Malik Moore LrNMKY:n pelinrakentajaksi

23.8.2010 Korisliigan Lappeenrannan NMKY on solminut alkavaa pelikautta 2010/11 koskevan sopimuksen takamies Malik Mooren kanssa. Kokenut 33-vuotias pelintekijä on pelannut ammattilaisuransa kolme viimeisintä pelikautta Saksassa.

LrNMKY etsi koko kesän ajan takamiestä, joka pystyisi pelaamaan niin pelinrakentajana kuin heittävänä takamiehenä. Philadelphiasta kotoisin olevan Mooren kohdalla kriteerit täyttyivät, ja LrNMKY:n valmennusjohtoa innostivat myös 192-senttisen takamiehen tuomat mahdollisuudet puolustuspäähän.

Viime kaudella Moore pelasi Saksan Bundesliigan Padernborn Basketsissa 13 pisteen ja kolmen korisyötön keskiarvoilla. Pelikaudella 2008/09 hän oli nostamassa suomalaisille tuttua Mitteldeutscher BC Weissenfelsia takaisin Bundesliigaan.

- Edellisen vuosien kokemukset ovat osoittaneet, että joukkueemme tarvitsee ehdottomasti peliä johtavan ja pyörittävän takamiehen. Moore pystyy tarvittaessa myös henkilökohtaisiin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Ikä ei varmasti tule olemaan ongelma, päin vastoin, toteaa LrNMKY:n päävalmentaja Jarmo Laitinen.

Moore saapuu Lappeenrantaan lauantaina yhdessä Joah Tuckerin kanssa. LrNMKY pyrkii julkaisemaan kolmannen amerikkalaispelaajan nimen loppuviikon aikana. Tällä hetkellä tarjous on jätetty kookkaalle laitahyökkääjälle.

- Etsimme korintekijää ison laitahyökkääjän tontille. Mooren pituus antaa meille rutkasti mahdollisuuksia puolustuspäässä. Hän voi johtaa peliä yhdessä Aleksi Koskisen kanssa, tai vastaavasti pelintekijänä toimiessaan koko viisikon pituus on yli 190 senttiä, jatkaa Laitinen.

Mooren ja Tuckerin lisäksi LrNMKY:ssa pelaavat syyskuussa alkavalla liigakaudella Viljami Vanjoki, Tuukka Kulha, Sami Pekkola, Aleksi Koskinen, Anton Kankaanpää, Ville Pekkola sekä Anttoni Tapio.

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia