Maajoukkuepelaaja Merja Teljo on poissa

12.3.2021 13:32 Koripalloväen on kohdannut suruviesti, kun Merja ”Memmu” Teljo (os. Hilanne) poistui joukostamme 57-vuotiaana pitkän sairauden uuvuttamana.

Teljo (os. Hilanne) pelasi 43 aikuisten maaottelua, joissa hän teki 132 pistettä. Lisäksi hän edusti Suomea nuorten maajoukkueissa.

Seurajoukkuetasolla hän edusti kymmenen kauden ajan helsinkiläistä Karhun Poikia sekä kauden ajan vantaalaista Pussihukkia naisten SM-sarjassa vuosina 1980–1991. Otteluita kertyi 237 ja pisteitä 3826 (keskiarvo 16,1). Saavutuksina oli neljä SM-hopeaa ja pronssia sekä kaksi Suomen Cupin voittoa. 

- Memmu oli armoitettu kolmenpisteen heittäjä, kolmen pisteen kaari tuli kuin häntä varten käyttöön Suomessa naisten SM-sarjassa 1980-luvun alussa. Yhden ottelun onnistuneiden kolmenpisteen heittojen ennätys on 10. Pitkänä ulkopelaajana hänen heittonsa oli erittäin nopea ja tarkka, sekä hänen ulottuvuus puolustajana kiusana vastustajille. Memmu itse oli varsin vaatimaton omasta lahjakkuudestaan koripalloilijana, valmentaja Jukka Mantere muistelee.

Suomen Koripalloliitto välittää syvät surunvalittelut koko suomalaisen koripalloperheen puolesta Merja Teljon omaisille ja ystäville.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia