Mäkitalon ja Grönbergin kaudet päättyivät pettymykseen

12.4.2018 Saksan Bundesliigassa pelaavan Anni Mäkitalon kausi Donau-Riesin joukkueessa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja sarjaporrasta alempana pelaavan Camilla Grönbergin taival Bad Homburgin kanssa päättyi välierissä.

Donau-Ries joutui tunnustamaan pudotuspelien avauskierroksella Hernerin paremmakseen suoraan otteluvoitoin 2-0.

- Putoaminen tuntuu tietenkin ikävältä. Pudotuspelit ovat loppu ennen kuin ne oikeastaan ehtivät alkaakaan. Oli pettymys, ettemme päässeet semifinaaleihin, Mäkitalo harmittelee.

Herner ei hävinnyt runkosarjan aikana yhtään kotiottelua, mutta Donau-Ries pisti Hernerin ahtaalle ensimmäisessä pelissä joutuen lopulta taipumaan viiden pisteen erolla. Toisessa pelissä Donau-Ries jäi lähtötelineisiin ja Herner sai kasvatettua taukoon mennessä 13 pisteen eron. Donau-Ries kiri vielä kantaan, mutta puristus ei riittänyt loppuun saakka.

- Ensimmäisessä pelissä pelasimme hyvin ja johdimme vielä 38 minuutin kohdalla, mutta vastustaja sitten ratkaisi pistämällä kolmosen sisään levyn kautta. Toisessa pelissä olimme pahimmillaan melkein 20 häviöllä, mutta pääsimme vielä tasoihin kolmannella neljänneksellä, mutta emme päässeet ohi. Asennetta ja taistelua ei meiltä puuttunut. Ensimmäisessä pelissä meille sattui pieniä nukahduksia ja menetimme pallon kriittisillä hetkillä. Toisessa meillä oli sitten vaikea alku. En tiedä oliko siinä sitten yliyrittämistä ja jännitystä. Herner heitti toisessa pelissä myös paremmin kuin ensimmäisessä. Mielestäni pelit tarjosivat yleisöön menevää koripalloa ja todella laadukasta peliä, Mäkitalo kertaa otteluita.

Viime kaudella Donau-Ries ei selvittänyt tietään pudotuspeleihin, mutta sijoittui tällä kaudella runkosarjassa kuudenneksi. Putoaminen kismitti Mäkitaloa, sillä eväitä oli parempaan.

- Elokuussa asetimme tavoitteeksi pudotuspelipaikan ja elo-maaliskuun ajan tehdään töitä, että niihin päästäisiin. Täytyy olla tyytyväinen, että pääsimme pudotuspeleihin, mutta putoaminen jäi harmittamaan. Herner oli toinen joukkue jota emme kauden aikana kyenneet voittamaan, mutta voitimme muun muassa kärkikaksikon Kelternin ja Wasserburgin ja todistimme pystyvämme voittamaan jokaisen joukkueen tässä sarjassa.

Mäkitalo allekirjoitti hiljattain Donau-Riesin kanssa jatkosopimuksen ja palaa siis tuttuihin maisemiin ensi kaudella.

- Kesä menee lomaillessa ja sitten on tenttejä sekä korista. Kesäharjoittelu nousee isoon rooliin. Kesällä tehdään yksilöharjoitteita, kun joukkueen kanssa harjoitellaan pitkälti taktisia asioita, Mäkitalo avaa kesän suunnitelmia.

Grönbergillä positiivinen kausi ulkomailla

Grönbergin Bad Homburg taisteli noususta Bundesliigaan, mutta tie tyssäsi Jahn Müncheniä vastaan otteluvoitoin 2-1.

- Vastustaja pelasi erittäin fiksusti ja ansaitsi paikkansa finaalissa, Grönberg antoi tunnustusta.

Bad Homburg sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähti tavoittelemaan nousua Bundesliigaan. Vaikka nousu jäi haaveeksi, niin Grönberg näki kauden positiivisena sekä omalta että joukkueen kannalta.

- Kausi ei päättynyt niin kuin olisi tietenkin toivonut, mutta kokonaisuudessaan meiltä onnistunut kausi ja itse olen ollut todella iloinen, että päätin tulla tänne. Omaan pelaamiseeni ja rooliini olen ollut todella tyytyväinen, joten erittäin hyvillä fiiliksillä olen ensimmäisen ulkomailla vietetyn kauden jälkeen, vaikka välierissä putosimmekin.

Grönberg pelasi ensimmäistä vuottaan ulkomailla ammattilaisena ja ulkomaan kentät siintävät mielessä myös tulevaisuudessa.

- Suunnitelmissa olisi jatkaa ensi kausi ulkomailla, mutta en vielä osaa sanoa että missä. Tavoitteena olisi myös tehdä vähän opintoja etänä siinä samalla.

 
17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

26.4.2018 Haastattelu

Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

9.4.2018 Haastattelu

Salinille ja Koposelle jäi jossiteltavaa Euroliigasta

Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan, kun sekä Barcelona että Malaga jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Molemmille jäi Euroliigasta hieman hampaankoloon.

6.4.2018 Haastattelu

Iisalon ja Vertion Crailsheim taistelee noususta Bundesliigaan – Mirolybovilla ja Janssonilla opettavainen kausi

Saksan ProA-liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja suomalaisittain runkosarja oli varsin monimuotoinen. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins ylsi seurahistorian parhaaseen runkosarjasuoritukseen, Anton Mirolybovin käskyttämä Kirchheim Knights jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos pudotuspeleistä ja Daniel Janssonin luotsaaman OrangeAcademy Ulmin kohtaloksi tuli pudota sarjasta.

5.4.2018 Haastattelu

Pelanderille ja Weckströmille jäi positiivinen maku kaudesta

Sofia Pelanderin, 25, kausi Ruotsin liigassa päättyi putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja Sophie Weckströmin, 24, urakka Saksan Kakkosbundesliigassa päättyi joukkueensa niukkaan säilymiseen sarjassa. Molemmat pelaajat löysivät menneestä kaudesta positiivisia asioita.

5.4.2018 Haastattelu

Iisalo jatkaa Crailsheim Merlinsin päävalmentajana

Saksan ProA:ssa pelaavan Crailsheim Merlinsin päävalmentajana edelliset 2,5 kautta toiminut Tuomas Iisalo, 35, on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Näytä lisää vastaavia