LePy hakee miesten 1B-divisioonapaikkaa villikortilla

26.4.2021 12:12 LePyssä tehty pitkäjänteinen juniorityö tuottaa tulosta. Juniorimäärä on jatkanut tasaista kasvua vuosi toisensa jälkeen ja tavoitteellisesti harjoittelevien pelaajien määrä on kasvanut. LePyn isot ikäluokat lähestyvät junioriputkensa loppua.

Kun Westside-yhteistyö naapuriseura EBT:n kanssa päättyy kuluvaan kauteen, haluaa LePy tarjota eteenpäin pyrkiville pelaajille mahdollisuuden pelata miesten 1B-divisioonassa. Näin ollen LePy hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan.

LePy on Suomen neljänneksi suurin koripalloseura. Laadukas toimintamme on herättänyt myös ulkopuolista kiinnostusta. Tähän asti LePy ei ole tarjonnut juniori-ikäluokista uloskasvaneille nuorille paikkaa jatkaa tavoitteellista harjoittelua ja pelaamista omassa seurassa. Nyt seura uskoo pelaajamäärän kasvun ja poikapuolen vetovoiman mahdollistavan oman aikuisjoukkuetoiminnan. Villikorttijärjestelmä mahdollistaa tämän.

Villikorttijärjestelmä tarjoaa seuralle paikan tietylle sarjatasolle ilman niin sanottua nousu-urakkaa alemmista divisioonista vuosi kerrallaan ylöspäin. Divisioonapaikan (miehissä 5. divisioonasta alkaen) nostaminen ylimmille sarjatasoille vaatii monen vuoden pitkäjänteisen työn. Villikorttijärjestelmä mahdollistaa ”oikopolun” seuroille, joille toiminnan kehittymisen kannalta on järkevää päästä ylemmälle tasolle nopeammin. Villikorttijärjestelmä on tehty juuri LePyn kaltaisille seuroille, jossa isot ikäluokat kasvavat ulos junioriputkesta, eikä seuralla ole tarjota paikkaa lahjakkaille pelaajanaluille jatkaa urallaan eteenpäin.

Villikorttijärjestelmässä seurat saavat pisteitä asteikon mukaan, jossa arvioidaan seuran valmennusta, pelaajien ikäjakaumaa ja tasoa, seuratoiminnan laatua ja seuran taloudellista tilannetta sekä olosuhteita. Eniten pisteitä saanut / saaneet seurat saavat villikortilla paikan miesten 1B-divisioonaan seuraavalle kaudelle. Päätökset tekee Suomen Koripalloliiton liittohallitus kesäkuun 17. päivä.

Nigel Moore jatkaa poikapuolen päävalmentajana

Viimeiset kolme vuotta menestyksekkäästi Westsiden poikia valmentanut Nigel Moore jatkaa LePyssä poikapuolen päävalmentajana. Nigel ottaa päävastuun LePyn miesten 1B-joukkueen sekä U19 ja U17 ikäluokkien valmentamisesta. LePy lähtee karsimaan SM-sarjoihin ikäluokissa U19, U17 ja U16. Valmennustiimit julkaistaan lähiaikoina. LePy satsaa entistä enemmän valmennuksen laadun nostamiseen seurassa, kun Tomi Kaminen aloittaa LePyn valmennuksen kehittäjänä 1.8.2021.

Jatkossa LePyssä jokaisen pelaajan on mahdollista tavoitella omaa huippuaan aina aikuisten kilpasarjoihin saakka.

Lisätietoja:
Valmentaja: Nigel Moore, nigel.moore@lepy.fi
LePyn toiminnanjohtaja: Marika Vilanen, marika.vilanen@lepy.fi

 
19.8.2023 10:49 Seura tiedottaa

PuHun edustusjoukkueet palaavat Vantaan Energia Areenalle

Vantaalainen koripallo ottaa jälleen askeleen eteenpäin, kun PuHu Junioreiden miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla kaudella 2023-2024. Muutos on osa PuHu Junioreiden ja Vantaan kaupungin monivuotista yhteistyötä, ja edustusjoukkueiden otteluiden lisäksi PuHun juniorijoukkueet harjoittelevat Energia Areenalla entistä enemmän.

16.5.2022 07:44 Seura tiedottaa

LePy hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan

LePy pelasi kaudella 2021-2022 miesten 1B-divisioonassa. Kauden päätteeksi joukkue tippui 2.divisioonaan. Pelaaminen miesten 1B-divisioonassa tuki LePyn nuorten pelaajien kehitystä, joten seura hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan kaudeksi 2022-2023.

