Mestaruuden kapellimestari Bojan Sarcevic: ”Päätin, että haluan olla liigan paras pelaaja”

19.5.2018 16:44 Karhu Basketin mestaruuden taustalta löytyy monen monta tärkeää henkilöä. Taustaorganisaatio, valmennusjohto ja kortensa kekoon kantaneet pelaajat ovat kaikki tehneet tehtävänsä, jotta kauhajokiset saivat nauttia seurahistoriansa ensimmäisestä mestaruudesta. Parketilla yksi mies on johtanut ryhmää jo monta vuotta. Bojan Sarcevic oli Karhu Basketin hyökkäyksen kapellimestari jälleen kerran.

Tätä hetkeä Bojan Sarcevic on odottanut 11 vuotta. Kuva: Ville Vuorinen

Tuttu partanaama oranssissa peliasussa heijasteli huojentuneisuutta, vapautuneisuutta, iloa ja onnea ympärilleen juuri ratkenneen kuudennen finaaliottelun jälkeen. Bojan Sarcevicin viides kausi Karhu Basketin paidassa päättyi vihdoin siihen, mihin mies on tähdännyt koko 12-vuotisen liigauransa aikana – Korisliigan mestaruuteen.

 

- On niin vaikea löytää sanoja kuvailemaan sitä, mitä tunnen juuri nyt. Olemme niin onnellisia, niin ylpeitä siitä, että saimme tehdä nämä ihmiset iloisiksi, Bojan jakoi rakkautta faneille.

 

- He ovat olleet tukenamme koko vuoden ja tämä mestaruus on heille. Nyt vain nautimme tästä hetkestä.

 

Kauhajoen ryhmä kasvoi ja hitsautui yhteen pala palalta läpi kauden. Kun vihdoin helmikuussa joukkue saavutti lopullisen muotonsa ja alkoi höyryjunan tavoin raivaamaan tietään kohti kevään kovimpia pelejä, näyttivät mesikämmenet sarjan suurimmalta mestarisuosikilta heti runkosarjaa hallinneen Vilppaan jälkeen.

 

Pudotuspelit lähes hurmiossa, vain kolme ottelua pudotuspelitaipaleensa aikana hävinnyt Karhu Basket oli lopulta sarjan selvästi terävimmässä iskussa ollut joukkue kun isoimmat pelit pyörähtivät käyntiin. Helpointa mahdollisinta reittiä kauhajokiset eivät mestaruuteen kuitenkaan kulkeneet. Välierissä BC Nokiaa vastaan kaksi voittoa päättyivät vain yhden korin erolla ja ratkaisevan finaaliottelun voitti kauhajokisille Gregory Mangano kolmosellaan, vain 2,4 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

 

- Tämä oli draamaa! Olemme pelanneet näitä pelejä koko kauden, Bojan muistutti.

 

- Välierissä Nokiaa vastaan voitimme ottelun viime sekunnin heitolla ja tänään tarvitsimme jatkoajan, koska emme onnistuneet pitämään heitä takanamme varsinaisella peliajalla. Kai tämä vain on meidän tapamme pelata.

 

Bojan Sarcevic oli liukas pideltävä Vilppaan puolustukselle läpi finaalisarjan. Kuva: Ville Vuorinen

 

”Kerron yhden salaisuuden…”

 

Varsinaisen peliajan lopussa Bojanille kävi miehelle epätavallinen virhe. Vilppaan hakiessa kolmen pisteen tappioasemassa tasoitusta aikalisän jälkeen, onnistui Jaylon Brown huijaamaan Bojanin rikkomaan tätä kolmen pisteen heittoyrityksessä.

 

- Yritin sen jälkeen vain pitää keskittymiseni pelissä ja keskittyä seuraavaan pallonhallintaan. Lopussa onnistuimme toteutuksessamme, Bojan kertasi.

 

Varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajalla Karhu Basketin riveistä parrasvaloihin nousi uusi, mutta samalla varsin tuttu kasvo. Monia otteluita ratkonut ja jo kertaalleen aikaisemminkin liigamestaruutta juhlinut laituri nousi esille, kun panokset olivat kovimmillaan.

 

Haluan kiittää Kelvin Lewisiä, hän pelasi tänään helkkarinmoisen ottelun, Bojan hehkutti.

 

- Kun emme joukkueena meinanneet löytää keinoja hyökätä, hän löysi. Hän pelasti meidät tänään.

 

Bojanin kausi oli kokonaisuudessaan, maltillisesti ilmaistuna, onnistunut. Miehen kauteen mahtui kuukauden pelaajan palkinto ja yhteensä kahdeksan tupla-tuplaa syöttöjen kanssa – joista kaksi finaalisarjassa.

 

Bojan ei jäänyt kertaakaan finaalisarjassa yksinumeroisiin pistelukemiin ja oli elintärkeässä vierasvoitossa joukkueen johtava hahmo 13 pisteellä, 11 syötöllä, 4 levypallolla ja 2 riistolla. Finaalisarjan ensimmäisessä kotiottelussa mies lähenteli jopa tripla-tuplaa.

 

Ensimmäinen mestaruus taskussa. Nyt on aika juhlia. Kuva: Ville Vuorinen

 

Kaiken kaikkiaan voidaan ilman hyperbolaa todeta, että Bojan pelasi itsensä Korisliigan parhaiden pelaajien keihään kärkeen menneellä kaudella.

 

- Kerron yhden salaisuuden. Elokuussa, kun tapasimme Jussin (Laakso) ja Jannen (Koskimies) kanssa, kerroin heille, että ”Valmistan itseni kauteen siten, että olen koko sarjan paras pelaaja. En tiedä onnistunko siinä, mutta siihen valmistaudun”, Bojan paljasti.

 

- Luulen, että olin todella lähellä onnistuakseni siinä. Niin paljon halusin tätä mestaruutta.

 

Kaiken työnteon, rehkimisen ja henkisen taakan kantamisen jälkeen on kuitenkin aika ottaa vähän rennommin. Epäsuomalaisen lämmin toukokuu, kuvankaunis Kauhajoki ja kaupungin yllä vähän kirkkaammin paistava aurinko ovat varmasti otollinen paikka juhlimiselle…

 

- Sinä sanoit sen, en minä, Bojan naurahti.

 

- Tulemme varmasti nauttimaan jokaisesta minuutista.

Lisätiedot: Bojan Sarcevic

Henkilöt

 
4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

Näytä lisää vastaavia