Maajoukkuevalmentaja Pekka Salminen EBT:hen

4.10.2011 Suomen miesten maajoukkueen apuvalmentaja sekä alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen, 48, siirtyy Espoo Basket Teamiin. Salminen ottaa vastuun EBT:n vanhempien tyttö- ja poikajunioreiden kehitysryhmän päävalmentajana.

Pekka Salminen siirtyy juniorivalmennuksen pariin EBT:ssa. Kuva: Francois Perthuis.

Vantaan Pussihukkien kasvatti Salminen on yli 30 valmennusvuotensa aikana valmentanut nimekkäitä joukkueita. Suurimmat valmennusmeriittinsä Salminen saavutti Ruotsissa, jossa hän valmensi Solna Vikingsin kahteen Ruotsin mestaruuteen sekä yhden hopeasijaan.

 

Suomen Korisliigassa Salminen on valmentanut aiemmin Pussihukkia, ToPoa, Joensuun Katajaa sekä Espoon Honkaa. Lisäksi Salminen on valmentanut kahdeksan vuoden ajan Mäkelänrinteen urheilulukiossa koripalloa ja toiminut Henrik Dettmannin apuvalmentajana Suomen miesten maajoukkueessa. Salminen oli maajoukkueen valmennusryhmässä myös kesällä 2011, jolloin Suomi saavutti EM-kisoissa jaetun yhdeksännen sijan.

 

– Kiireisen kesän jälkeen pieni hengähdys oli todella tarpeen, vaikkakin tapa jolla se tuli oli henkisesti todella raskas, viittaa Salminen Espoon Hongan tippumiseen Korisliigasta EBT:n tiedotteessa.

 

– Pienellä lomalla oli aikaa miettiä suomalaista koripalloilua kokonaisuutena ja pohtia, miten voisin ihan oikeasti auttaa rakasta lajiamme kehittymään. Nuorten, motivoituneiden pelaajien henkilökohtainen valmennus oli johtopäätökseni ja samalla kuvaan astui EBT tarjoten minulle mahdollisuutta auttaa nuoria, motivoituneita pelaajia kehityksen tiellä. Ei kai siinä tarvinnut kauaa miettiä, Salminen jatkaa.

 

Salmisen apuna EBT:n vanhempien tyttö- ja poikajunioreiden kehitysryhmän valmennusportaassa ovat Lauri Kailio ja Joonatan Akkanen.

 
10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

3.8.2007 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen päättymässä

Huomio kaikki nuorten koripalloseurat ja –joukkueet. Ilmoittautumisaika nuorten valtakunnallisiin sarjoihin ja niiden karsintoihin päättyy maanantaina 6.8.2007. Jos haluat olla mukana, käy ilmoittautumassa heti.

18.9.2006 Pohjoinen alue

B-tyttöjen SM-karsinnan 2. kierros arvottu

B-tyttöjen SM-karsinnan ensimmäinen kierros pelattiin viime viikonloppuna. Lohkojaot ja turnausjärjestäjät toisen kierroksen SM-karsintoja varten on arvottu.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjat pelataan kaudella 2006-07 edellisiltä kausilta tutulla pelitavalla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin ilmoittautuminen on alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.8.2006.

31.7.2003 Pohjoinen alue

Nuorten SM-ilmoittautuminen päättyy 1.8.

Nuorten SM-sarjoihin ilmoittautuminen on loppusuoralla. Vielä ehtii kuitenkin mukaan. 22-vuotiaiden miesten sekä A- ja B-nuorten valtakunnallisiin sarjoihin ilmoittautuminen päättyy nimittäin 1.8.2003. Seuraavassa katsaus tähän mennessä ilmoittautuneisiin joukkueisiin.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

Näytä lisää vastaavia