LePyn lisenssimäärä ylitti 900 rajan – Koripalloliiton lisenssikasvusta lähes 10% LePystä

22.4.2022 10:14 LePy on lisenssipelaajien määrällä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin koripalloseura. Uusi ennätys, huikea 900 lisenssipelaajan raja rikkoutui nyt huhtikuussa 2022. LePyn kasvu on järisyttävä, lähes 50% viime kauteen verrattuna. Suomen suurin seura on tällä hetkellä Helsingin NMKY, jolla on 1 437 lisenssipelaajaa ja toisena Tapiolan Honka, jolla on 1 114 lisenssipelaajaa.

Suomen Koripalloliiton lisenssien kokonaismäärä on kasvanut edellisestä kaudesta 3 492 kappaleella. Kasvusta lähes 10 % on LePyn aikaansaamaa kasvua. "On hienoa katsoa näitä uusimpia lukuja ja mahtavaa, että tämä 900 lisenssipelaajan raja ylitettiin nyt LePyn 90 v. juhlavuotena", iloitsee seuran toiminnanjohtaja Marika Vilanen ja jatkaa: "Iso kiitos tästä kuuluu seuramme valmentajille, joukkueenjohtajille sekä muille joukkueiden taustahenkilöille, joiden arvokas ja laadukas työ näkyy nyt harrastajamäärien kasvuna."

Tyttöjen puolella suurimmat kasvajat olivat ikäluokat 2010 (26 pelaajaa), 2011 (17 pelaajaa), 2013 (28 pelaajaa) ja 2014 (17 pelaajaa). LePyssä naisten ja tyttöjen osuus lisenssipelaajista on 40% (naiset/tytöt 359 ja miehet/pojat 543). Poikien puolella suurin kasvu on tapahtunut ikäluokissa 2010 (44 pelaajaa), 2012 (30 pelaajaa) ja 2014 (26 pelaajaa). Erityisen mielenkiintoista on, että poikapuolella kaikki juniori-ikäluokat kasvoivat edelliseen kauteen verrattuna lukuun ottamatta U19 ikäluokkaa (2003, 2004, 2005). ”Normaalisti” pelaajamäärien väheneminen kun alkaa 14 ikävuoden jälkeen.

Mikä selittää LePyn kasvun?

LePyssä on hyvä meininki sekä tekemisen iloa. LePyssä on viime vuosina satsattu säännölliseen rekrytointiin, jotta lapset ja nuoret löytäisivät koripalloharrastuksen. LePyssä on tunnistettu, että uusia harrastajia halutaan ottaa mukaan toimintaan ympäri vuoden. LePyssä myös uskotaan, että kun lapsi saadaan ensimmäisiin harjoituksiin, innostus syttyy ja korisharrastus vie mukanaan.

Mahdollistaaksemme tämän, järjestämme kahdesti kaudessa kolmen päivän maksuttoman Koriskoulun kaikille halukkaille. Koriskoulujen osallistujamäärät ovat säännöllisesti olleet yli sadan lapsen, mutta syksyllä 2021 rikottiin ennätys yli 200 osallistujalla. Lähes puolet koriskoululaisista ovat tulleet mukaan ikäluokkajoukkueiden toimintaan. Kauden aikana järjestämme lisäksi myös kaveriviikkoja sekä muita tempauksia, jotta uusien pelaajien olisi helppo tulla mukaan toimintaan.

Teemme myös yhteistyötä alueemme koulujen kanssa. LePyn valmentajat kiertävät ahkerasti lukuvuoden aikana alueen kouluilla pitämässä näytetunteja. Näytetuntien avulla useampi lapsi pääsee kokeilemaan korista ja tieto harrastusmahdollisuudesta kasvaa. Osalle näytetunnista on jäänyt hyvä muistijälki ja aloittamispäätös seuratoiminnassa onkin syntynyt myöhemmin.

LePy myös näkyy. Vaikka some on tullut jäädäkseen, niin kadunvarsikylteillä ja ilmoitustauluille kiinnitetyillä mainoksilla saadaan mukaan perheitä, jotka eivät ole vielä koripalloperheen sisäpiirissä.

Leppävaara kasvaa ja kansainvälistyy

LePy toimii Espoossa Suur-Leppävaaran alueella, jonka asukasluku on jo yli 70 000. Jos Leppävaara laskettaisiin omaksi kaupungiksi, olisi se kaupunkivertailussa Lappeenrannan kokoinen eli Suomen 13. suurin kaupunki. Espoo, Suomen toiseksi suurin kaupunki, kasvoi kaikista kunnista määrällisesti eniten. Suomen yhdellä kovimmista kasvualueista toimivalla LePyllä pelaajamäärän kasvu on siis väistämätöntä. Lajien välinen kilpailu pääkaupunkiseudulla on kuitenkin sen verran kovaa, ettei seura voi vain odottaa pelaajien löytämistä saliin, vaan töitä on tehtävä.

Mielenkiintoisen mausteen LePyn toiminnalle tuo alueen monimuotoisuus. Espoolaisista 20,1 % puhuu äidinkielenään muuta kuin kotimaista kieltä ja 13% Espoon asukkaista on muun maan kansalaisia. Espoon väestönkasvusta vuonna 2021 91,9% tuli vieraskielisistä. Monikulttuurisuus näkyy myös LePyssä, jossa noin 30 % perheistä on monikulttuurisia. LePyläisten joukossa puhutaankin noin 25 eri kieltä.

Kasvun esteenä salipula

LePy toimii tällä hetkellä Espoon kouluilla ja kaupungin halleissa. Suur-Leppävaaran alueella ei ole vielä yksityisiä saleja, joista seura voisi vuokrata lisätilaa. Nykyiset salivuoromäärät asettavatkin rajoja sille, kuinka paljon innokkaita pelaajia voidaan ottaa korikseen mukaan.

Tunnelinpäässä on nähtävissä onneksi valoa. Leppävaaran Urheilupuistoon on rakenteilla monitoimihalli, joka valmistuu keväällä 2023. Tavoitteena on saada kaksi kenttää täysin LePyn käyttöön. Tulevia vuosia varten hallista on mahdollista vuokrata lisätilaa myös muista saleista. Lähikoulujen salimäärien turvaaminen sekä uusi monitoimihalli koriskenttineen lupaavat hyvää LePyn kasvulle.

LePyssä satsataan valmennukseen sekä valmentajien määrään harjoituksissa

LePy on kasvanut yli 300 pelaajalla yhden kauden aikana. Salimäärien pysyessä nykyisenä tarkoittaa se sitä, että harjoituksissa on entistä enemmän pelaajia. Jotta pelaajien kehittyminen voidaan taata, panostaa LePy tulevilla kausilla valmennukseen ja lisää valmentajien määrää merkittävästi. Näin harjoitusryhmiin saadaan useampi valmentaja, isommatkin ryhmät saadaan pyörimään tehokkaasti ja oppiminen jatkuu. LePyn valmennuksen kehittäjänä elokuussa aloittanut Tomi Kaminen on tuonut seuraan myös paljon uutta osaamista.

Suomen suurin korisseura vuoteen 2030 mennessä

Koripallo harrastuksena on nosteessa. LePyn laadukas toiminta ja innostava ilmapiiri ovat tuoneet Suur-Leppävaaran kasvualueella erityisesti juuri koriksen pariin paljon uusia harrastajia. Kasvavan toiminnan tarvitsemat uudet lisäharjoitustilat luovat hyvän perustan jatkokasvulle. Espoon väestönkasvun ollessa ennustetun mukainen on vain ajan kysymys, koska LePystä tulee Suomen suurin koripalloseura. ”Uskaltaisin veikata, että vuonna 2030 hätyyttelemme vahvasti kärkisijaa", heittää toiminnanjohtaja Marika Vilanen hymyssä suin.

 
25.5.2022 13:12 Seura tiedottaa

Hussain Dassouki palaa Saksasta Tapiolan Honkaan

Tapiolan Hongan miesten ja vanhimpien poikajunioreiden valmennusryhmä saa ensi kaudelle merkittävän vahvistuksen, kun Hussain Dassouki palaa kahden Saksassa vietetyn vuoden jälkeen Tapiolan Honkaan.

20.5.2022 14:15 Seura tiedottaa

ToPoLan uusi päätoiminen seurakoordinaattori on Ruth Rökman, Anni Saistosta hallintokoordinaattori

Ruth Rökman aloittaa ToPoLan uutena päätoimisena työntekijänä 1.8. nimikkeellä seurakoordinaattori. Elokuusta alkaen Ruth ottaa itselleen osan Anni Saiston töistä. Anni aloittaa syksyllä opiskelun ja siirtyy seurakoordinaattorista hallintokoordinaattoriksi.

16.5.2022 07:44 Seura tiedottaa

LePy hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan

LePy pelasi kaudella 2021-2022 miesten 1B-divisioonassa. Kauden päätteeksi joukkue tippui 2.divisioonaan. Pelaaminen miesten 1B-divisioonassa tuki LePyn nuorten pelaajien kehitystä, joten seura hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan kaudeksi 2022-2023.

13.5.2022 12:43 Seura tiedottaa

LePyn uusin päätoiminen valmentaja on Ignasi Muñoz Gol

LePy ja espanjalaissyntyinen Ignasi Muñoz Gol (26 v) ovat tehneet valmentajasopimuksen kaudesta 2022-2023. Muñoz Gol aloittaa päätoimisena valmentajana LePyssä 1.8.

13.5.2022 12:41 Seura tiedottaa

Tapiolan Hongan päävalmentajat kaudella 2022-2023

Tapiolan Hongan joukkueiden päävalmentajat kaudelle 2022-2023 on pääosin valittu.

7.5.2022 09:18 Seura tiedottaa

ToPoLan uusi päätoiminen valmentaja on Toni Leikas

Toni Leikas aloittaa ToPoLan kautta aikain ensimmäisenä päätoimisena valmentajana 1.8. Toni on elokuusta alkaen mukana ainakin neljän joukkueen valmennuksessa. Joukkueet tarkennetaan myöhemmin keväällä.

27.4.2022 09:57 Seura tiedottaa

Johan Pomppas! elää yhä Loviisassa

Koripallohokki järjesti viime torstaina perinteisen Johan Pomppas! koulukoristurnauksen.

27.4.2022 08:11 Seura tiedottaa

Linda Ikonen KorsKun päätoimiseksi valmentajaksi

Linda Ikonen on aloittaa 1.8. KorsKussa päätoimisena valmentajana. Linda tulee toimimaan WU15 ja WU14 ikäluokkien päävalmentajana sekä WU17 ja WU16 apuvalmentajana. Lisäksi Linda ottaa vastuuta uusien joukkueiden perustamisesta nuorimpiin ikäluokkiin. Linda aloittaa uudessa tehtävässään 1.8.

22.4.2022 13:42 Seura tiedottaa

Jenni Laaksonen LePyn valmentajaksi

LePy on tehnyt kaksivuotisen valmentajasopimuksen entisen naisten maajoukkuepelaaja Jenni Laaksosen (40 v) kanssa. Laaksonen liittyy alle 14-vuotiaiden poikien valmennustiimiin.

19.4.2022 15:07 Seura tiedottaa

LePyn uusin päätoiminen valmentaja on Ángel de Juan Jausás

LePyn valmennustiimi vahvistuu espanjalaissyntyisellä Ángel de Juan Jausásilla (25 v). Ángel ja LePy viimeistelivät sopimuksen yksityiskohdat pääsiäspyhinä, kun Àngel oli käymässä Suomessa. Ángel muuttaa Suomeen toukokuun lopussa ja aloittaa tehtävässään LePyssä 1.8.

13.4.2022 13:14 Seura tiedottaa

Juniorivalmentajaksi Keravan Kori-80 ry:hyn?

Jätä jälkesi Keski-Uudenmaan koripalloon! Sykkiikö sydämesi tälle rakastamallemme lajille? Haluatko olla merkittävä osa perinteikkään kasvattajaseuran seuraavaa lukua? Uskotko seuran lailla, että liikunnan ja mielekkään harrastuksen tulisi olla osana lasten kasvupolkua kohti aikuisuutta?

12.4.2022 10:48 Seura tiedottaa

Janne Pulkkanen Hongan valmennukseen

Tapiolan Hongan tulevan kauden valmennuksen suunnittelu etenee aikataulussa. Tulevan kauden päävalmentajien lista tullaan julkaisemaan lähiaikoina, sitä ennen julkaistaan uusia valmennussopimuksia. Ensimmäisenä uutena valmennussopimuksena julkaistaan Janne Pulkkasen sopimus. Hämeenlinnalaisesta Punaportin Bluesista Tapiolan Honkaan siirtyvä Pulkkanen ottaa tulevalla kaudella ison roolin seuran nuorempien poikajunioreiden valmennuksesta. Pulkkanen aloittaa kesäkuun alussa ensimmäisen kautensa päätoimisena koripallovalmentajana.

5.4.2022 12:26 Seura tiedottaa

Honka3x3 pelataan jälleen toukokuussa

Tapiolan Hongan järjestämä, junioreille suunnattu, HONKA 3X3 pelataan jälleen vuonna 2022. Edellisen kerran pelattiin toukokuussa 2019, jonka jälkeen tapahtumaa ei olla koronaepidemian takia voitu järjestää kahtena edellisenä keväänä. Mutta 21.-22.5.2022 päästään jälleen pelaamaan!

24.3.2022 07:08 Seura tiedottaa

Eetu Räsänen LePyn seurakoordinaattoriksi

LePy on palkannut päätoimiseksi seurakoordinaattoriksi Eetu Räsäsen (37 v). Räsänen aloittaa tehtävässään 1.4.2022.

22.3.2022 12:03 Seura tiedottaa

Santeri Savolainen PuHu Junioreiden valmennukseen

PuHu Juniorit on palkannut Santeri Savolaisen vahvistamaan jo entuudestaan kovatasoista ammattivalmentajien joukkoa. Savolaisen tyotehtävät keskittyvät naisten edustusjoukkueen ja tyttöjoukkueiden valmentamiseen sekä laadukkaan harjoittelun ja kilpailukulttuurin nostamiseen uudelle tasolle erityisesti seuran tyttökoripallon puolella.

18.3.2022 12:30 Seura tiedottaa

ToPoLa hakee päätoimista valmentajaa juniorijoukkueisiin

ToPoLa hakee kokenutta ja kunnianhimoista valmentajaa päätoimiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Kasvavana seurana ToPoLa kehittää jatkuvasti valmennuksen laatua ja pelaajapolkua aina alle kouluikäisistä nuoriin harrastajiin sekä kilpaurheilijoihin.

18.3.2022 10:13 Seura tiedottaa

Tallink-turnauksen ilmoittautuminen käynnistyy 11.5.2022

Suomen suurin juniorikoripalloturnaus, Tallink-turnaus, pelataan Espoossa 26.-28.8.2022. Ilmoittautuminen turnaukseen alkaa tiistaina 11.5. klo 9:00 osoitteessa https://tallinktournament.fi/.

15.3.2022 17:05 Seura tiedottaa

ToPoLa rekrytoi - seura hakee vastuuvalmentajia, valmentajia ja kerho-ohjaajia

Touhun Pojat Lauttasaari ToPoLa ry on koripalloseura, joka on toiminut Helsingin Lauttasaaressa vuodesta 1978 lähtien. ToPoLassa vallitsee lämmin yhteishenki, joka mahdollistaa turvallisen ja kehittävän kasvualustan nuorille ja rennon ja pitkäaikaisen harrastuksen aikuisille. Joukkueita ToPoLassa on 33, valmentajia noin 40 ja jäseniä noin 600.

15.3.2022 13:39 Seura tiedottaa

Yli 4000 espoolaista alakoululaista sai nauttia LePyn tarjoamista koriksen näytetunneista

LePy järjesti syksyn aikana näytetunteja Espoon alakouluissa. Näytetunnit olivat jättimenestys! Syksyn aikana yli 4000 espoolaista esi- ja alakoululaista pääsi kokeilemaan, kuinka mahtava laji koris onkaan.

11.3.2022 15:11 Seura tiedottaa

LePy tarjoaa kevään ilmaiseksi - kaveriviikolla helppo tulla mukaan

LePy järjestää kaveriviikon 21.-27.3. Viikon ideana on, että jokainen voi vapaasti tuoda treeneihin mukaan kaverin - ja halutessaan vaikka useammankin! Kaikki kaveriviikon aikana (tai sen jälkeen) aloittaneet saavat harjoitella loppukevään maksutta.

Näytä lisää vastaavia