Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

27.6.2019 09:04 Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

Petteri Koponen juhli kauden päätteeksi Saksan mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern München hallitsi Saksan koripallokenttiä läpi kauden. Se voitti runkosarjan selvästi häviten kauden aikana ainoastaan kolme ottelua ja veti pudotuspelit läpi puhtaalla pelillä häviämättä kertaakaan. Finaalien 3-0 kuitenkin mairittelee joukkuetta, sillä kaikki kolme kamppailua Alba Berliiniä vastaan olivat erittäin tiukkoja, mutta Bayern pystyi puristamaan kaikista voitot.

- Aika samanlaisia finaaleja kaikki. Alba aloitti aina vahvemmin, mutta pystyimme tulemaan aina takaisin ja kairaamaan voitot. Peleissä tuntui olevan aina sama käsikirjoitus. Pelasimme pudotuspelit puhtaalla pelillä ja se oli aika kova suoritus, Koponen analysoi.  

Koposelle kansallinen mestaruus oli harvinaista herkkua. Edellinen mestaruus on yli kymmenen vuoden takaa, kun hän juhli Hongan kanssa Korisliigan mestaruutta kaudella 2007-08. Pokaaleja on tullut senkin jälkeen, kun hän voitti Virtus Bolognan kanssa EuroChallengen, Himkin kanssa EuroCupin ja Barcelonan kanssa Espanjan cupin. Kauden päättäminen voittoon ja mestaruuteen maistui makealta pitkän tauon jälkeen.

- Mestaruus tuntui tosi hyvältä. Olen voittanut jokaisessa seurassani jotain ja oli kiva jatkaa sitä putkea. Tässä on ollut pitkä kausi takana ja oli hieno päättää se mestaruuteen. Tässä on kuitenkin tehty hommia yli 10 kuukautta sen eteen. Teimme sen mitä odotettiin ja kokonaisuudessaan kautemme oli onnistunut. Paljon mukavampi lähteä kesäloman viettoon, kun on mestaruus taskussa, kun usein on häviäminen jäänyt kaivelemaan mieltä lomien alkaessa.

Koponen oli yksi Bayern Münchenin viime kesän profiilihankinnoista, kun joukkueella oli parin vuoden tauon jälkeen edessään haasteet myös Euroliigassa. Susijengin pelin sielun rooliksi muodostui kauden aikana energian ja tehojen tuominen lähinnä vaihtopenkiltä käsin. Koponen vastasi huutoon molemmissa sarjoissa ollen peliaikaansa nähden erittäin tehokas. Sekä Bundesliigassa että Euroliigassa Koponen saalisti 9,0 pisteen keskiarvot noin 18 minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Hän käytti heittopaikkansa erittäin tehokkaasti hyväkseen upottaen Bundesliigassa kahden pisteen heittonsa 48,9 prosentin tarkkuudella ja kolmoset putosivat pussiin 43,5 prosenttisesti. Euroliigassa jälki oli vieläkin kovempaa kakkosten heittoprosentin ollessa 58 ja kolmosten 46,8.

"Petsku" teki tarkkaa jälkeä kauden aikana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kokonaisuudessaan Koponen oli kauteensa tyytyväinen, vaikka lisävastuu olisi luonnollisesti maistunut.

- Tiesin aika lailla aina koska menen kentälle ja koska tulen pois ja koska menen takaisin. Se meni samalla kaavalla koko kauden muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Oli joitain pelejä missä pelasin enemmän ja joitain missä pelasin vähemmän. Se oli koutsin tapa peluuttaa ja ymmärrän sen, mutta tietenkin sitä olisi halunnut pelata enemmän, kun peli kulki. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen miten täytin roolini ja käytin minuuttini. Ihan hyvä kausi, Koponen kertaa.

Koposen kausi venyi pitkälle, sillä kolmas ja ratkaisevaksi jäänyt finaali pelattiin juhannusviikonlopun sunnuntaina. Helpotusta kesän viettoon tuo kuitenkin se, että maajoukkuevelvoitteet odottavat vasta hieman myöhemmin.

- Tässä on vielä hyväntekeväisyys golf edessä ja oma koripalloleirini, mutta sitten päästään perheen kanssa lomalle hieman rauhoittumaan. Sitten hiljalleen aloitetaan taas treenaaminen kohti seuraavaa kautta. Vielä on hieman auki kuinka aktiivisesti olen maajoukkueen mukana kesän aikana, sillä tässä ei olla enää mitään nuoria poikia ja pitkän kauden jälkeen pitää hieman levätä. Tässä iässä kroppa on vähän huoltotilassa. Olen pelannut miesten pelejä 15 kautta ja ulkomailla 11, joten kroppa vaatii hieman enemmän lepoa kuin nuorena poikana. Olen varmasti joka tapauksessa jossain määrin maajoukkueen mukana ja se toimii samalla myös hyvänä valmistautumisena kauteen.  

Koposella on sopimusta saksalaisjätin kanssa voimassa vielä kaksi kautta. Ensi kaudeksi tavoitteet on hilattu taas astetta korkeammalle.

- Saa nähdä millaisen joukkueen saamme muodostettua, mutta totta kai lähdemme puolustamaan mestaruutta ja taistelemaan Euroliigan pudotuspelipaikasta. Se on meille iso haaste ensi kaudella. Tänä vuonna jäi Saksan cup voittamatta ja siitä jäi vähän jossiteltavaa, kun hävisimme Alballe. Onneksi nappasimme kuitenkin sen tärkeimmän pokaalin.

Henkilöt

 
8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

Näytä lisää vastaavia