Mestarien liigassa jatkolohkot päätökseen – Valtosen Manresa puristi lohkovoittajaksi

23.3.2022 23:38 Mestarien liigan jatkolohkot saatiin päätökseen alkuviikosta. Suomalaisten joukkueista jatkoon tiensä selvittivät Teneriffa, Manresa sekä Strasbourg. Mikael Jantusen Oostenden taival sen sijaan päättyi.

Lassi Tuovi ja Sasu Salin ehtivät vaihtaa kuulumiset ennen ottelua. (Kuva: FIBA)

Manresan lohko oli äärimmäisen tasainen ja mielenkiintoinen, sillä kun Manresa voitti viimeisessä ottelussaan Bursan selvästi 85-70 (39-27), niin yhteensä kolme joukkuetta päätyi neljään voittoon ja kahteen tappioon. Keskinäisessä vertailussa Manresa oli paras ja Bursa nappasi toisen jatkopaikan. Darussafakan kohtaloksi tuli jäädä kolmanneksi. Valtonen oli jälleen Manresan parhaimmistoa 11 pisteen, viiden levypallon, kahden syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Oostenden olisi pitänyt voittaa kotikentällään romanialainen Cluj-Napoca päästäkseen jatkoon, mutta Oostende taipui 74-85 (34-50). Jantunen oli joukkueensa ykkösnimi 20 pisteen, kuuden levypallon, syötön, riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Jantunen oli myös ainoa, joka jäi joukkueestaan plussan puolelle (+6) kentällä oltuaan, vaikka urakoi 32 minuuttia.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

L-lohkon ottelussa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Lassi Tuovin johdattama Strasbourg isännöi Sasu Salinin ja Emir Sulejamanovicin Teneriffaa. Ottelu oli sikäli panokseton, että Teneriffa oli jo varmistanut lohkovoiton ja Strasbourg jatkopaikan. Teneriffa kuittasi lopulta 71-66 (42-38)-voiton. Salinille merkittiin kuusi pistettä, kaksi syöttöä ja kolme riistoa. Sulejmanovic keräsi neljä pistetät, kuusi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Japanin B2:ssa Murphyn veljesten urotyöt eivät riittäneet kantamaan joukkuetta voittoon Bambitious Naraa vastaan. Erik johdatti joukkueetta 23 pisteen, seitsemän levypallon, kahden syötön ja torjunnan tilastoilla. Alex sai kasaan 12 pistettä sekä yhden levypallon ja syötön. Firebonds hävisi lopulta 84-87 (35-36).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ilari Seppälä kunnostautui syöttelijänä, kun Pitesti voitti Romanian liigan ottelussa Dinamo Bukarestin 66-61 (29-25). Seppälä tarjoili joukkuekaverinsa korintekoon seitsemän kertaa ja auttoi joukkueen asiaa myös 10 pisteellä ja kolmella levypallolla. Pitesti on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Belgian ja Hollanin yhteisliigassa Edon Maxhunin Heroes Den Bosch hävisi vieraskentällä Leuven Bearsille 65-84 (31-41). Maxhunin tilastoihin merkittiin kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi Andrezieuxin vieraana 61-82. Dolenc sai tilastoihinsa seitsemän pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Itävallan liigan ylemmässä loppusarjassa Aapeli Alanen oli jälleen St. Pöltenin paras pistemies, kun joukkue kaatoi Kapfenberg Bullsin jatkoajan jälkeen 83-81 (74-74, 34-43). Alanen saalisti 18 pisteen lisäksi viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi Itävallan liigan kärkiottelun Viennalle vieraskentällä 73-85 (37-42). Swans Gmunden on ylemmässä loppusarjassa tiukasti kiinni toisesta sijasta. Molemmat suomalaisvalmentajat puuttuivat edelleen joukkueensa penkin päästä.

Ottelutilastot ​​​​​​

 
1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

Näytä lisää vastaavia