Markkanen hurjana, Arizonalle neljäs peräkkäinen voitto

19.2.2017 Lauri Markkanen säkitti 26 pistettä ja repi 13 levypalloa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa, kun Arizona nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa Washingtonin kustannuksella 76-68 (42-42).

Lauri Markkanen hurjasteli kovanumeroisen tuplatuplan Arizonan voitossa NCAA:ssa.

Fiifi Aidoo oli tehokas, kun Grand Canyon nappasi voiton. Kuvat: Ville Vuorinen.


Yhdeksän ottelun tappioputkessa oleva Washington antoi kaikkensa kotikentällään, eikä Arizonan voitto tullut helposti. Markkasen neljä peräkkäistä pistettä nosti Arizonan 67-58-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä enää reilut seitsemän minuuttia, mutta Washingtonilta löytyi vielä bensaa pysyä iskuetäisyydellä.
 

Neljä ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Washington nousi vielä neljän pisteen päähän 69-65, mutta Arizona kykeni pitämään kotijoukkueen ilman pelitilannekoria loppuhetkillä.
 

Markkanen heitti kakkosensa 9/15 ja vapaaheittonsa 8/9, mutta ei osunut kertaakaan kolmosen takaa kahdesta yrityksestä. 26 pisteen lisäksi Markkasen näppeihin tarttui 13 levypalloa, joista 7 hyökkäyspäässä. HoNsU-kasvatti jakoi myös yhden syötön ja riisti kahdesti.
 

– Saimme palloa minulle hyvin korin alle ja ei ole kovin vaikeaa viimeistellä, kun kukaan ei puolusta sinua, Markkanen hymyili pelin jälkeen.
 

Arizonan kuluvan kauden saldo on 25 voittoa ja 3 tappiota. Konferenssissaan Pac-12:sta Arizona on voittanut viidestätoista ottelusta neljätoista.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Fiifi Aidoon Grand Canyon voitti Joonas Tahvanaisen Utah Valleyn vieraskentällä 77-71 (35-33). Aidoo käytti ansaitsemansa 17 peliminuuttia tehokkaasti upottaen 8 pistettä, kahmien yhden levypallon ja riistäen kolmesti. Tahvanainen ei ollut Utah Valleyn kokoonpanossa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Alex Murphyn Northeastern hävisi kotikentällään Charlestonille 85-71 (40-33). Monipuolinen Murphy tehtaili 10 pistettä, 8 levypalloa ja 6 syöttöä 36 minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto voitti vieraissa Portlandin 65-51 (29-18). Raitanen sai peliaikaa 14 minuuttia, joiden aikana hän heitti 5 pistettä, haki 5 levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat Massachusettsin loppunumeroin 79-74 (38-33). Michelsen jäi pisteittä neljässä peliminuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Shawn Hopkins ja Troy voittivat kotonaan Coastal Carolinan 78-87 (37-48). Hopkins ei saanut pisteitä aikaan viidessä minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia