Mäkelänrinteen lukion tyttöjoukkue voitti koululaisten MM-kultaa!

19.4.2019 18:16 Pitkäperjantaina Kreetan Heraklionissa päättyneet koululaisten MM-kisat olivat jättimenestys, kun Suomea tyttöjen koripallossa edustanut Mäkelänrinteen lukion joukkue voitti koululaisten maailmanmestaruuden. Mäkelänrinteen lukion poikien joukkue sijoittui turnauksessa 11.

Kuva: Tarja Luhtalampi

Koululaisten MM-kisat päättyivät suomalaisittain iloisiin voittojuhliin, kun Suomen tyttöjoukkue kaatoi MM-finaalissa Turkin lukemin 70-60.

Puolivälierässä Suomen tyttöjen joukkue oli kaatanut Ranskan, ja välierässä Kreikka koki suomalaiset liian vahvaksi. Finaalissa Turkki oli ensimmäisellä neljänneksellä niskan päällä, mutta Suomi otti ottelun haltuunsa toisella neljänneksellä. Tämän jälkeen Turkki ei enää päässyt kuskin paikalle, vaan Suomi sai pidettyä ottelun hyvin käsissään.

Suomi johti päätösneljänneksellä parhaimmillaan 13 pisteellä, mutta turkkilaisten kovat kolmen pisteen korit päätösminuuteilla kavensivat eron jo kuuteen pisteeseen. Lopussa Suomi ratkaisi ottelun vapaaheittoviivalta. Suomen voittolukemat olivat lopulta 70-60.

- Saimme hyviä kansainvälisiä pelejä ja kokemuksia siitä, miten meidän pitää toimia paineen alla sekä väsyneenä. Mäkelänrinteen urheilulukion tavoitteena on osallistua kansainvälisiin koulujen kisoihin ja menestyä siellä hyvin. Tässä onnistuimme, toteaa joukkueen päävalmentaja Pekka Salminen.

- Oli hienoa nähdä, että pelaajamme menevät vauhdilla eteenpäin kansainvälisillä kentillä. Muutama pelaaja otti huikeita harppauksia turnauksen aikana ja aina löytyi uusia vastuunkantajia tiukassa paikassa. Janette Aarnio ja Alexandra Ailus olivat Awak Kuierin ohella erittäin hyviä tässä turnauksessa. 

Finaalissa Suomen tahtipuikkoa heilutti Awak Kuier, joka teki 24 pistettä, otti 14 levypalloa ja oli alituisena pelotteena suojelemassa omaa koria. Janette Aarnion saldo oli finaalissa 23 pistettä. Ebba Pekonen teki tilastot 7/10.

- Meidän puolustuksemme toimi koko turnauksen ajan hyvin. Oli ymmärrettävää, että ajoittain hyökkäyksen kanssa oli vaikeaa, kun pelaajia oli eri seurajoukkueista eikä yhteistä harjoitteluaikaa ennen turnausta ollut paljoa. Suomalaisen koripallon perusoppiin kuuluu se, että palloa liikutetaan hyökkäyspäässä hyvin – ja pelkästään sillä jo pääsee aika pitkälle, raottaa Salminen mestarijoukkueen menestymisreseptiä. 

Poikien joukkue kaatoi tänään sijoitusottelussa Tanskan 67-46 sijoittuen turnauksessa 11.

Joukkueiden pelaajat olivat 01-syntyneitä tai nuorempia. Sekä tyttöjen että poikien joukkueen pelaajat koostuvat eri pk-seudun seurajoukkueiden pelaajista. Tyttöjen mestarijoukkueen runko koostui joukkueen päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan pitkälti samoista pelaajista kuin 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue.

Tyttöjen MM-finaalin ottelutilastot >>

 

Tyttöjen maailmanmestarijoukkue:

Nimi:

Seurajoukkue:

Janette Aarnio

HBA

Alexandra Ailus 

Honka

Cia Eklöf 

HBA/Ringside

Annika Hyttinen 

Honka

Wilma Kivekäs  

EBT

Awak Kuier

HBA

Noora Markkanen 

Honka

Emerita Mashaire  

HBA/Ringside

Viivi Palomäki  

HBA

Ebba Pekonen 

HBA

Saga Ukkonen 

HBA

Silja Viita

HBA

Päävalmentaja: Pekka Salminen  
 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

19.3.2024 06:41 NBA

Markkanen palasi kentille 22 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplalla – Jazzille tappio Wolvesia vastaan

Lauri Markkanen palasi pelikentille NBA:ssa, kun Utah Jazz hävisi kotikentällään Minnesota Timberwolvesille 114-104 (53-59). Edelliset kuusi peliä sivussa ollut Markkanen tilastoi 22 pistettä ja 12 levypalloa.

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

Näytä lisää vastaavia