Matti Nuutinen Oviedoon Ahosen joukkuetoveriksi

11.8.2018 09:35 Viime vuosina Kreikassa, Ranskassa ja Romaniassa pelannut Susijengin puolustuspään dynamo Matti Nuutinen, 200 cm ja 28 v, siirtyy tulevaksi kaudeksi Espanjan kakkosliigan CB Oviedoon Roope Ahosen aisapariksi. Kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti hakee uusine joukkueineen nousua Espanjan ACB-liigaan asti.

Matti Nuutinen siirtyy Espanjaan. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Nuutinen pääsee yhdessä Ahosen kanssa Oviedossa herkulliseen asemaan, sillä seura on ilmoittanut tavoitteekseen nousun Euroopan kovimpaan kansalliseen sarjaan, ACB-liigaan, jo vuodeksi 2019-20.

Niin Roope Ahosen kuin Matti Nuutisenkin sopimus on 1+1-vuotinen ja jatkopykälä astuu voimaan, jos Oviedo nousee ACB-liigaan.

- Tarjouksia tuli muutamastikin sarjasta pitkin Eurooppaa, mutta Oviedo oli kaikkein paras paketti oman urani kannalta. Espanjassa pelataan Euroopan kovinta koripalloa ja Espanjan kakkosliigan pelaajat ovat jatkuvassa näyteikkunassa ACB-liigaan, Nuutinen taustoittaa.

Nuutinen pelasi kaksi kautta sitten Ranskan Roannessa toisen Susijengi-pelaajan Antti Kanervon kanssa. Roope Ahonen on Nuutiselle puolestaan tuttu paitsi juniorimaajoukkuevuosilta ja Susijengistä, myös Kreikan pääsarjasta, missä kaksikko pelasi kaudella 2015-16.

- Monta kertaa on ollut lähellä syntyä sopimus, jossa pelaisimme Roopen kanssa samassa joukkueessa. On harvinaislaatuinen tilaisuus päästä samaan joukkueeseen näin tutun kaverin kanssa, joten siitä pitää ottaa kaikki ilo irti, Nuutinen hymyilee.

Suomalaispelaajista aiemmin Oviedossa on pelannut Ville Kaunisto, joka edusti seuraa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2008-09.

Kaksinkertainen Suomen mestari, kokenut eurojyrä

Matti Nuutinen kuului 93 nuorten maaottelullaan Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon ikäluokassaan, 1990 syntyneissä. Kotimaan pääsarjatasolla ”Nuutinator” debytoi kaudella 2007-08 Jukka Toijalan valmentamassa Kouvojen hopeajoukkueessa.

Korisliigan läpimurtonsa Nuutinen teki Salon Vilppaassa kaudella 2010-11, jolloin hän viimeisteli keskiarvoikseen 8,9 pistettä ja 5,2 levypalloa ottelua kohden. Vilppaasta Nuutinen siirtyi Loimaalle Bisonsiin, missä hän varmisti paikkansa liigan eliittipelaajien joukossa, voitti kaksi Suomen mestaruutta sekä pelasi niin Eurocupia kuin VTB-liigaakin menestyksekkäästi.

Loimaalta Nuutinen eteni Kreikan liigan Arkadikosiin pelikaudeksi 2015-16. Nuutisen debyyttikausi perinteikkäässä koripallomaassa oli erinomainen: 9,3 pistettä ja 3,7 levypalloa ottelua kohden.

Kaudella 2016-17 Nuutinen pelasi yhdessä Antti Kanervon kanssa Ranskan Pro B -liigaa Chorale Roannessa 6,7 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvoin. Nuutinen juhli joukkueineen Ranskan Pro B:n cup-mestaruutta.

Viime kaudella Nuutinen debytoi Romanian liigassa CSM U Pitestin paidassa. Puolustusvoittoisessa roolissa pelannut Nuutinen kohosi valmentajansa luottopelaajaksi ja urakoi peräti 25,2 minuuttia ottelua kohden 6,2 pisteen, 4,3 levypallon ja 1,3 syötön keskiarvoin.

Susijengissä Nuutinen debytoi kesällä 2012 ja hän on kuulunut arvokisakokoonpanoon vuosien 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa Bilbaossa. Tähänastisella Susijengi-urallaan Nuutinen on pelannut 68 miesten maaottelua 4,1 pisteen keskiarvolla. Nuutinen heitti Susijengin piste-ennätyksensä, 24, kesäkuun MM-karsintaottelussa Tshekkiä vastaan.

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia