LrNMKY ennakkosuosikkina cup-finaaliin Kouvoja vastaan

7.12.2007 Vantaan Energia Areenalla lauantai-iltana pelattavassa miesten Suomen cupin finaalissa kentälle astuu kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Tähtipelaajien kansoittama LrNMKY on ennakkokaavailuissa selkeä ennakkosuosikki loukkaantumisten runtelemaa Kouvoja vastaan. Maanantaina järjestetyssä cup-tiedotustilaisuudessa joukkueiden puhemiehet ennakoivat tasaista ottelua.

Turunen: "Kouvot on hyvin valmennettu vastus"

LrNMKY:n valmentaja Mika Turunen on mieluisassa paikassa. Lappeenranta on saalistanut Turusen käskyttämänä kaksi edellistä cup-mestaruutta. Kaksi viikkoa sitten Turunen piiskasi joukkueensa myös Euroopan kartalle, kun LrNMKY eteni ainoana pohjoismaisena joukkueena FIBA Eurocupin 16 parhaan joukkoon. Vaikka joukkueen tähtäin on Euroopan kentillä, Suomen cup-mestaruudella on selkeä sijansa Turusen arvoasteikolla.

- Eurocupin jatkoon eteneminen oli hieno asia meille ja suomalaiselle koripallolle ja reissaaminenhan jatkuu sunnuntaina, kun edessä on kolmentoista tunnin lento tuonne Volgan pohjalle Samaran vastustajaksi. Emme kuitenkaan väheksy cupin mestaruutta lainkaan; cup on ainoa palkinto, mitä Suomessa voi voittaa ennen joulua ja se merkitsee meille paljon.

Nimivahva LrNMKY lähtee cup-finaaliin ennakkosuosikkina. Vaikka lauantainen finaalivastustaja Kouvot ei vilise nimimiehiä, Turunen ei lähde aliarvioimaan vastustajaansa.

- Kouvot on erittäin vaikea, hyvin valmennettu vastus. Me voitettiin kotiottelu Kouvoja vastaan täydellä miehistöllä parilla pisteellä, mutta Kouvoilta puuttui ottelusta Jukka Kataja.

Ensimmäisestä kolmesta liigaottelustaan kaksi hävinnyt LrNMKY on saanut koneensa käyntiin viime kierroksilla. Lappeenrantalaiset ovat saalistaneet liigassa seitsemän perättäisvoittoa. Cupin kenraaliharjoituksessa LrNMKY löi Porvoon Tarmon näytöstyyliin 70-122.

- Kun pääsimme eurocupissa jatkoon, iso apina tippui selästä. Sen jälkeen on ollut paljon vapautuneempi olo.

Myös LrNMKYn kannattajat ovat havainneet suosikkijoukkueensa voittovireen.

- Viime vuonna Jäähalliin saapui viisi bussilastillista lappeenrantalaisia, tänä vuonna tulijoita näyttää olevan vielä enemmän. Ostimme koko A-katsomon loppuun, mutta paikkojen lukumäärä ei silti riittänyt, Turunen virnistää.

Toijala: "En tiedä vielä finaalikokoonpanoamme"

Kouvojen valmentaja Jukka Toijalalla oli Korisliiga-kauden ensimmäisellä neljänneksellä aihetta hymyyn. Kouvot voitti ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi ja haki cupissa kovat vierasvoitot ennakkosuosikkeina otteluihin lähteneestä Hongasta ja ToPosta. Viime viikot ovat kuitenkin olleet raskaita, kun sairastuvalla ovat käyneet vuoroin Jukka Kataja, Tuomas Iisalo, Corey Smith kuin Samu Kaaresvirtakin.

- Rehellisesti en tiedä, millä kokoonpanolla tulemme lauantain otteluun. Viidestä aloitusviisikon kaverista kolme on ollut poissa. Corey Smith palasi vasta kokoonpanoon, kun taas Tuomas Iisalo ei ole vielä edes osallistunut joukkueen harjoituksiin, puntaroi Toijala maanantaina.

Kouvot sai kaksi viikkoa sitten kokoonpanoonsa kovan luokan vahvistuksen, kun 33-vuotias Kouvot-ikoni Sami Laaksonen palasi parketeille vietettyään syksyn ajan eläkepäiviä koriksesta. Kysymykseen Laaksosen pelaamisesta cup-finaalissa Toijala vastaa pilke silmäkulmassaan.

- Ei sitä tiedä, voi olla että Samilla saattaa olla saunavuoro lauantaina. Katsotaan nyt, josko kummipojan isä vielä kertaalleen innostuisi.

Loukkaantumisista huolimatta Toijala luottaa siihen, että hänen laumalla on oivat mahdollisuudet kukistaa LrNMKY finaalissa.

- Pystymme varmasti voittamaan Namikan vajaallakin joukkueella. Kyse on kuitenkin vain yhdestä ottelusta.

Kouvojen fantastisessa cup-vireessä on huomattavissa mielenkiintoinen kuriositeetti: joukkue on voittanut kaikki ottelunsa vieraskentällä. Vaikka Energia Areena ei varsinaisesti muistuta Mansikka-Ahon palloiluhallia, Kouvot on merkitty otteluohjelmaan kotijoukkueeksi.

- Kun kerran olemme voittaneet kaikki vierasottelut, kai tämä on sitten huono merkki? No, kaikkemme annetaan, että Kouvolaan tulisi pitkästä aikaa voittoja.

Lappeenrannan nousuvire ei ole jäänyt Toijalalta huomaamatta.

- Namika taitaa olla kuntokäyrän kärjessä tällä hetkellä. Olen tarkkaillut Namikan viimeaikaisia pelejä niin koti- kuin ulkomaillakin, ja aika tutulta nipulta tämä joukkue pelityyleineen vaikuttaa. Katsotaan lauantaina, millä saamme Namikan aseet kuriin.

Turusen tavoin myös Toijala luottaa fanikatsomon voimaan lauantaisessa derbyssä.

- Faneja on tulossa useampi kuin yksi bussi. Sen lisäksi Kouvolasta on paljon lyhyempi matka Vantaalle kuin Lappeenrannasta, että meidän faneja saapuu varmasti omilla autoilla ja junilla. Monelle tämän joukkueen pelaajalle cup on tähänastisen uran kohokohta ja luulenpa, että kannattajatkin tietävät sen.

Miesten Suomen cup -finaali Kouvot-LrNMKY käynnistyy Vantaan Energia Areenalla lauantaina 8.12. klo 18.30. Lipunmyynti Suomen cupin finaaleihin käy kuumana. Lipunmyyntiin tästä.  

Lue myös artikkelit Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_suomen_cup/
 

Suomen cupeja ei pelata kaudella 2013/14

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomen cup -kilpailuja ja miesten LiigaCupia ei järjestetä pelikaudella 2013/14. Cupien mahdollista palauttamista koripallokauden otteluohjelmaan käsitellään tarpeen mukaan uudelleen tulevan pelikauden jälkeen.

10.2.2013 18:30 Suomen Cup

Catz uusi cup-kultansa näytöstyylin

Naisten SM-sarjan kärjessä viihtyvä Lappeenrannan Catz toisti vuoden takaisen temppunsa järjestämällä todellisen näytöksen cupin finaalissa Äänekosken Huimaa vastaan. Päävalmentaja Mika Haakana pääsi käyttämään koko pelaaja-arsenaaliaan, kun ”kissalauma” repi ja raastoi Huiman hajalle molemmissa kenttäpäädyissä matkallaan 81–48 (44–19)-voittoon.

9.2.2013 Suomen Cup

Hurmioitunut Honka cup-voittoon Säynätsalossa

Tapiolan Honka vei nimiinsä uudistuneen miesten Suomen cupin mestaruuden pyörittelemällä finaali-isäntä Säynätsalon Rientoa vieraskentällä pistein 79–98 (41–49). Pitkästä aikaa lähes kaikki nimimiehensä parketille saanut Honka esitteli kauden parasta puolustustaan ja nautti hyökkäyspäässä onnistumisia laajalta rintamalta.

9.2.2013 Suomen Cup

Latvala lunasti Huimalle cup-finaalipaikan viime hetken heitolla

Naisten Suomen cupin välierässä nähtiin lauantaina yllätystulos, kun Huima kaatoi Peli-Karhut viime hetken kolmosella. Jännitysnäytelmä päättyi Huiman voittoon lukemin 69–70 (54–55). Äänekoskelaisten sankarina juhlittiin 17-vuotiasta Ulriikka Latvalaa, joka masensi ennakkosuosikin vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua.

