja sitten, ja yhteinen sävel löytyi nopeasti.

- Keskustelimme Mahén kanssa koripallosta ja filosofiasta, eikä mennyt kauaa, kun Gravelines ilmoitti olevansa kiinnostunut apuvalmentajan palveluksistani tulevalla kaudella, Tuovi taustoittaa.

- Ajatuksemme kohtasivat välittömästi ja totesimme yhdessä, että meidän valmennukselliset vahvuutemme ovat pitkälti eri rintamilta. Koin, että minulla on Gravelinesissa riittävästi asioita, joihin pystyn valmennuksellani vaikuttamaan, mikä edesauttoi sopimuksen syntyä.

- Olen todella otettu ja innoissani seuran kiinnostuksesta. Gravelines on yksi Ranskan perinteikkäimmistä seuroista ja on hienoa päästä käynnistämään uutta aikaa seuran historiassa uuden päävalmentajan alaisuudessa.

”SIG Strasbourg on Euroliiga-tason seura”

Tuovi saapui viime elokuussa Strasbourgiin joukkuetta tuolloin valmentaneen Henrik Dettmannin apuvalmentajaksi. Dettmannin tehtävän keskeydyttyä Strasbourgin otti takaisin haltuunsa Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Vincent Collet, joka otti Tuovin siipiensä suojiin.

SIG Strasbourg olisi tahtonut Tuovin jatkavan myös ensi kaudella, mutta Collet usutti Tuovia eteenpäin urallaan.

- Collet on yksi Euroopan parhaista valmentajista ja SIG Strasbourg Euroliiga-tason seura, jossa on ollut aivan upeaa päästä työskentelemään päivittäin, Tuovi ylistää.

- Collet’n kanssa olimme kuitenkin yhtä mieltä siitä, että kahden maajoukkuevalmentajan yhtälö seurajoukkueen valmennusjohdossa ei ole toimivin ratkaisu. Kerroin olevani sitoutunut Susijengiin tulevana kesänä ja Collet ymmärsi asian täysin. Kun Collet kuuli minun saaneen sopimustarjouksen Gravelinesista, hän totesi sen olevan erinomainen ratkaisu minulle.

SIG Strasbourg on etenemässä Ranskan Pro A:n pudotuspeleihin neljänneltä sijalta. Syyskaudella yskähdellyt joukkue voitti ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan vain kaksi, mutta on sittemmin niittänyt voittoja huikealla 79,2% voittoprosentilla.

- Tällä hetkellä kaikki ajatukseni ja keskittymiseni ovat täysin loppukaudessa. Aion nauttia täysillä mahdollisuudestani työskennellä tässä organisaatiossa Collet’n kanssa. Meillä on erinomainen mahdollisuus saavuttaa jotain suurta tämän joukkueen kanssa.

Lappeenrannasta maailmalle

Päätettyään pääsarjauransa pelaajana loukkaantumiseen Tuovi aloitti valmentajanuransa Mika Turusen apuvalmentajana Lappeenrannan NMKY:ssa joukkueen mestaruuskausina 2004-05 ja 2005-06. Seuraavina vuosina Tuovi jatkoi Namikan apuvalmentajana niin Turusen kuin Jarmo Laitisenkin rinnalla.

Tuovi nimettiin Susijengin valmennusjohtoon kesällä 2010. Vuosina 2011-14 Tuovi urakoi Korisliigaa pelanneen Namika Lappeenrannan päävalmentajana.

Ulkomaille Tuovi lähti helmikuussa 2015, jolloin hän matkasi Henrik Dettmannin mukana turkkilaiseen Besiktasiin. Tuovi jatkoi Besiktasin apuvalmentajana kaudella 2015-16 ja siirtyi SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi nyt päättyvälle 2016-17-pelikaudelle.

 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

2.12.2017 15:00 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisoissa menestynyt Susijengi ja Lauri Markkanen ehdolla vuoden urheiluilmiöksi, Markkanen kisaa myös vuoden läpimurrosta

Vuoden 2017 EM-kotikisoissa voittoja kerännyt ja ennätysyleisöjä hurmannut Susijengi nuoren tähtensä Lauri Markkasen johdolla kisaa vuoden 2017 urheiluilmiön palkinnosta Suomen Urheilugaalassa. Markkanen nimettiin lauantaisessa ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa myös kisaamaan vuoden läpimurrosta.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

18.11.2017 16:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin Carl Lindbom ei jatka Liettuassa

Alkusyksyllä kaksivuotisen sopimuksen liettualaisen Juventus Utenan kanssa allekirjoittanut Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, ei jatka Liettuassa. Susijengiä viime syyskesän EM-kotikisoissa edustanut 206-senttinen iso laitahyökkääjä etsii paraikaa uutta seuraa.

Näytä lisää vastaavia