Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

26.11.2020 09:30 Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

Korisliigan lokakuun pelaaja 2020 oli Helsinki Seagullsin Kendale McCullum. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kendale McCullum ei ole varmasti jäänyt yhdeltäkään suomalaiselta koripallon katsojalta huomaamatta. Hän pelaa vasta toista ammattilaiskauttaan vietettyään loistavan viime kauden Saksan Pro A -liigan Paderbornissa, jossa hänet palkittiin kauden päätteeksi sekä liigan parhaana pelaajana että parhaana puolustajana.

Miesten Korisliigassa Helsinki Seagullsin tuore takamies valittiin heti lokakuun pelaajaksi hänen kerättyään tilastoikseen 14,2 pistettä, 5,6 levypalloa ja 6,4 syöttöä. Lisäksi hänen riistokeskiarvonsa oli täysin poikkeuksellinen 3,8.

McCullumin ensisijainen tehtävä kentällä on johtaa joukkueen hyökkäystä ykköspaikalta, ja toistaiseksi runkosarjaa johtavassa Seagullsissa voidaan olla tuloksiin tyytyväisiä.

Lokakuun jälkeen koettiin pieni säikähdys, kun McCullum joutui hetkeksi kentältä sivuun käsivamman takia, mutta hän on päässyt sittemmin taas pelaamaan. Kuntoutumisen kannalta juuri alkanut maajoukkuetauko tuli oivaan kohtaan.

– Juuri nyt vain lepuutan kättäni, jotta saan sen kokonaan kivuttomaksi ja olen täydessä pelikunnossa, kun sarja taas jatkuu, McCullum kertoo.

Kendale McCullum johti Seagullsin hyökkäystä lokakuussa 6,4 syötön keskiarvolla. Vastassa Kouvojen Tuomas Hirvonen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga
Kendale McCullum johti Seagullsin hyökkäystä lokakuussa 6,4 syötön keskiarvolla. Vastassa Kouvojen Tuomas Hirvonen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Seagulls on aloittanut kautensa rytinällä. Ennen parhaillaan käynnissä olevaa maajoukkuetaukoa heille kertyi kokoon kymmenen ottelun voittoputki.

– Voittoputki tuntuu kyllä hyvältä, mutta putket eivät ole päämäärämme kaudella. Kunhan jatkamme hyvää työtä ja kehitämme peliämme niillä alueilla, joissa sitä tarvitsee kehittää, meille tulee tästä vielä erityinen kausi. Haluamme kaikki tietenkin voittaa Seagullsille ensimmäisen mestaruuden.

Ilman yhtäkään runkosarjatappiota pelaavan Seagullsin sisällä epävarmuus ympäröiviä olosuhteita kohtaan on kuitenkin käytännön tasolla erilainen haaste kuin muille joukkueille. Kyseessä on miesten Korisliigan ainoa Uudellamaalla pelaava seura, joten kiristyvät rajoitukset vaikuttavat väistämättä heihin voimakkaammin kuin muihin, mutta McCullum uskoo joukkueensa pärjäävän hankalassakin tilanteessa.

– Pyrimme vain olemaan valmiita kaikkeen, mitä tilanteen edessä täytyy tehdä, vaikka se onkin totta kai raskasta. Mutta niin asiat maailmassa juuri nyt vain ovat, joten oikein muutakaan emme voi tehdä.

Vasta 24-vuotiaalla McCullumilla olisi ollut vientiä viime kauden jälkeen moneen Euroopan kolkkaan, mutta hän on ollut ehdottoman tyytyväinen tekemäänsä valintaan. Hän kokee etuoikeudekseen pelata samassa joukkueessa sellaisten veteraanien kuin Timo Heinosen, Shawn Huffin, Antti Kanervon ja Tuukka Kotin kanssa.

– He ovat pelanneet monilla eri tasoilla eri liigoissa ja pystyvät opettamaan nuorelle kaverille asioita, joita ei vielä osaa tai tiedä. Otan aina vastaan kaiken valmennuksen, jota he tarjoavat. On paljon helpompaa pelata joukkueessa, jossa ympärillä on kokemusta, kuin sellaisessa, jossa nuoret pelaajat joutuvat etsimään omasta joukostaan äänekästä johtajaa.

Useimmille Korisliigaan ensimmäistä kertaa saapuville amerikkalaisvahvistuksille suurin kulttuurishokki Suomessa on sää. Mutta McCullum on kotoisin Illinois’sta Chicagon lähialueelta, joten hänelle kylmyydessä ei ole mitään uutta. Itse asiassa tällä hetkellä hänen kotikaupungissaan Elginissä sataa lunta taivaan täydeltä, kun Suomessa taas maa on pikimustana.

Toisaalta McCullum kokee suurta kiitollisuutta myös siitä, että saa parhaillaan pelata turvallisessa ympäristössä, jossa pandemian vaikutukset ovat olleet lievemmät kuin hänen kotiseudullaan.

– Isoin haasteeni Suomessa on varmaankin pärjätä tässä pimeydessä. Joukkuekaverit ovatkin yrittäneet valmistaa minua henkisesti siihen, McCullum naurahtaa.

Henkilöt

 
14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 20:20 Korisliiga

Aapeli Alanen toi penkiltä tehoa Katajan voitossa – Seagulls jatkoi vottokulkuaan Lahden loppukiristä huolimatta

Illan Korisliiga-kierroksella voittajiksi kruunattiin Kataja Basket, Helsinki Seagulls ja Kauhajoki.

12.1.2021 20:05 Korisliiga

Osku Heinonen laittoi satamaan – Pyrintö ryöväsi ilon Sami Toiviaisen 600. päävalmentajaottelusta

Tampereen Pyrintö otti tiukan ja tärkeän kotivoiton Salon Vilppaasta ja säilytti samalla kakkossijansa Korisliigan runkosarjassa.

6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

10.12.2020 17:15 Korisliiga

Karhu Basket rakennuttaa oman monitoimiareenan, 2300-paikkainen areena valmistuu 2022

Korisliigan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket kertoi torstaina tiedotustilaisuudessaan uudesta monitoimiareenasta.

4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

3.12.2020 14:45 Korisliiga

Korisliigan ensimmäiseksi Kuukauden Valopilkuksi on nimetty Pyrinnön Marcus Lewis

Tuhoisaa jälkeä tehnyt Tampereen Pyrinnön Marcus Lewis on nimetty miesten Korisliigassa marraskuun pelaajaksi. Palkinto kantaa vastaisuudessa nimeä Kuukauden Valopilkku.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

2.12.2020 20:11 Pääjuttu

Alanen ja Wilson huippuvireessä maajoukkueviikon jälkeen – Korisliiga-ilta tarjosi kaksi tiukkaa kamppailua

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia