Madsen säväytti donkillaan – Seppälä ja Dolenc kovassa pistevireessä

3.11.2021 23:52 Alexander Madsen auttoi vahvalla pelillään VEF Riian avausvoittoon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc esittivät myös parastaan, mutta Carl Lindbom sekä Edon Maxhuni kokivat viimeisen sekunnin tappiot FIBA Europe Cupissa.

Alexander Madsen oli isossa roolissa voitto-ottelussa. (Kuva: FIBA)

Mestarien liigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti pakkovoiton kaataessaan AEK Ateenan 92-76 (46-34). Madsen hääri tehokkaana 13 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja kahden torjunnan tilastoilla. Lisäksi hän säväytti iskemällä estelyistä huolimatta jysäyttävän donkin rautojen läpi. Voitto oli samalla VEF:lle ensimmäinen.

- Tärkeä voitto meille. Pidämme itsemme mukana taistelussa jatkopaikasta. Nyt vajaa pari viikkoa paikallista sarjaa ja sitten iso peli jälleen AEK:ia vastaan Kreikassa, Madsen kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

FIBA Europe Cupissa Carl Lindbomin Sopot koki kovia, kun Kiova haki 66-65 (26-34)-voiton. Ottelu ratkesi vasta viimeiseen heittoon, kun Michael Caffreyn vaikeasta asennosta ja kaukaa lähtenyt kolmen pisteen heitto upposi sisään samalla, kun summeri soi. Lindbom kartutti tilastojaan kahdella pisteellä, viidellä levypallolla ja torjunnalla. Sopotilla on yksi voitto ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni nosti Heroes Den Boschin kuilun partaalta mukaan peliin, mutta Heroes hävisi kotonaan Benficalle 76-78 (38-47). Reilu minuutti ennen loppua Maxhuni toi joukkueensa kolmen pisteen heitollaan kolmen pisteen päähän, ja viimeisellä minuutilla hän väänsi rikottuna akrobaattisesti pallon koriin tasoittaen pelin sitä seuranneella vapaaheitolla.

Ottelu ratkesi lopulta dramaattisesti, kun Benfican Aaron Broussard seurasi James Farrin ohiheiton ja nosti irtopallon sisään, kun pelikelloon jäi vain 0,5 sekuntia. Heroes sai vielä aikalisän jälkeen mahdollisuuden, mutta aika ei riittänyt kunnon yritykseen. Maxhuni keräsi tilastoikseen 14 pistettä, levypallon ja kolme syöttöä. Heroesilla on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä oli jälleen iskussa upottamalla 18 pistettä Pitestin voittaessa Steaua Bukarestin 93-65 (37-28). Seppälä heilutti nailonia 18 pisteen edestä ja nappasi lisäksi seitsemän levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Pitesti jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Orleansin 90-75 (39-37). Strasbourg on neljäntenä.
Ottelutilastot

Daniel Dolenc loisti Les Sablesin voittaessa Tarbes-Lourdesin selvästi 80-67. Dolenc heitti komeasti 20 pistettä ja koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla. Voitto oli Les Sablesille kolmas.
Ottelutilastot

Belgiassa Okko Järven Phoenix Bryssel hävisi Giants Antwerpenin vieraana 74-80 (40-37). Kymmenen sekuntia ennen loppua Phoenix oli vielä pisteen päässä, mutta Giants-pelaajien käsi ei tärissyt lopussa vapariviivalla. Järvellä oli vaikea heittopäivä ja hän keräsi viisi pistettä. Hän otti myös neljä levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti kerran. Phoenix on viimeisenä yhdellä voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

 
11.11.2021 10:18 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Elias Valtosen edustama Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Eurokentillä tärkeitä voittoja pääsivät tuulettamaan myös Sasu Salin, Mikael Jantunen sekä Carl Lindbom.

14.10.2021 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen merkittävässä roolissa Manresan voitossa Mestarien liigassa

Elias Valtonen auttoi Manresan komeaan voittoon Mestarien liigan ottelussa Hapoel Jerusalemia vastaan. Edon Maxhuni oli sen sijaan liekeissä FIBA Europe Cupin debyytissään.