9.2.2013 Suomen Cup

Catz pyyhkäisi Hongan tieltään cupin välierässä

Naisten Suomen cupin sunnuntaisessa finaalissa nähdään toisinto vuoden takaisesta otteluparista, kun Lappeenrannan Catz nujersi odotetusti Tapiolan Hongan ja selvitti tiensä finaaliin Äänekosken Huimaa vastaan. Naisten SM-sarjan piikkipaikkaa pitävä Catz myllytti Honkaa pistein 79–56 (46–30).

8.2.2013 Suomen Cup

SäyRi ja Honka iskevät yhteen miesten cupin finaalissa

Miesten Suomen cup huipentuu lauantaina Keski-Suomessa, kun Säynätsalon Riento kohtaa Tapiolan Hongan cupin finaalissa. Sekä SäyRin että Hongan kokoonpanot ovat muuttuneet melkoisesti talven aikana ja odotettavissa on tiukka, tasainen kamppailu cup-pokaalista.

8.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: PeKa itsevarmana viime talven cup-finalisti Huiman kimppuun

Naisten Suomen cupin Final Four -turnaus käynnistyy lauantaina Lappeenrannassa kotkalaisjoukkue Peli-Karhujen ja viime talvena cupin finaaliin selviytyneen Äänekosken Huiman kohtaamisen merkeissä. Peli-Karhut lähtee välierään voittoputkessa, kun taas Huiman iskukykyä ovat verottaneet takapelaajien loukkaantumiset.

7.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: Nuorekas Honka haastaa sarjakärki Catzin

Naisten SM-sarjakausi 2012/13 on edennyt toiselle puoliskolleen hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin merkeissä. ”Kissalauma” on niitannut 22 ottelustaan maukkaat 20 voittoa ja lunastanut siten Lappeenrantaan ensi viikonloppuna pelattavan naisten cupin Final Fourin. Cupin välierässä Catzin haastaa SM-sarjan syyskauden väriläiskä, nuorekas Tapiolan Honka.

3.2.2013 18:00 Suomen Cup

Pyrintö sai revanssin Bisonsista LiigaCupin finaalissa

Viime keväänä Korisliigan välierässä Nilan Bisonsin jalkoihin jäänyt Tampereen Pyrintö sai maukkaan revanssivoiton loimaalaisista sunnuntaina LiigaCupin finaalissa. Pyrintö piti Bisonsin syömähampaat tehokkaasti aisoissa ja huokui nälkää sekä taistelutahtoa matkallaan maukkaaseen 78–73 (41–37)-voittoon.

2.2.2013 20:45 Suomen Cup

Pyrintö vahvan alun turvin Bisonsin seuraksi LiigaCupin finaaliin

Korisliigan LiigaCupin sunnuntaisessa finaalissa pelataan viime kevään kiihkeän välieräsarjan tunnelmissa, kun Tampereen Pyrintö selvitti tiensä viikonlopun huipentumaan kukistettuaan Kauhajoen Karhun välierässä 78–73 (42–30). Karhu kuroi Pyrinnön 22 pisteen johtoaseman umpeen neljännellä jaksolla, mutta Carl Lindbomin kolmoset palauttivat tamperelaisille tarvittavan turvavälin.

2.2.2013 17:45 Suomen Cup

Bisons jylläsi vahvan kolmannen jakson turvin LiigaCupin finaaliin

Hallitseva miesten Suomen mestari Nilan Bisons pelaa sunnuntaina LiigaCupin mestaruudesta. Korisliigan runkosarjassa seitsemän perättäistä voittoa edellisistä otteluistaan hakenut KTP johti lauantain välierää vielä tauolla, mutta Bisons vei kolmannen jakson alun murskaavasti 22-6 ja piti lopulta KTP:n takanaan lukemin 100–91 (44–46).

