Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

31.5.2022 15:03 Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

Max Besselink vie talenttinsa Saksaan kolmivuotisella sopimuksella. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Etsimme aina nuoria, nälkäisiä kehityspelaajia riveihimme. Max on erittäin suuri lupaus ja siksikin sopii erinomaisesti filosofiaamme, Würzbürgin scouttauksesta vastaava Kresimir Loncar kommentoi seuran tiedotteessa.

- Max vietti luonamme Würzbürgissa päävalmentaja Saso Filipovskin hoivissa kolme päivää ja vakuutti meidät. Hän on pitkä, urheilullinen pelaaja, jolla on hyvä heitto ja paljon potentiaalia.

Dirk Nowitzkin ja Maxi Kleberin kasvattajaseurana tunnettu Würzbürg sijoittui päättyneellä kaudella Bundesliigan 12. sijalle. Pudotuspeleihin Würzbürg ylsi edellisen kerran kaksi vuotta sitten.

Besselink edusti Helsingin NMKY:a miesten Divari A:ssa vuosina 2018-20 ja vielä yhdentoista ottelun verran kevätkaudella 2021. Korisliigassa Besselink debytoi Helsinki Seagullsin riveissä kaudella 2020–21 ja viimeisteli päättyneellä kaudella BC Nokialle 11,7 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.

Besselinkillä on takanaan viisi juniorimaaottelua sekä debyyttimaaottelu Susijengissä kesältä 2021.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

Näytä lisää vastaavia