Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

6.6.2019 15:00 Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

Lassi Tuovi valmensi kolmannen peräkkäisen kautensa Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Strasbourg sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja sai pudotuspeleissä vastaansa Dijonin. Strasbourg hävisi ensimmäisen ottelun vieraskentällä selvästi, mutta näytti kuittaavan toisen pelin nimiinsä johdettuaan parhaimmillaan 31 pisteellä. Dijon nousi kuitenkin toisella puoliajalla rinnalle ja kuittasi välieräpaikan itselleen jatkoajan jälkeen.

- Toinen peli oli jotain mitä en ole ennen kokenut. Johdimme kotisalissa 31 pisteellä. Teimme ensimmäisellä puoliajalla niitä asioita mitä halusimme, mutta toisella emme. Dijon onnistui ensimmäisen viiden minuutin aikana kaikessa ja me lamaannuimme ja menimme paniikkiin. Dijon eteni sitten jatkoon ja me kotiin. Dijon oli parempi. Se oli aika raakaa.

Aivan tyhjin käsin Strasbourg ei kuitenkaan lopettanut kauttaan, sillä seuran palkintokaappia koristaa jatkossa Leaders Cupin voittopokaali. Muissa kilpailuissa menestys jäi kuitenkin odotettua heikommaksi. Mestarien liigassa se putosi niukasti jatkosta lohkovaiheessa, Ranskan cupissa tie katkesi ja sarjassa se jäi puolivälieriin.

- Jäimme tavoitteistamme. Strasbourgissa on totuttu menestykseen ja tämä oli meille pettymys. Kausi oli jatkuvaa hiomista ja venkslaamista sekä painimista loukkaantumisten kanssa, analysoi Tuovi.

Lassi Tuovi jatkaa Strasbourgissa myös ensi kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuovi palasi yhden vuoden tauon jälkeen Strasbourgiin Vincent Collet’n johtamaan valmennusryhmään. Tuovilla oli aluksi iso vastuu vastustajien ja pelaajien tarkkailussa, mutta pääsi entistä vahvemmin mukaan päivittäiseen arkeen kauden edetessä.

- Rooli muuttui kauden aikana ja pääsin enemmän käyttämään omia vahvuuksiani ja olemaan enemmän pelissä mukana. Opettavainen kausi kaiken kaikkiaan. Paperilla meillä ei pitänyt olla ongelmia, mutta loukkaantumiset, iäkäs joukkue, jossa oli vahvoja egoja opettivat, että millainen kausi voi joskus olla.

Vaikka kausi juuri loppui, niin Tuovi ei ehdi juuri laakereillaan levätä. Hänen sopimuksensa kattaa myös ensi kauden ja Strasbourg on jo aloittanut ensi kauden joukkueen rakentamisen. Maajoukkuekesään kuuluvat universiadit sekä Susijengin loppukesän harjoitusottelut.

- Ensi kauden joukkueen rekrytointi on jo ollut pidempään käynnissä. Kahden vuoden sopimus tuo pitkäjänteisyyttä tähän hommaan. Universiadien joukkueen kanssa aloitamme valmistautumisen siihen kilpailuun ja se on mielenkiintoinen projekti. Ei tässä tarvitse miettiä mitä vapaa-ajallaan tekisi. Universiadien jälkeen voi sitten ehkä pitää pienen happitauon. Kiire ei haittaa, kun tässä on vain intoa täynnä, heittää Tuovi.

Henkilöt

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

Näytä lisää vastaavia