18.5.2021 16:14 Seura tiedottaa

EBT vanhemmat juniorit ja miehet valmiina kauteen 2021-2022

EBT on valmiina viemään poikapuoltaan eteenpäin hankalien koronakausien jälkeen. Aika on ollut kaikille haastava, joten on syytä palauttaa mieleen, mikä tekee koripallosta parhaan harrastuksen - tiiviissä yhteisessä joukkueessa toimiminen, pelaaminen, haasteiden kohtaaminen ja onnistuminen yhdessä, sekä henkilökohtainen kehittyminen taito- ja fysiikkapuolella.

11.5.2021 10:40 Seura tiedottaa

WB-Pantterit hakee naisten 1- ja miesten 1B-divisiooniin villikorttipaikkaa

Itäisessä Helsingissä on tehty pitkäjänteistä juniorityötä tuottaen aikuispelaajia liigaan, maajoukkueisiin sekä kansainvälisille kentille tasaisella tahdilla ja laadulla. WB-Panttereissa yhdistyy se mikä Itä-Helsingissä on parasta: kaksi perinteikästä seuraa Pantterit ja Wartti Basket yhdessä sekä monikulttuurisuus. Kahden emoseuran yhdistymisen ansiosta vuodesta 2017 alkaen seura on voinut entisestään tehostaa koripallon kehittämistä alueella. Tästä on seurannut menestystä kaikissa ikäluokissa, tytöissä ja pojissa. Seuran junioritoiminnan kasvu ja koripallon kehittäminen vaatii nyt seuraavan askeleen: tavoitteellisille junioreilleen polun tavoitteelliseen aikuisjoukkueeseen. On aika Naisten 1- ja Miesten 1B-divisioonajoukkueille.

22.4.2021 09:25 Seura tiedottaa

Westside-seurayhteistyö tuotti tulosta - EBT ja LePy omilla joukkueilla syksyn sarjoihin

EBT:n ja LePyn kolme menestyksekästä pelikautta kestänyt määräaikainen Westside-yhteistyö päättyy. Seurayhteistyön keskiössä ovat olleet vanhemmat junioripelaajat, joille on onnistuttu tarjoamaan tavoitteelliseen kilpakoripalloon toimintaympäristö. Westside-toiminnassa on ollut mukana yli 60 junioria. Jatkossa molemmat seurat järjestävät vastaavaa toimintaa junioreille omissa seuroissaan.

26.5.2020 12:42 Seura tiedottaa

Westside aloittaa kauden avoimilla harjoituksilla 3.6. – tervetuloa mukaan!

Espoon kaksi koripallon suurseuraa LePy ja EBT jatkavat yhteistyötään vanhimmissa poikaikäluokissa sekä miesten 1B-divisioonajoukkueessa. Kaudelle 2020-2021 toiminta laajenee koskemaan myös 16-vuotiaiden poikien ikäluokkaa. Yhteistyöjoukkueen nimi on Westside.

23.1.2024 15:41 Seura tiedottaa

Porvoon Tarmo hakee juniorivalmentajaa

Porvoon Tarmo hakee innokasta ja osaavaa valmentajaa. Tule mukaan kehittämään juniorikoripalloa Porvoossa.

12.1.2024 15:21 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään jälleen huhtikuussa

LePyn perinteinen Supermikroturnaus on nyt Pikkusudet-turnaus. Turnaus järjestetään 27.-28.4.2024 Leppävaaran liikuntahallilla. Turnaus on joukkueille yksipäiväinen.

14.12.2023 12:11 Seura tiedottaa

Pekka Salminen PuHun miesten päävalmentajaksi

Vahvan Pussihukkataustan omaava valmentaja Pekka Salminen palaa kasvattajaseuraansa ja aloittaa PuHun miesten edustusjoukkueen päävalmentajana 18.12.2023. Markus Makkonen ja Kalle Salonen jatkavat myös joukkueen valmennuksessa. Aiemmin päävalmentajan tehtävää hoitanut Mikko Larkas siirtyi marraskuussa Ranskan liigaa pelaavan SIG Strasbourgin valmennukseen.

28.11.2023 13:48 Seura tiedottaa

Helsingin NMKY järjestää 3x3-turnauksen 26.12.2023 Namika Areenalla

Namika WINTER 3x3-turnaus pelataan Namika Areenalla 26.12.2023. Kokoa oma joukkueesi ja tule haastamaan muita tuoreessa olympialajissa! Turnaus on avoin kaikille.

Näytä lisää vastaavia