Matinen ja Williams vahvistavat Honkaa

21.8.2006 Saksassa neljä kautta ammattilaisena pelannut maajoukkuekoripalloilija Jukka Matinen palaa Suomeen ja Espoon Honkaan. Matisen tuoreen sopimuksen lisäksi Honka julkisti maanantaina Matthew Williamsin siirron Lappeenrannasta sekä Monte Cummingsin jatkosopimuksen.

Koripalloliigassa viime kaudella SM-pronssia voittanut Honka ja Frankfurt Skylinersin riveistä takaisin Espooseen siirtyvä 203-senttinen Matinen, 27, ovat solmineet ensi kauden mittaisen sopimuksen.

- Olin viime kaudella pitkään poissa kentiltä ranneleikkauksen takia. Honka tarjoaa minulle paljon peliaikaa, mikä tekee kunnon lisäksi hyvää myös itseluottamukselle. Haluan taas nauttia tuttujen pelaajien kanssa koripallosta, joka on kivaa, sanoo Hongan kapteeniksi valittu Matinen.

Tarkkakätisenä heittäjänä ja kovana puolustajana tunnettu Matinen ja hänen managerinsa Mika Sohlberg kartoittivat tilanteen myös Keski-Euroopassa.

- Sieltä ei löytynyt tällä hetkellä sellaista organisaatiota, johon minun olisi kannattanut lähteä. Sen jälkeen vaihtoehtona oli sovitusti Honka, joten valinta oli loppujen lopuksi varsin helppo, jatkaa Matinen.

Matinen lähti kevään 2002 jälkeen Suomen mestarina Hongasta Saksaan. Hän voitti Frankfurtin paidassa Saksan mestaruuden sekä hopean ja pelasi Bundesliigan päälle tukun kovia Euroliigan ja ULEB Cupin otteluita.

- Tähtäin on jatkossakin Euroopan kentillä, jonne Suomen nykyinen pääsarja on hyvä ponnahduslauta, painottaa Matinen.

Mihailo Pavicevicin valmentaman Hongan rivejä vahvistaa syyskuun lopulla käynnistyvällä kaudella myös Matthew Williams, joka juhli kahtena viime keväänä Suomen mestaruutta Lappeenrannan NMKY:ssä. Hongan ja 201-senttisen Williamsin, 29, välinen sopimus kattaa ensi kauden.

- Honka tarjoaa taas uuden haasteen uralleni. Olen innoissani siitä. Meillä on koossa laadukas joukkue, joka pelaa Suomen mestaruudesta, lupaa Williams.

"Williams on voittajatyyppi"

Montanasta lähtöisin oleva Matt Williams tunnetaan monipuolisena hyökkääjänä ja kovana ratkaisijana.

- Williams on voittajatyyppi, jollaista jokainen joukkue kaipaa. Hän pystyy pelaamaan 2-4 -paikoilla ja on ehdottomasti parhaimmillaan tiukoissa tilanteissa, kertoo Hongassa jo seitsemännen kautensa käynnistävä Pavicevic.

Kevään 2005 SM-finaalien MVP-pelaajaksi valittu ja samana vuonna edelleen Sveitsin mestaruuden Montheyssa voittamassa käynyt Williams lukeutui viime kaudella myös Suomen cupin vieneen LrNMKY:n tehomiehiin kotimaan ja Euroopan kentillä.

Raskaan kauden pelannut Williams heitti 44 runkosarjan ottelussa keskimäärin 18,2 pistettä ja otti 7,8 levypalloa. Pudotuspeleissä syntyi saldot 16,5/7,3. Lisäksi Williams pelasi Lappeenrannan kymmenen FIBA Challenge cupin ottelua tehoin 14,1/6,4.

- Joukkueen ilmapiiri on hieno. Hongassa pelaajat ovat valmiita tekemään uhrauksia koko joukkueen eteen, kuvailee Williams kokemuksiaan.

Cummings jatkaa

Honka lähtee kauteen 2006-07 kolmen amerikkalaispelaajan voimin. Phil Hickeyn siirtyminen ToPosta Honkaan varmistui jo kesäkuussa.

Järkälemäisen sentterin Hickeyn ja monipuolisen Williamsin tavoin Suomessa jo pitkään pelannut kimmoisa Monte Cummings aloittaa toisen kautensa Hongassa. Honka on siis pelannut varman päälle myös ulkomaalaisvahvistustensa osalta.

- Olen harjoitellut hyvin koko kesän ja olen innokas aloittamaan toisen kauteni Hongassa. Honka on kokenut joukkue, joka on ottanut opikseen viime kauden virheistä, sanoo Cummings.

Cummings tietää ja tuntee, että Hongassa on mestariaineista. Samaa painottaa myös kapteeni Matinen.

- Halusin pelata voittavassa joukkueessa ja Honka on sellainen, vakuuttaa parhaillaan maajoukkueen kanssa syksyn EM-karsintapeleihin valmistautuva Jukka Matinen.

Matisen lisäksi maajoukkueen matkassa ovat Hongan pelaajista Kimmo Muurinen ja läpimurtoaan kansainvälisillä kentillä tekevä 18-vuotias Petteri Koponen. Koko kolmikko oli mukana Suomen aloitusviisikossa viime viikolla vieraskentillä pelatuissa Tshekki-otteluissa.

Matinen kärsi Tshekin leirillä lievästä nivusvammasta.

- Ei mitään sen pahempaa. Päätimme pistää pienen vamman kuntoon ennen kuin siitä tulee isompi. Olen mukana maajoukkueessa, joka kohtaa viimeistelyotteluissaan torstaina Unkarin Helsingissä ja perjantaina Espoossa, lupaa Matinen.

Uusien sopimusten myötä Hongan tulevan kauden joukkueeseen kuuluvat Monte Cummings, Phil Hickey, Petteri Koponen, Jukka Matinen, Kimmo Muurinen, Olli Nikitin, Juho Nenonen, Teemu Rintala, Eldar Skamo, Anselmi Vanjoki, Viljami Vanjoki sekä Matthew Williams.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

2.8.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Trey Niemi siirtyy Italian Serie B:hen

Parhaillaan Kanadassa pelaava Trey Niemi jatkaa uraansa syksyllä Italian Serie B:ssä pelaavassa Virtus Lumezzanessa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

1.7.2023 17:00 Korisliiga

Korisliigan kehittynein pelaaja Trey Niemi Kanadaan

Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi keväällä 2023 nimetty helsinkiläisen Sykin kasvatti Trey Niemi, 25, on liittynyt Kanadan pääsarjaa (CEBL) pelaavan Saskatchewan Rattlersin riveihin. 185-senttinen Niemi rekisteröi viime kaudella Korihaille 14,5 pistettä, 4,2 syöttöä, 2,1 levypalloa ja 1,0 riistoa ottelua kohden.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

23.5.2023 21:53 Suomalaiset ulkomailla

Valtteri Mervola siirtyy Saksan ProB:n Ehingen Urspringin joukkueeseen

Viime kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Valtteri Mervola, 21, jatkaa uraansa Saksassa. Joensuun Kataja Basketin kasvatti on tehnyt Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ehingen Urspringin kanssa sopimuksen.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

Näytä lisää vastaavia