Meesseman ja Belgia liian kova pala purtavaksi Susiladiesille

17.11.2019 19:30 Susiladiesin EM-karsintalohkon ehdoton ennakkosuosikki Belgia oli odotetun kova Tapiolan Liikuntahallissa. Susiladies pysyi puoliaikaan asti MM-nelosen kyydissä, mutta vieraat myllyttivät supertähti Emma Meessemanin tahtipuikon heiluessa loppulukemiksi 58-85 (30-42).

Emma Meesseman näytti, että miksi hänet luetaan yhdeksi koko maailman parhaaksi koripalloilijaksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Läpi ensimmäisen puoliajan Susiladies pisti mallikkaasti kampoihin meritoituneelle belgialaisrykelmälle. Awak Kuier väläytteli Meessemania vastaan ja suomalaiset pääsivät ajoittain juoksemaan kenttää lingoten vapaita kolmosia. Todelliseksi sytyttäjäksi nousi Susiladiesin kokeneemman kaartin Anni Mäkitalo, joka loi itselleen heittopaikkoja omasta kuljetuksesta ja piti belgialaistakapelaajat varpaillaan puolustuksellaan.

Ensimmäisen puoliajan kalkkiviivoilla Mäkitalo, Linda-Lotta Lehtoranta ja Anissa Pounds osuivat kolmosissaan, Pounds vielä virheestä huolimatta, ja Susiladies oli iskuetäisyydellä 12 pisteen takana.

Susiladiesin parhaimmat hetket näyttivät tältä. Kuva: Ville Vuorinen.

– Meillä oli hyvä intensiteetti, tehtiin omia juttuja ja luotettiin omiin vahvuuksiimme. Silloin me pystytään haastamaan tällainen suurmaa kuin Belgiakin aika hyvin, Susiladies-kippari Sofia Pelander sanoi ottelun jälkeen.

Puoliajan jälkeen Belgian aloitusviisikko asteli kentälle kuten arvokisamenestyjällä on tapana: itsevarmana ja ensimmäisestä kahdestakymmenestä minuutista oppineena. Belgia haki lukuisia riistoja, jotka päättyivät joko läpiajoihin tai Meessemanin näppeihin ja sitä kautta sukan pohjalle.

– Oli aika ikävää, että se tuolla tavalla repsahti, Pelander sanoi.

Kolmannella neljänneksellä Anniina Äijänen ja Anissa Pounds joutuivat tekemään kaikkensa pisteiden eteen. Kuva: Ville Vuorinen.

Belgia vetäisi runsaassa kolmessa minuutissa eron yli kahdenkymmenen 17-0-juoksulla. Kun koko kolmas neljännes meni vieraille 9-34, niin päätösneljännekselle mennessä voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

– Kentällä oli todella hyviä, kokeneita ja taitavia pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Oli suuri kunnia ja mahdollisuus päästä pelaamaan heitä vastaan. Meillä oli hetkemme ja ehkä noin 25 minuuttia pelasimme samalla tasolla heidän kanssaan, mutta jäimme todellisesti jälkeen kolmannella neljänneksellä, Susiladies päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– He olivat riittävän kokeneita, jotta he käyttivät meidän heikot hetkemme hyväkseen. Suomen naiskoripallolle tämä oli hieno tapahtuma ja loistava oppimistilaisuus.

”Ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen pelannut”

Susiladies ja fanit. Kuva: Ville Vuorinen.

Susiladiesin pisteykköseksi nousi Mäkitalo (15/2/6 syöttöä), joka veisteli aikuisten maajoukkueen tilastohistoriaansa ennätyksensä sekä pisteissä että syötöissä. 18-vuotias Awak Kuier (12/6) rehki vajaat 33 minuuttia Belgian torneja vastaan. Annika Holopainen upotti kahdeksan pistettä ja repi viisi levypalloa.

Päätösneljänneksellä Susiladies-debytantti Janette Aarnio (4/2) pääsi irti. Ennakkoluuloton 17-vuotias haki pitkillä käsillään muutaman riiston ja seilaili näyttävästi kerran koko kentän lävitse lay-upiin.

Janette Aarnion otteet saivat Susiladies-kapteeni Sofia Pelanderin syttymään. Kuva: Ville Vuorinen.

– Aluksi oli vähän jännittävää pelata, mutta sitten kun jännitys alkoi purkautumaan, niin oli kiva päästä pelaamaan näin kovatasoisessa pelissä. Belgia oli ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen tähän mennessä pelannut, Aarnio virkkoi.

– Suomen tulevaisuus on turvattu takakentällä ja varmaan korinkin alla, kun tuota Awakin menoa katselee, Pelander hymyili ottelun jälkeen.

Awak Kuier korkeuksissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kentällä oli kuitenkin yksi kuningatar ja se oli Emma Meesseman (32/7/4 syöttöä/3 riistoa). Ensimmäisellä puoliajalla Meesseman oli jo loistava, mutta kolmannella neljänneksellä suorastaan dominoiva. Siinä vaiheessa, kun Meesseman oli koonnut kokonaispistesaldonsa, niin Suomella oli kasassa joukkueena 33 pistettä.

Sentteri Kyara Linskens (7/5/5 syöttöä), Kim Mestdagh (9/1), Antonia Delaere (9/4/3 syöttöä), Julie Allemand (2/5/7 syöttöä) ja showtime-luokan syöttöjä tarjoillut Marjorie Carpreaux (4/3/9 syöttöä) olivat Belgian muut erottujat.

Susiladies-fanit pääsevät nauttimaan tätä herkkua seuraavan kerran vuoden päästä. Kuva: Ville Vuorinen.

Molemmat EM-karsintaottelunsa hävinneellä Susiladiesilla on edessään vuoden mittainen tauko, kun seuraava EM-karsintaikkuna pelataan vasta marraskuussa 2020.

– Nyt kaikki lähtee omiin seurajoukkueisiinsa ja toivottavasti ensi maajoukkueikkunassa ollaan taas valmiimpia. Portugali-peli jäi harmittamaan. Siitä jäi sellainen fiilis, että annettiin voitto pois. Tämä oli huomattavasti parempi matsi meiltä, Pelander kiteytti.

Ottelutilastot >

 
14.11.2021 19:40 Susiladies

Ukraina kesti Susiladiesin loppukirin Urhea-hallin painekattilassa

Susiladies kärsi niukan tappion EM-karsinnoissa täyteen pakatussa Urhea-hallissa Ukrainalle loppunumeroin 71-77 (31-40). Ukrainalaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun saakka, vaikka Susiladies kiri hurjasti Anissa Poundsin johdolla.

14.11.2021 08:32 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano valittu Ukraina-otteluun, Rokkanen kehiin

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kahdentoista pelaajan kokoonpanonsa tänään klo 17:00 Urhea-hallissa pelattavaan EM-karsintaotteluun Ukrainaa vastaan. Sara Rokkanen on nostettu uutena pelaajana kokoonpanoon.

13.11.2021 14:26 Susiladies

Ukraina on koonnut liikkuvia isoja ja heittovoimaa Iagupovan ympärille

Susiladiesin huominen EM-karsintavastustaja Ukraina on muuttunut ison kalustonsa suhteen edellisestä kohtaamisesta. Ukrainan isot ovat liikkuvampia, mutta peli pyörii edelleen tähtipelaaja Alina Iagupovan ympärillä.

12.11.2021 16:48 Susiladies

Ukrainan ykköspelaaja Alina Iagupova on kaksinkertainen Euroliigan MVP

Sunnuntaina Susiladiesin EM-karsinnoissa Urhea-hallissa kohtaavan Ukrainan tähtipelaaja on Alina Iagupova, joka on voittanut kaksi edellistä Euroliigan arvokkaimman pelaajan palkintoa (MVP) turkkilaisen Fenerbahcen riveissä.

12.11.2021 09:05 EM-karsinnat

Ukraina kaatoi Ranskan, Iagupova ja Filevych johtotähtinä

EM-karsintojen B-lohkon toisessa ottelussa Ukraina kaatoi kotikentällään Ranskan 90-71 (54-37). Alina Iagupova ja Krystyna Filevych heittivät kaksistaan 60 pistettä ukrainalaisille.

11.11.2021 21:52 Susiladies

Susiladiesille tappio EM-karsinta-avauksessa – Liettua kymmenen pistettä parempi

Susiladiesin EM-karsintataival kohti vuoden 2023 EM-kisoja alkoi tappiolla, kun Liettua oli Suomea parempi Kėdainiaissa numeroin 69-59 (35-24). Susiladies pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina, kotikentällään Urhea-hallissa Ukrainaa vastaan.

11.11.2021 09:39 Susiladies

Susiladiesin tusina valittu Liettua-otteluun, Lemmilä debytanttina

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanonsa tänään klo 19:00 pelattavaan EM-karsintaotteluun Liettuaa vastaan. Elsa Lemmilä kärkkyy ottelussa debyyttiään naisten maajoukkueessa.

10.11.2021 14:35 Susiladies

Vasta 15-vuotias Justė Jocytė on yksi mysteeri-Liettuan syömähampaista

Susiladiesin torstai-illan EM-karsintavastustaja Liettua on vielä suuri mysteeri uuden valmentajansa Rimantas Grigariksen myötä. Yksi asia on kuitenkin varma: Liettuan riveissä on yksi Euroopan huippulupauksista, vielä 15-vuotias Justė Jocytė.

9.11.2021 13:44 Susiladies

Susiladiesin kolmostykki Elina Koskimies: ”Hieno kuulla, että uusi kotipesä on täyttymässä kovaa vauhtia”

Susiladiesin tarkka-ampuja Elina Koskimies on mielissään, että EM-karsintojen sunnuntaisen Ukraina-ottelun lipunmyynti käy kuumana. Basket.fi-haastattelussa Koskimies käy lävitse fiiliksiä EM-karsintaikkunasta, jossa joukkue pääsee vihdoin pelaamaan kotiyleisönsä eteen.

8.11.2021 12:09 Susiladies

Susiladiesin kokoontunut yhteen EM-karsintojen kynnyksellä – kookas Liettua ja tuttu Ukraina edessä

Susiladies kokoontui tänään virallisesti yhteen Helsingin Urhea-halliin täydellä 14 pelaajan kokoonpanollaan. Edessä on EM-karsintojen ensimmäinen ikkuna, jossa Suomi kohtaa vieraissa Liettuan torstaina ja kotonaan Ukrainan sunnuntaina.

3.11.2021 12:24 Susiladies

Susiladiesin EM-karsintojen tähtäimenä on Israelissa ja Sloveniassa pidettävät kisat 2023

Susiladies aloittaa EM-karsintaottelunsa ensi viikolla, kun Suomi matkustaa pelaamaan vierasottelun Liettuassa torstaina ja saa kotikentällään Urhea-hallissa vastaansa Ukrainan sunnuntaina 14.11. Tavoitteena on EM-kisat 2023, jotka pidetään Israelissa ja Sloveniassa.

1.11.2021 12:17 Susiladies

Susiladiesin EM-karsintaikkunaan nimetty 14 pelaajaa

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on valinnut 14 pelaajaa marraskuussa pelattavaan EM-karsintaikkunaan. Kesällä 2023 pelattavien EM-kisojen karsinnat käynnistyvät vierasottelulla Liettuaa vastaan 11.11. ja kotiottelulla 14.11. Alina Iagupovan tähdittämää Ukrainaa vastaan.

2.9.2021 11:48 Susiladies

FIBA vahvisti Susiladiesin EM-karsintojen aikataulut

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut vuosina 2021-23 pelattavien naisten EM-karsintojen otteluaikataulun. Karsintojen B-lohkossa pelaava Susiladies kohtaa marraskuun EM-karsintaikkunassa ensin vieraissa Liettuan ja sitten kotikentällään Ukrainan.

20.8.2021 13:29 Susiladies

Susiladies kivenkovaan EM-karsintalohkoon Liettuan, Ranskan ja Ukrainan kanssa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti tänään naisten EM-karsintojen lohkoarvonnat. Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, arvottiin B-lohkoon, jossa Suomen lisäksi ovat Liettua, Ukraina ja Ranska.

6.2.2021 19:58 Susiladies

Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

6.2.2021 08:44 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Ukrainaa vastaan nimetty, Tulonen ja Aarnisalo lisätty tusinaan

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanoonsa tänään klo 17:00 Portugalin EM-karsintakuplassa pelattavaan Ukraina-otteluun. Belgia otteluun verrattuna uusina kasvoina nähdään Helmi Tulonen ja 15-vuotias Elina Aarnisalo.

5.2.2021 14:47 Susiladies

Ukraina on vahvistunut merkittävästi tähän EM-karsintaikkunaan

Susiladies kohtaa lauantaina 6.2. klo 17:00 Suomen aikaa EM-karsintojensa viimeisessä ottelussa Ukrainan Portugalissa. Ukraina pelaaminen pyörii edelleen tähtipelaajansa Alina Iagupovan ympärillä, mutta he ovat saaneet tähän karsintaikkunaan mukaan myös kolme aiemmin puuttunutta aloitusviisikon pelaajaansa.

4.2.2021 19:51 Susiladies

Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

4.2.2021 08:20 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano selvillä Belgiaa vastaan, Vesiluoma debytanttina

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanonsa tänään klo 17:00 Portugalin EM-karsintakuplassa pelattavaan Belgia-otteluun. Lotta Vesiluoma kärkkyy ottelussa debyyttiään naisten maajoukkueessa.

3.2.2021 16:47 Susiladies

Belgia on yksi tulevan kesän EM-kisojen voittajasuosikeista

Susiladiesin viikon EM-karsintaurakan ensimmäinen koetinkivi on Belgia, joka on jo varmistanut paikkansa vuoden 2021 EM-kisoihin. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman luonnehtii Belgiaa yhdeksi kolmesta tulevien EM-kisojen voittajasuosikeista.

Näytä lisää vastaavia