LiigaCup-ennakko: huippuvireinen KTP hakee mestari-Bisonsin päänahkaa

1.2.2013 09:12 Hallitseva Suomen mestari Nilan Bisons kohtaa lauantaina pelattavassa miesten LiigaCupin välieräottelussa kanssaan liigaa johtavan KTP:n. Kotkalaiset lähtevät horjuttamaan mestaria seitsemän ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkueena otteluun lähtevä Bisons luottaa täsmäaseidensa purevan myös Pyynikillä.

Sefton Barrettin KTP käy LiigaCupin välierässä Bisonsin kimppuun.

Vauhtiveikko Martin Zenon Bisons tipahti vuosi sitten cupin välierävaiheessa.

Bojan Sarcevic ja KTP voittivat loimaalaiset kuudella pisteellä pari viikkoa sitten.

Bisons on päävalmentajansa Greg Gibsonin mukaan aikataulussa: Kimmo Muurinen parantaa peliään koko ajan. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

KTP on Korisliigan kuntopuntarin tämän hetken kovakuntoisin joukkue. Hävittyään vuoden ensimmäisen ottelunsa Joensuun Katajalle ovat kotkalaiset tyylitelleet nimiinsä seitsemän perättäistä voittoa, kaataen voittoputkensa aikana muista kärkijoukkueista Bisonsin ja Pyrinnön.

 

– Ensimmäisessä keskinäisessä pelissä hävisimme Loimaalla aika pystyyn, mutta pari viikkoa sitten onnistuimme voittamaan Biisonit kotonamme. Odotuksissa on tasainen matsi, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen arvioi.

 

Toiviaisen mukaan KTP:n hurjan vireen taustalla eivät ole noitarohdot tai poppakonstit. Vuodenvaihteen jälkeen KTP on yksinkertaistanut pelitapaansa, ja rönsyjen karsiminen on tuottanut tulosta.

 

– Olemme muuttaneet tapaamme puolustaa palloscreenit ja selkeyttäneet tiettyjä muita puolustuspään asioita. Lopputuloksena olemme puolustaneet paljon, paljon paremmin. Samoin hyökkäyspäässä pelaamme entistä yksinkertaisemmin ja suoraviivaisemmin. Teemme vähemmän asioita, mutta paljon huolellisemmin.

 

Toiviaisen luottoviisikossa Devonne Giles partioi korin alla, Timo Heinonen ja Sefton Barrett laidoissa sekä Antwine Williams ja Bojan Sarcevic takakentällä. Penkiltä osaamista tuovat Korisliigan kaikkien aikojen parhaisiin kaukoheittäjiin lukeutuva Jukka Matinen sekä takakentän dynamot Michael Pounds ja Joonas Lehtoranta.

 

– Timo Heinosen pelikuntoisuus on vielä tässä vaiheessa kysymysmerkki, mutta muutoin olemme saamassa kasaan parhaan mahdollisen ryhmän, Toivianen kertoo.

 

Bisons-juna kulkee aikataulussa

 

Bisons on ollut kuluvalla kaudella tasan niin vakuuttava kuin hallitsevilla mestareilla on ollut tapana. Loimaalaiset tyylittelivät loka-joulukuussa 15 voittoa 16 pelaamastaan ottelusta ja vuodenvaihteenkin jälkeen tahti on ollut kova: viisi voittoa kuudesta pelistä.


Hallitsevan mestarin päävalmentaja Greg Gibson kertoo olevansa pääsääntöisesti tyytyväinen omiensa suorituksiin. Biisonijuna kulkee aikataulussa.

 

– Pelillisesti olemme lähellä sitä pistettä, missä toivoin meidän olevan tässä vaiheessa vuotta. Puolustuksellisesti meidän on petrattava joillain osa-alueilla, mutta kokonaisuutena olemme aika lähellä sitä pistettä, missä olimme vuosi sitten, Gibson miettii.

 

– Meitä on kahden viime viikon aikana auttanut erityisesti se, että Kimmo Muurinen on alkanut päästä oikeuksiinsa. En ole vielä päässyt peluuttamaan häntä ja Ryan McDadea paljoa yhtä aikaa, mutta se hetki koittaa pian, kommentoi päävalmentaja ensimmäistä kauttaan Loimaalla pelaavan maajoukkuelaiturin otteita.

