Lauri Markkanen BWB-maailmanleirille, NBA:n All Star –tapahtumaan

12.2.2015 17:37 Suomi-koriksen suurlupauksiin kuuluva Lauri Markkanen, 17, matkustaa viikonlopuksi New Yorkiin kovaan seuraan. Mäkelänrinteen Urheilulukiossa opiskeleva ja HBA-Märskyssä pelaava Markkanen on saanut kutsun NBA:n ja FIBA:n järjestämän Basketball Without Borders -maailmanleirille, jonne saapuu huippuprospekteja ympäri maailman. Tapahtuma on nivottu NBA:n oman All Star –viikonlopun yhteyteen.

Lauri Markkanen sai Euroopan leirin perusteella kutsun NBA:n ja FIBA:n järjestämälle Basketball Without Borders -maailmanleirille.

New Yorkissa pidettävällä maailmanleirillä Markkanen pääsee testaamaan taitojaan joukossa, johon on kutsuttu pelaajia 24 eri maasta.

HoNsU-kasvatti Markkanen opiskelee tällä hetkellä Mäkelänrinteen Urheilulukiossa ja pelaa HBA-Märskyssä.

Lauri Markkanen on todellisen urheiluperheen jäsen. Hänen isänsä on maajoukkuelegenda Pekka Markkanen (kuvassa). Kuvat: FIBA Europe & HBA & Tomi Kaminen.

211-senttinen Markkanen osallistui Basketball Without Bordersin (BWB) Rooman leirille viime kesäkuussa ja ansaitsi otteillaan kutsun BWB-maailmantapahtumaan.

New Yorkissa 13.-15. helmikuuta järjestättävälle maailmanleirille on kutsuttu kaikkiaan 39 iältään 16–18-vuotiasta pelaajaa yhteensä 24 maasta, jotka harjoittelevat NBA- ja FIBA-pelaajien ja -valmentajien johdolla. Leirin vetäjiin kuuluvat mm. Danilo Gallinari (Denver Nuggets/Italia), Gorgui Deng (Minnesota Timberwolves/Senegal), Steven Adams (Oklahoma City Thunder/Uusi-Seelanti) sekä Tiago Splitter (San Antonio Spurs/Brasilia).

NBA ja FIBA järjestävät vuosittain Basketball Without Borders –leirin kaikissa maanosissa. New Yorkiin nyt koolle kutsuttu maailmanleiri on laatuaan ensimmäinen.

Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Markkanen valittiin kaudella 2012/13 B-poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi, ja viime kaudella Markkanen debytoi miesten Divarissa BC Jyväskylän paidassa. Tällä kaudella Markkanen on edustanut HBA-Märskyä miesten Divari B:ssä ja Nuorten Euroopan liigassa, EYBL:ssä.

Tammikuussa Markkanen nimettiin kansainvälisen Baltic Sea Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) 18-vuotiaiden poikien sarjassa, kun hän johti Suomen turnausvoittoon 20,3 pisteen, 7,3 levypallon, 2,3 riiston ja 1,0 syötön ottelukeskiarvoillaan.

Markkanen kuuluu nimekkääseen urheiluperheeseen, sillä hänen isänsä Pekka Markkanen kuuluu Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoihin niin maajoukkue- kuin seurajoukkuetasolla ja äitinsä Riikka Markkanen (os. Ellonen) on pelannut neljä kautta naisten pääsarjassa sekä kolme naisten maaottelua.

Lauri Markkasen veljistä Miikka Markkanen on pelannut urallaan 15 nuorten koripallomaaottelua ja Eero Markkanen siirtyi viime vuonna legendaarisen jalkapallojoukkue Real Madridin kakkosjoukkueeseen Castillaan Espanjan kolmeksi korkeimmalle sarjatasolle.

HBA ponnahduslautana

- On upeaa Laurin ja hänen uransa kannalta päästä mittaamaan osaamistaan parhaita ikäisiään vastaan näinkin hienossa ja tarunhohtoisessa ympäristössä, sanoo HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen.

- Lauri kehittyy koko ajan pelaajana ja urheilijana. Hänellä on perheen suomana erinomaiset lähtökohdat, mutta taustalla on myös paljon intohimoista harjoittelua, hyviä olosuhteita ja matkan varrella vaikuttaneita hyviä neuvonantajia, pohtii Koskelainen.

Markkanen opiskelee parhaillaan Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja harjoittelee HBA-Märskyn joukkueessa. Koskelaisen ohella HBA:n valmentajina ovat nuoria auttamassa Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä sekä Susijengin pitkäaikainen fysiikkavalmentaja Jussi Hirvonen. Möttölä oli valmentajana myös Rooman BWB-leirillä viime syksynä NBA:n kutsumana.