25.3.2021 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Reggiana raivasi tiensä jatkoon FIBA Europe Cupissa – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

FIBA Europe Cupissa pelataan tällä viikolla 16 parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelilohkot. Petteri Koposen Reggiana selvitti tieltään ensimmäisen esteen ennen kauden päättävää Final Four –turnausta voittamalla romanialaisen Sibiun. Elias Valtonen oli taas hurjana Saksassa ja Erik Murphy merkkautti tupla-tuplan Japanissa.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

12.12.2018 23:10 Susijengi

Erik Murphy ja Shawn Huff johdattivat Frankfurtin voittoon EuroCupissa

Erik Murphy ja Shawn Huff olivat isossa roolissa, kun Frankfurt Skyliners otti voiton EuroCupissa. Murphy oli ottelun paras pistemies ja Huff sinetöi Frankfurtin voiton viime hetkillä.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

15.11.2018 10:10 Susijengi

Sasu Salinin Malaga varmisti jatkopaikan EuroCupissa

EuroCupissa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun vahvan suomalaisedustuksen omaava Frankfurt Skyliners isännöi Sasu Salinin Malagaa. Malaga kävi hakemassa Saksasta tärkeän voiton ja varmisti jatkopaikkansa EuroCupissa. FIBA Europe Cupissa Alex Murphyn Szolnoki Olaj varmisti niin ikään paikkansa seuraavalla kierroksella.

7.11.2018 23:52 Susijengi

Erik Murphyn hirmuvire jatkuu – heitti 33 pistettä EuroCupissa

Erik Murphy on erinomaisessa iskussa tärkeiden MM-karsintaotteluiden alla, kun hän johdatti Frankfurt Skylinersin tärkeään voittoon EuroCupissa Torinoa vastaan. Murphy tuli penkiltä sisään ja heitti peräti 33 pistettä. Mukaviin pistelukuihin ylsivät myös Gerald Lee Junior sekä Jamar Wilson.

1.11.2018 09:37 Susijengi

Susijengiläiset tehokkaina eurokentillä

Susijengin pelaajat osoittivat oivaa pelikuntoa tärkeiden MM-karsintaotteluiden lähestyessä, kun peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin keskiviikon otteluissa.

11.10.2018 07:47 Susijengi

Salinin Malaga vei EuroCupin suomalaiskohtaamisen

EuroCupissa nähtiin harvinaista herkkua, kun pelikentällä oli samanaikaisesti kolme suomalaispeluria Malagan ja Frankfurtin välisessä ottelussa.

28.10.2021 09:49 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille tappioita eurokentillä

Voitot karttoivat Susijengin pelaajia keskiviikon europeleissä. Sasu Salinin Teneriffa koki avaustappionsa Mestarien liigassa ja Edon Maxhunin sekä Carl Lindbomin joukkueet kokivat tappiot FIBA Europe Cupissa.

26.10.2021 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen isoissa rooleissa Mestarien liigassa

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen olivat joukkueiden avainpelaajia Mestarien liigassa tiistaina.

23.10.2021 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin joukkue jatkaa puhtaalla pelillä FIBA Europe Cupissa

Heroes Den Bosch otti toisen voittonsa FIBA Europe Cupissa Edon Maxhunin jaellessa peräti kahdeksan syöttöä. Mikael Jantunen sen sijaan ratkaisi Oostendelle voiton Belgiassa.

7.10.2021 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tykitti 33 pistettä Mestarien liigassa - "Aika paljon sain palloa”

Mestarien liiga pyörähti käyntiin alkuviikolla. Sasu Salin oli pitelemätön heittäessään upeat 33 pistettä Teneriffan voitossa. Elias Valtonen ja Mikael Jantunen tekivät debyyttinsä Mestarien liigassa ja Lassi Tuovi pääsi juhlimaan niukkaa voittoa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

Näytä lisää vastaavia