 

Gibson kertoo, että biisonilaumassa tiedostetaan tulevan LiigaCup-välierävastustajan pelillinen taso. Loimaalaisten tuoreessa muistissa on parin viikon takainen tappio satamakaupungissa.

 

– KTP on liigan paras joukkue tällä hetkellä. Heillä on seitsemän tai kahdeksan pelaajan käyttörotaatio, jossa ei ole heikkoa lenkkiä. Meidän on oltava puolustuksessa koko ajan hereillä aliarvioimatta ketään. Esimerkiksi Kotkassa pelatussa ottelussa annoimme Michael Poundsin ja Joonas Lehtorannan satuttaa meitä, siihen ei ole enää varaa.

 

Bisons otti ensikosketuksensa cupin mitalipeleihin vuosi sitten, jolloin Tampereen Pyrintö murjoi loimaalaiset cupin semifinaalissa. Gibsonin mukaan vuodentakainen tappio on oiva motivaatiotekijä viikonlopun huipentumaan lähdettäessä.

 

– Pelasimme aivan hirveää koripalloa vuosi sitten cupin välierässä. Joukkue muistaa sen edelleen. Eilisen Vilpas-voiton jälkeen kuulin pelaajien puhuvan pukukopissa, että ”nyt valmistaudutaan lauantaihin”. Me kaikki otamme tämän haasteen tosissamme.

 

Bisonsin avausviisikon muodostavat viime kevään mestaruusmiehet Ryan McDade-Matti Nuutinen-Martin Zeno-Mikko Koivisto-Jeb Ivey. Ville Mäkäläinen ja Kimmo Muurinen tuovat ratkaisuvoimaa molempiin päihin, jonka lisäksi kolmikko Eero Aaltonen-Ilpo Pehkonen-Santeri Latvala takaa lisäleveyttä kokoonpanoon.

 

Välieräpari pähkinänkuoressa

 

Edelliset kohtaamiset

 • 8.11. Bisons – KTP 105–74 (Bisons: Zeno 26/6/3 blokkia, Koivisto 23/2/4 syöttöä, KTP: Barrett 16/3/3 blokkia)
 • 11.1. KTP – Bisons 87-81 (KTP: Giles 24/14/2 blokkia, Williams 18/6, Bisons: Ivey 21/1, Zeno 16/5/4 syöttöä)

 

Runkosarjassa

 • Bisons 1. sija: 21-5
 • KTP 2. sija: 21-6

 

Tilastovertailu

 • Pisteet: KTP 90,5 Bisons 90,0
 • Levypallot: Bisons 37,9 KTP 37,1
 • 2p tarkkuus: Bisons 56,3% KTP 52,3%
 • 3p tarkkuus: KTP 40,4% Bisons 36,0%
 • Menetykset: KTP 13,7 Bisons 12,2
 • Vastustajan pisteet: Bisons 76,0 KTP 80,7

 

Mikä LiigaCup?

 

 • Korisliigan LiigaCup on kaudella 2012/13 ensimmäisen kerran pelattava cup-kilpailu.
 • LiigaCupiin saavat kutsun ne neljä joukkuetta, jotka ovat sijoittuneet Korisliigan sarjataulukossa korkeimmalle runkosarjan puolessavälissä.
 • LiigaCupin järjestää joukkue, joka johtaa Korisliigaa runkosarjan puolessavälissä. LiigaCupin välieräparit muodostuvat seuraavasti: runkosarjan 1.-4. ja 2.-3. Välierien voittajat kohtaavat LiigaCupin finaalissa.
 • Vuoden 2013 LiigaCupin isäntäjoukkue on Tampereen Pyrintö, joka kohtaa välierässä Kauhajoen Karhun. Nilan Bisons kohtaa toisessa välierässä KTP:n.
 • Joensuun Kataja on vapautettu vuoden 2013 LiigaCupista kilpailullisin perustein selvittyään EuroChallengessa 16 parhaan joukkoon.
 • LiigaCupin mestari palkitaan kiertopalkinnolla sekä kultamitalein. Lisäksi mestarijoukkue saa palkinnokseen 10 000 euroa edellyttäen, että joukkue osallistuu kansainväliseen kilpailutoimintaan kaudella 2013/14.
 • LiigaCupin mestari on Suomen mestarin jälkeen ranking-2. jaettaessa suomalaisjoukkueiden seuraavan kauden FIBA:n alaisia eurosarjapaikkoja. Rankingin kolmas on Korisliigan runkosarjan voittaja.

 

 
2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

29.1.2021 09:14 Suomen Cup

Miesten Suomen cupin finalistit ratkaistaan viikonloppuna

Perjantain välierässä Pyrintö kohtaa kotikentällään Kauhajoen. Lauantaina pelattavassa toisessa välierässä sarjakärki Seagulls isännöi BC Nokiaa. Ruutu näyttää suorana lähetyksenä molemmat välierät kanavallaan.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

28.11.2019 14:31 Suomen Cup

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit ovat selvillä

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään Helsingissä. Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

18.3.2019 16:53 Pääjuttu

Vilpas-leirissä iloitaan cup-voitosta, katseissa siintää jo Pantteri-jahti

Tuoreen Suomen Cup -mestarin Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan yksi kauden tavoitteista on saavutettu. Katseet siintävät keväässä ja toukokuussa, kun taistelu Pantteri-patsaasta huipentuu.

16.3.2019 22:08 Korisliiga

Vilpas juhlii historiansa ensimmäistä Suomen Cupin voittoa

Vilpas kaatoi Suomen Cupin finaalissa Tampereen Pyrinnön voittaen seurahistorian ensimmäisen cup-pokaalin lukemin 106-93. Vilppaan Jack Gibbs oli finaalin pistetykki 31 pisteellä.

16.3.2019 10:19 Pääjuttu

Vilpas iskee illalla Tampereen Pyrinnön kimppuun Suomen Cup -finaalissa

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan ykkönen Vilpas sekä parhaillaan tiukasti kolmatta sijaa miehittävä Tampereen Pyrintö. Joukkueiden tie finaaliin on ollut erilainen, mutta myös yhtäläisyyksiä löytyy.

15.3.2019 07:53 Pääjuttu

Sami Toiviaisen Pyrintö ison haasteen edessä: ”Vilpas on sarjan paras joukkue”

Tampereen Pyrintö ja Vilpas iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupin finaalissa. Finaalin kotijoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on innoissaan, että kauden keskellä on mahdollisuus voittaa jotain suurempaa.

14.3.2019 14:51 Korisliiga

Juho Nenonen odottaa kovaa cup-huipennusta: ”Hienoa päästä pelaamaan finaalia ”

Tampereen Pyrintö isännöi lauantaina pelattavaa Suomen Cup -finaalia, jossa se kohtaa Vilppaan. Vierasjoukkueen Juho Nenonen odottaa finaalista tiukkaa vääntöä ja innostuu mahdollisuudesta pelata cup-pokaalista kesken Korisliigan runkosarjan.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

3.2.2013 18:00 Suomen Cup

Pyrintö sai revanssin Bisonsista LiigaCupin finaalissa

Viime keväänä Korisliigan välierässä Nilan Bisonsin jalkoihin jäänyt Tampereen Pyrintö sai maukkaan revanssivoiton loimaalaisista sunnuntaina LiigaCupin finaalissa. Pyrintö piti Bisonsin syömähampaat tehokkaasti aisoissa ja huokui nälkää sekä taistelutahtoa matkallaan maukkaaseen 78–73 (41–37)-voittoon.

2.2.2013 20:45 Suomen Cup

Pyrintö vahvan alun turvin Bisonsin seuraksi LiigaCupin finaaliin

Korisliigan LiigaCupin sunnuntaisessa finaalissa pelataan viime kevään kiihkeän välieräsarjan tunnelmissa, kun Tampereen Pyrintö selvitti tiensä viikonlopun huipentumaan kukistettuaan Kauhajoen Karhun välierässä 78–73 (42–30). Karhu kuroi Pyrinnön 22 pisteen johtoaseman umpeen neljännellä jaksolla, mutta Carl Lindbomin kolmoset palauttivat tamperelaisille tarvittavan turvavälin.

2.2.2013 17:45 Suomen Cup

Bisons jylläsi vahvan kolmannen jakson turvin LiigaCupin finaaliin

Hallitseva miesten Suomen mestari Nilan Bisons pelaa sunnuntaina LiigaCupin mestaruudesta. Korisliigan runkosarjassa seitsemän perättäistä voittoa edellisistä otteluistaan hakenut KTP johti lauantain välierää vielä tauolla, mutta Bisons vei kolmannen jakson alun murskaavasti 22-6 ja piti lopulta KTP:n takanaan lukemin 100–91 (44–46).

Näytä lisää vastaavia