Helsinki Basketball Academy (HBA) toimii lukiovaiheessa Mäkelänrinteen urheilulukiossa sekä yläkouluvaiheessa Pohjois-Haagan yhteiskoulussa. HBA:n tehtävänä on edesauttaa potentiaalisten nuorten suomalaiskoripalloilijoiden nousua kohti kansainvälistä huippua. HBA:n ”ponnahduslautaa” ovat ehtineet jo hyödyntää mm. USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa ensimmäistä kauttaan pelaavat Oskar Michelsen (Davidson Wildcats) ja Julius Rajala (Loyola-Chicago Ramblers) sekä NAIA-sarjaan siirtynyt Mika Nuolivirta (Freed-Hardeman).

- Opiskelun ja koripalloharjoittelun saumattomuus näyttää kiistämättä toteutuvan myös Laurin eduksi. On ensiarvoisen tärkeää, että pystymme Suomessa jatkossakin varmistamaan vastaavien urheilullisten ja koulunkäyntiin liittyvien pyrkimysten toteutumisen. Tässä kohtaa kiitos menee koko Märskyn yhteisölle, jossa Simo Tarvosen ja muiden aktiivisuuden myötä on onnistuttu luomaan huipulle tavoitteluun vaadittavat harjoitusolosuhteet, Koskelainen päättää.

Lisätietoja: Lauri Markkanen
 

Anton Odabasi Turkin suurseura Fenerbahce Ülkeriin

Tapiolan Hongan lahjakkaimpiin junioreihin lukeutuva Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen runkopelaaja Anton Odabasi siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Turkkiin. Odabasin uusi seura on perinteikäs Euroliiga-seura Fenerbahce Ülker Istanbul.

Cavén kunnostautui 18-vuotiaiden All Star -ottelussa

Tampereen Pyrinnön kasvatti, alkavaksi kaudeksi Espanjan mahtiseura Joventut Badalonaan siirtyvä Joonas Cavén, 18, sai kunnian pelata ikäluokkansa All Star -ottelussa Liettuan Kauno Areenalla. Tulevaisuuden tähtien mittelöä seurasi peräti 12 000 katsojaa.

Joonas Cavén 18-vuotiaiden poikien Euroopan All Star -otteluun

Tampereen Pyrinnön kasvatti, Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen runkopelaaja ja tuoreen sopimuksen Espanjan suurseura Joventut Badalonan kanssa solminut Joonas Cavén, 18, on nimetty FIBA Euroopan 18-vuotiaiden poikien All Star -otteluun. Ottelu pelataan 17. syyskuuta Kaunasissa miesten EM-kisojen yhteydessä.

Suomalainen huippulupaus Espanjan suurseuraan

Suomen paitaa 48 nuorten maaottelussa kantanut 210-senttinen huippulupaus Joonas Cavén siirtyy kasvattajaseurastaan Tampereen Pyrinnöstä Espanjaan. Vasta 18-vuotiaan Cavénin nappasi haaviinsa suurseura Joventut Badalona, jonka juniorimylly on tuottanut vuosien saatossa Rudy Fernandezin ja Ricky Rubion kaltaisia tähtiä.

6.8.2010 Haastattelu

Gordon Herbert valmensi 18-vuotiaiden poikien maajoukkueesta menestystarinan

Lähes 20 vuotta valmentajan uraa mm. Euroliiga- ja NBA-kenttien laidoilla luonut Gordon Herbert vietti kesänsä poikkeuksellisessa tehtävässä juniorimaajoukkueen valmentajana. Viikko sitten Herbert sai "kesätyöstään" ansaitun palkinnon, kun Suomen 18-vuotiaat pojat nousivat hänen komennossaan Euroopan A-divisioonaan.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

24.1.2018 Ajankohtainen

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

4.1.2018 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Tehokas Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa tammikuun

Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Evita Iiskola ei jatka Italiassa

Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

Taru Tuukkanen siirtyy Espanjaan Zaragozaan

Susiladiesin ja Hyvinkään Pontevan Taru Tuukkanen, 39, on allekirjoittanut määräaikaisen sopimuksen Espanjan pääsarjan Liga Femeninan huippujoukkue Mann Filter Zaragozan kanssa. Tuukkanen on ollut Naisten Korisliigan parhaimpia pelaajia kuluvalla kaudella 17,8 pisteen, 12,4 levypallon ja 4,3 syötön keskiarvoilla.

Näytä lisää vastaavia