Martinlaakso ja Pohjois-Haaga koululaisten MM-kisoihin

17.12.2004 Martinlaakson lukion tyttöjen sekä Pohjois-Haagan yhteiskoulun poikien joukkue ovat Suomen edustajat 3.-10.4.2005 Puolan Wroclawissa pelattavassa koululaisten MM-kilpailuissa. Martinlaakso löi Suomen finaalissa Pohjois-Haagan, kun poikien finaalissa puolestaan Pohjois-Haaga kaatoi Mäkelänrinteen Urheilulukion.

Sekä poikien että tyttöjen finaalit keräsivät paikan päälle komeat katsojalaumat ja tunnelma kohosi korkealle. 

Poikien finaalissa kotijoukkue Pohjois-Haagan (PHYK) hulppea heittopeli ensimmäisellä puoliajalla petasi voiton. PHYK tulitti avauspuoliskolla 44 pistettä. Mäkelänrinne kiri itsensä vielä lähelle, mutta joutui taipumaan lukemin 65-71.  

Mäkelänrinne yritti ottelussa niin mies-, paikka- kuin erilaisia erikoisvartiointeja, mutta PHYK:n riveistä löytyi aina uusi vastuunkantaja. Haagalaisten penkki oli leveä ja tasainen. Harri Jokelan luotsaamista PHYK-pelureista neljä ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin ja kaikki kentällä käyneet tekivät vähintään yhden korin. Otto Ståhlhammar oli voittajien tehokkain 22 pisteellään. Finaalin korkeimman pistelukeman kokosi Sparliigaakin Hongassa pelaava Petteri Koponen (28). 

Tyttöjen finaalissa ensimmäiset minuutit mentiin PHYK:n tahdissa, mutta jo jakson puolivälissä Martinlaakso meni ohi, eikä jättänyt vastustajalleen mahdollisuuksia. Vantaalaisten paikkapuolustusten muutokset sotkivat PHYK-hyökkäyksen, eikä haagalaisilta löytynyt tarvittavia heittäjiä paikan murtamiseksi. Martinlaakson valmentaja Markus Makkonen piti yllä vaihtorulettia ja sen myötä vantaalaiset hallitsivat tempoa. Martinlaaksolaiset edustavat seuratasolla Pussihukkia, joka näkyi joukkueen yhtenäisyytenä. 

Martinlaakso voitti lopulta lukemin 81-57, jotka jättävät vähän selittelyn sijaa. Vantaalaisista Essi Liljama heitti 19 pistettä. Häntä säestivät hyvin Jenni Niukkanen (16), Laura Alhonsalo (15) ja Salla Koponen (13). 

Pohjois-Haagan yhteiskoulu - Mäkelänrinteen lukio 72 - 65 (44 - 29), poikien loppuottelu 

PHYK (joukkue ja pisteet): Mikko Suutari 11, Mikko Tuunanen, Otto Stålhammar 22, Oscar Lindqvist 2, Olli Rimpiläinen 2, Toivo Virtanen 11, Kim Siven 16, Antti Hietanen, Mikko Nietosvaara 2, Teemu Spiridovisth 6, Joonas Vuorela, valmentaja Harri Jokela.  

Mäkelänrinne: J. Sandberg, Petteri Koponen 28, Petteri Ihamäki 2, Henri Kämärä 17, Jere Päivinen 5, J. Hirvinen, Heikki Saari 13, valmentajat: Juha Dahlström ja Alf Strömberg.

Pohjois-Haagan yhteiskoulu - Martinlaakson lukio 57 -81 (21 - 40), tyttöjen loppuottelu 

PHYK (joukkue ja pisteet): Tiia Hietanen 8 pistettä, Riina Haavisto 5, Sirkku Vuolle, Kaisa Niemi 12, Anna Kivijärvi 4, Jenna Larne 4, Pihla Nikkarinen 8, Ammi Mikander 7, Sari Räsänen 2, Jenni Laukkanen, Iina Mähönen 2, Sonja Sorvari 5, valmentaja Lea Hakala. 

Martinlaakso: Stella Selinheimo 6, Salla Koponen 13, Iitu Rintanen 3, Jenni Niukkanen 16, Essi Liljama 19, Johanna Sihvonen 9, Henna Hietanen, Laura Alhonsalo 15, valmentaja Markus Makkonen.

 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

19.8.2020 08:27 Lasten ja nuorten liikunta

Haku Pukinmäen SUSI Campukseen on käynnissä

Pukinmäenkaaren peruskoulun urheiluluokkien yhteydessä toimii SUSI Campus. Tuleva harjoituskausi käynnistyy 1.9.

16.5.2020 10:37 Kesäleirit

Topias Palmi -korisleiri 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla

Topias Palmi liittyy niiden suomalaisten maajoukkuepelaajien joukkoon, jotka järjestävät kotimaassa oman nimikkoleirin koripallojunioreille. 2005-2010 syntyneille suunnattu leiri pidetään 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla.

26.8.2019 11:27 Seurauutinen

Seurauutisia #19: Sporttitetissä nuori ja liikunta-ala kohtaavat

Sporttitetti tarjoaa liikunta-alasta kiinnostuville nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään liikuntaorganisaatiossa. Seurat voivat ilmoittautua mukaan Sporttitettiin ja ottaa nuoret uudella tapaa mukaan toimintaan.

18.6.2019 09:00 Seurauutinen

Seurauutisia #15: Urheilun eettiset asiat keskustelussa

Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta otti kantaa lasten ja nuorten valmennuskulttuuriin ja haastaa kaikki liikunta- ja urheilusektorilla toimimaan aktiivisesti valmennuksen ongelmien tunnistamiseksi, ehkäisemiseksi ja niihin puuttumiseksi. Epäasiallisesta käytöksestä urheilun parissa voi ilmoittaa Et ole yksin -palvelun lisäksi jatkossa myös SUEKin ILMO-palveluun.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.4.2019 11:37 Seurauutinen

Seurauutisia #9: Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle

Koripalloliitto on laatinut toimintaohjeet häirintään ja syrjintään puuttumiseen. Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle -dokumentti on kaikkien liiton jäsenseurojen käytettävissä.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

2.11.2018 09:56 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin kevätsarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden niihin sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevätkaudeksi, on alkanut. Syksyllä sarjaa pelannut joukkue ei ilmoittaudu uudelleen sarjaan, vain uudet joukkueet siis ilmoittautuvat sarjanhallinnan kautta.

23.8.2018 13:22 Koulutus

Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

Seurauutisia #10: Seuratoiminnan kehittämistukea kuudelle koripalloseuralle

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Tapiolan Hongan U15-joukkue EGBL-mestaruuteen

Tapiolan Hongan U15-tyttöjoukkue kaatoi sunnuntaina EGBL-sarjan finaalissa italialaisen High School Basketlabin lukemin 65–47.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #7: Kutsu Tähtiseura-laatuohjelmaan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Galaxin Pallon uusi kausi starttaa – koriksella kaksi omaa jaksoa

Lauantaina 3.3. alkavalla Galaxin Pallon tuotantokaudella jokainen laji isännöi kahta omaa jaksoa. Koriksen lisäksi mukana ovat lentopallo, jalkapallo ja salibandy.

Näytä lisää vastaavia