Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

10.7.2020 08:55 Kouvottarien naisten Korisliiga-joukkue kaksi merkittävää jatkosopimusta, kun Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen jatkavat Kouvolassa 1+1-mallisilla sopimuksilla.

Lind on esiintynyt naisten Korisliigassa 324 ottelussa 5,2 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kaisa Lind, 33, aloittaa syksyllä jo 13. kautensa pääsarjatasolla. 180-senttisen laiturin keskiarvot olivat viime kaudella 4,9/3,3/1,7.

- Yllättäen loppunut viime kausi jätti vielä paljon nälkää pelata. Hyvät olosuhteet ja valmennus sekä toimivat taustat ovat arkipäivää Kouvottarissa, joten päätös jatkosta oli helppo. Parin kuukauden fysiikkatreenien jälkeen on ollut mukava päästä taas halliin treenaamaan joukkueen kanssa. Uskon, että meillä tulee olemaan todella kilpailukykyinen joukkue tulevalla kaudella. Toivottavasti päästään pelaamaan koko kausi terveinä, Lind kommentoi seuran tiedotteessa.

- Kaisan jatko on hieno asia joukkueen kannalta. Hän tuo koppiin ja kentälle kaivattua kokemusta ja johtajuutta. Kentällä Kaisa hyvällä heittotaidolla levittää kenttää ja mahdollistaa haluamamme kenttätasapainon, päävalmentaja Joonas Frimodig avaa.

Jemina Airaksinen, 23, aloittaa viidennen kautensa korkeimmalla sarjatasolla. Espoo Unitedia ja Honkaa aiemmin edustanut 185-senttinen laituri on kerännyt vyölleen 90 naisten korisliigaottelua tehoilla 2,5/1,7. Viime kaudella Airaksisen tilastot olivat 3,5 pistettä ja 3,0 levypalloa.

Jemina Airaksinen solmi 1+1-mallisen jatkosopimuksen Kouvottarien kanssa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Jemina Airaksinen solmi 1+1-mallisen jatkosopimuksen Kouvottarien kanssa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

- Tunnelmat jatkosta Kouvottarissa ovat odottavat ja olen erittäin innoissani päästessäni taas pelaamaan joukkueen kanssa. Viime kaudesta kun jäi vähän hampaan koloon. Kesä kuluu treenatessa ja töitä tehdessä. Työpäivät vietän Espoossa ja vapaapäivinä matkaan Kouvolaan treenaamaan. Lomailulle ei kauheasti jää aikaa, mutta muutaman asuntoautoreissun ehtii silti onneksi tekemään. Tavoitteena tulevalle kaudelle on saada lisää vastuuta ja osua tarkemmin kaaren takaa. Viime kaudella sain nopeutta lisää ja tavoitteena on olla yhä nopeampi kiituri ensi kaudella, Airaksinen kommentoi.

- Jemppu pelasi hyvän ja ehjän viime kauden. Itseluottamuksen noustessa peli peliltä hän oli erittäin tärkeä palanen meidän isoa päätä. Jemppu on erinomainen harjoittelija ja on sarjan parhaita heittäjiä pelipaikallaan. Fysiikkapuoli ja sivuttaisliike menivät viime kaudella eteenpäin ja tätä kehitystä jatketaan tällä kaudella. Olen hyvin tyytyväinen, että Jemppu jatkaa Kouvolassa, Frimodig kommentoi Airaksisen jatkosopimusta.

Kouvottarie sopimustilanne kaudelle 2020-21: Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman, Aliyah Collier (USA), Kaisa Lind  ja Jemina Airaksinen.

 
20.9.2022 13:02 Naisten Korisliiga

EBT:lle seitsemän uutta sopimuspelaajaa

Espoo Basket Teamin naisten Korisliiga-joukkue on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Forssan Alusta siirtyvän Tinna Rantalaisen, Kouvottarista tulevan Elli Salovaaran ja Jyväskylä Basketball Academystä saapuvan Sara-Sofia Mikkosen kanssa.

5.9.2022 07:53 Naisten Korisliiga

Kevään Suomen mestari Sara Rokkanen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliiga-kautteen valmistautuva Forssan Alku tiedotti viime viikolla uudesta pelaajasopimuksesta, kun 22 ottelua Susiladiesissa pelannut Sara Rokkanen, 26, siirtyy Forssaan. Rokkanen oli voittamassa viime keväänä Suomen mestaruuden Peli-Karhujen riveissä.

31.8.2022 10:34 Sääntötiedote

Koripallon virallisiin pelisääntöihin muutoksia

Tähän artikkeliin on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2022.

30.8.2022 15:18 Naisten Korisliiga

Reili Richardson Pyrinnön naisten liigajoukkueeseen

Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Reili Richardsonin, 23, kanssa. Richardson on 180-senttinen takapelaaja, joka pelasi koko yliopistouransa Arizona State Universityn joukkueessa.

30.8.2022 08:29 Naisten Korisliiga

Venla Määttänen jatkaa EBT:ssä, Sierra Moore uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva EBT on solminut jatkosopimuksen Venla Määttäsen kanssa. Viime kaudella Turkin kakkosliigassa pelannut Sierra Moore liittyy joukkueen vahvuuteen.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 12:17 Naisten Korisliiga

Lotta Hämäläinen palaa Espoo Basket Teamiin

Lotta Hämäläinen, 26, ja Espoo Basket Team ovat solmineet sopimuksen naisten Korisliiga-kaudelle 2022-23. Sopimus sisältää ulkomaanoption vuoden vaihteeseen asti.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

19.8.2022 14:07 Naisten Korisliiga

ToPon naiset jatkavat Kuusen ja Syrjäsen komennossa

Niko Kuusi on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kauden päätteeksi pronssia voittaneen ToPon kanssa. GM Jussi Syrjänen jatkaa myös naisten Korisliiga-kauteen valmistautuvan helsinkiläisjoukkueen valmennuksessa.

19.8.2022 10:37 Naisten Korisliiga

Vähäuski sekä Räty jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Mäkelä liittyy joukkueen vahvuuteen

Kouvottaret on solminut 1-vuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Johanna Rädyn kanssa. Lisäksi Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelä liittyy uutena tulokkaana Kouvottarien riveihin.

19.8.2022 08:43 Naisten Korisliiga

Simona Růžková ja Pyrinnön naisten liigajoukkue sopimukseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan tšekkiläispelaajan kanssa.

18.8.2022 09:46 Naisten Korisliiga

Carmen Tyson-Thomas siirtyy EBT:hen, Mäntylä ja Lähde jatkosopimuksiin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team ja Carmen Tyson-Thomas ovat solmineet sopimuksen tulevalle kaudella. Lisäksi seura solmi jatkosopimukset omien kasvattien Kiia Mäntylän ja Ruska Lähteen kanssa.

15.8.2022 09:52 Naisten Korisliiga

Cayro Lyza-Toomingas Forssan Alkuun

Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-2023 kattavan sopimuksen 18-vuotiaan Cayro-Lyza Toomingasin kanssa.

11.8.2022 10:59 Naisten Korisliiga

Makeda Nicholas Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvitus - seura kiinnitti 3 suomalaispelaajaa

Kouvottaret on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Makeda Nicholaksen kanssa. Uusina kasvoina riveihin liittyy Claudia Kärnä sekä Essia Hurme. Viime kauden joukkueesta Pinja Leppänen jatkaa Kouvottarissa.

5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

Näytä lisää vastaavia