1.2.2013 09:12 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: huippuvireinen KTP hakee mestari-Bisonsin päänahkaa

Hallitseva Suomen mestari Nilan Bisons kohtaa lauantaina pelattavassa miesten LiigaCupin välieräottelussa kanssaan liigaa johtavan KTP:n. Kotkalaiset lähtevät horjuttamaan mestaria seitsemän ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkueena otteluun lähtevä Bisons luottaa täsmäaseidensa purevan myös Pyynikillä.

31.1.2013 12:00 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: Jatkuuko Karhun yliote Tampereen Pyrintöä vastaan?

Tampereen Pyrinnön vuodenvaihteen voittoputki petasi LiigaCupin Final Fourin tapahtumapaikaksi Pyynikin Palloiluhallin. Liigakauden puolessavälissä Korisliigaa johtanut Pyrintö on viime viikkoina saanut takapakkia avainpelaajien loukkaantumisesta johtuen ja seuraava vahva haaste odottaa lauantaina LiigaCupin välierässä, kun tamperelaisia vastaan asettuu Pyrinnön kahdesti tällä kaudella kukistanut Kauhajoen Karhu.

24.1.2013 Ajankohtainen

Cup-voitot ratkotaan Tampereella, Lappeenrannassa ja Säynätsalossa

Ensi viikolla alkavan helmikuun kaksi ensimmäistä viikonloppua pyhitetään vuoden 2012 Suomen cupeille. Ensimmäistä kertaa pelattava miesten liigacup huipentuu 2.-3. helmikuuta Tampereella, kun taas naisten cupin välieräjoukkueet kokoontuvat 9.-.10. helmikuuta Lappeenrantaan. Miesten Suomen cupin mestaruus ratkotaan 9.2. Säynätsalossa.

Naisten cupin Final Four Lappeenrannassa 9.-10. helmikuuta

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on myöntänyt Lappeenrannan Catzille 9.-10. helmikuuta pelattavan naisten Suomen cupin Final Four -tapahtuman järjestelyoikeudet. Vuoden 2012 Suomen cupin mestaruudesta kamppailevat Catzin lisäksi PeKa, Huima sekä Tapiolan Honka.

11.12.2012 Suomen Cup

Peli-Karhuista neljäs joukkue naisten cupin välieriin

Neljäntenä ja viimeisenä joukkueena tiensä naisten Suomen cupin välieriin selvitti Peli-Karhut, joka nujersi tiistai-illan puolivälieräottelussa Forssan Alun pistein 92–78 (43–40). SM-sarjassa seitsemän perättäistä voittoa nautiskellut Alku johti ottelua parhaimmillaan 12 pisteellä, mutta toisesta kymmenminuuttisesta alkaen Peli-Karhut puraisivat lujaa.

22.8.2012 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit on arvottu

Miesten ja naisten vuoden 2012 koripallon Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit on arvottu. Miesten Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella pelataan neljä ottelua.

20.7.2012 Pohjoinen alue

Suomen cup -ilmoittautuminen avattu

Ilmoittautuminen pelikauden 2012/13 Suomen cupiin on nyt käynnissä. Cupit ovat uudistuneet siten, että Korisliigan joukkueet ottavat toisistaan mittaa Korisliigan LiigaCupissa, kun taas miesten I divisioonaa ja alempia divisioonia pelaavat joukkueet mittelevät Suomen cupin mestaruudesta.

22.1.2012 Suomen Cup

FoKoPo kesti hermopaineet pikkufinaalissa

Miesten Suomen Cupin pikkufinaalin voittajaksi kruunattiin divaria johtava Forssan Koripojat, joka karkasi varhaiseen johtoon Tapiolan Hongasta ja piti ratkaisevilla hetkillä puolustuksellaan espoolaiset tiukasti takaa-ajoasemassa. Forssalaisvoitto merkittiin lopulta pöytäkirjaan lukemin 74–62 (37–32).

22.1.2012 Suomen Cup

Catz kiihdytyskaistalta Huiman ohi naisten Cup-finaalissa

Lappeenrannan Catz voitti naisten Suomen Cupin, kun se otti ylivoimaisen voiton Äänekosken Huimasta. Catz ei koko ottelun aikana antanut tilaa Huiman kokeneille pelaajille. Vaikka vastakkain oli kaksi SM-sarjan kärkijoukkuetta, Catz vei voiton selvin lukemin, 59–91 (27–39).

Näytä lisää vastaavia