Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

2.12.2021 08:49 Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

Linda-Lotta Lehtoranta pelaa tänään EuroCupia Neve David Ramlan paidassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Lehtorannan ensisijainen tehtävä Neve David Ramlassa on auttaa joukkuetta EuroCupissa. Niin kauan, kun joukkue on mukana EuroCupissa, Lehtorannan sopimus jatkuu. Israelin liigassa sallitaan vain kolme ulkomaalaispelaajaa, mutta EuroCupissa kiintiö on rajaton.

– Liiga on melko kova ainakin ulkomaalaisten osalta. Meidän jengissä on liigan ainoat eurooppalaiset, muuten jenkkejä ja moni vielä WNBA-taustaisia, Lehtoranta taustoittaa.

EuroCupissa joukkueella on alkulohkon viimeinen ottelu tänään kotikentällään turkkilaista Bellona Kayseria vastaan. Voitolla joukkue on varmasti pudotuspeleissä. Tappiolla jatkopaikka on myös mahdollinen, koska osa parhaista kolmanneksi sijoittuneista etenee myös pudotuspeleihin.

– Pikkaisen ehkä jännittää vielä, mutta onneksi koris on tuttu laji. Vastaanotto on ollut tosi lämmin ja kaikki ovat olleet supermukavia. Täysin uusi maa ja liiga minulle, mutta varmasti tosi hieno kokemus ja siitä olen innoissani.

Lehtoranta on voittanut Suomen mestaruuden PeKassa neljä kertaa. Hänet on valittu kolmesta Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi ja edelliskauden päätteeksi liigan vuoden pelaajaksi. Aiemmin urallaan myös Tsekissä, Saksassa ja Belgiassa pelannut Lehtoranta on pukenut Suomen naisten maajoukkuepaidan ylleen 73 ottelussa.

Ennen lähtöään Israeliin Lehtoranta ehti pelata kymmenen ottelua PeKassa, joissa hän tilastoi keskimäärin 12,4 pistettä, 2,9 levypalloa, 8,7 syöttöä ja 1,6 riistoa ottelua kohden.

 
22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

28.8.2018 09:47 Susiladies

Susiladiesin Anissa Pounds Espanjan kakkossarjaan

Keväällä SM-kultaa Peli-Karhujen riveissä huuhtonut Susiladiesin Anissa Pounds, 25, siirtyy ensi kaudeksi Espanjan kakkossarjan Maristas A Coruñaan.

11.8.2018 10:44 Pääjuttu

Veera Pirttinen Saksan Bundesliigaan

Naisten Korisliigan vuoden puolustaja Veera Pirttinen, 21, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan ChemCats Chemnitziin.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

Näytä lisää vastaavia