Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

27.6.2019 09:04 Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

Petteri Koponen juhli kauden päätteeksi Saksan mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern München hallitsi Saksan koripallokenttiä läpi kauden. Se voitti runkosarjan selvästi häviten kauden aikana ainoastaan kolme ottelua ja veti pudotuspelit läpi puhtaalla pelillä häviämättä kertaakaan. Finaalien 3-0 kuitenkin mairittelee joukkuetta, sillä kaikki kolme kamppailua Alba Berliiniä vastaan olivat erittäin tiukkoja, mutta Bayern pystyi puristamaan kaikista voitot.

- Aika samanlaisia finaaleja kaikki. Alba aloitti aina vahvemmin, mutta pystyimme tulemaan aina takaisin ja kairaamaan voitot. Peleissä tuntui olevan aina sama käsikirjoitus. Pelasimme pudotuspelit puhtaalla pelillä ja se oli aika kova suoritus, Koponen analysoi.  

Koposelle kansallinen mestaruus oli harvinaista herkkua. Edellinen mestaruus on yli kymmenen vuoden takaa, kun hän juhli Hongan kanssa Korisliigan mestaruutta kaudella 2007-08. Pokaaleja on tullut senkin jälkeen, kun hän voitti Virtus Bolognan kanssa EuroChallengen, Himkin kanssa EuroCupin ja Barcelonan kanssa Espanjan cupin. Kauden päättäminen voittoon ja mestaruuteen maistui makealta pitkän tauon jälkeen.

- Mestaruus tuntui tosi hyvältä. Olen voittanut jokaisessa seurassani jotain ja oli kiva jatkaa sitä putkea. Tässä on ollut pitkä kausi takana ja oli hieno päättää se mestaruuteen. Tässä on kuitenkin tehty hommia yli 10 kuukautta sen eteen. Teimme sen mitä odotettiin ja kokonaisuudessaan kautemme oli onnistunut. Paljon mukavampi lähteä kesäloman viettoon, kun on mestaruus taskussa, kun usein on häviäminen jäänyt kaivelemaan mieltä lomien alkaessa.

Koponen oli yksi Bayern Münchenin viime kesän profiilihankinnoista, kun joukkueella oli parin vuoden tauon jälkeen edessään haasteet myös Euroliigassa. Susijengin pelin sielun rooliksi muodostui kauden aikana energian ja tehojen tuominen lähinnä vaihtopenkiltä käsin. Koponen vastasi huutoon molemmissa sarjoissa ollen peliaikaansa nähden erittäin tehokas. Sekä Bundesliigassa että Euroliigassa Koponen saalisti 9,0 pisteen keskiarvot noin 18 minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Hän käytti heittopaikkansa erittäin tehokkaasti hyväkseen upottaen Bundesliigassa kahden pisteen heittonsa 48,9 prosentin tarkkuudella ja kolmoset putosivat pussiin 43,5 prosenttisesti. Euroliigassa jälki oli vieläkin kovempaa kakkosten heittoprosentin ollessa 58 ja kolmosten 46,8.

"Petsku" teki tarkkaa jälkeä kauden aikana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kokonaisuudessaan Koponen oli kauteensa tyytyväinen, vaikka lisävastuu olisi luonnollisesti maistunut.

- Tiesin aika lailla aina koska menen kentälle ja koska tulen pois ja koska menen takaisin. Se meni samalla kaavalla koko kauden muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Oli joitain pelejä missä pelasin enemmän ja joitain missä pelasin vähemmän. Se oli koutsin tapa peluuttaa ja ymmärrän sen, mutta tietenkin sitä olisi halunnut pelata enemmän, kun peli kulki. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen miten täytin roolini ja käytin minuuttini. Ihan hyvä kausi, Koponen kertaa.

Koposen kausi venyi pitkälle, sillä kolmas ja ratkaisevaksi jäänyt finaali pelattiin juhannusviikonlopun sunnuntaina. Helpotusta kesän viettoon tuo kuitenkin se, että maajoukkuevelvoitteet odottavat vasta hieman myöhemmin.

- Tässä on vielä hyväntekeväisyys golf edessä ja oma koripalloleirini, mutta sitten päästään perheen kanssa lomalle hieman rauhoittumaan. Sitten hiljalleen aloitetaan taas treenaaminen kohti seuraavaa kautta. Vielä on hieman auki kuinka aktiivisesti olen maajoukkueen mukana kesän aikana, sillä tässä ei olla enää mitään nuoria poikia ja pitkän kauden jälkeen pitää hieman levätä. Tässä iässä kroppa on vähän huoltotilassa. Olen pelannut miesten pelejä 15 kautta ja ulkomailla 11, joten kroppa vaatii hieman enemmän lepoa kuin nuorena poikana. Olen varmasti joka tapauksessa jossain määrin maajoukkueen mukana ja se toimii samalla myös hyvänä valmistautumisena kauteen.  

Koposella on sopimusta saksalaisjätin kanssa voimassa vielä kaksi kautta. Ensi kaudeksi tavoitteet on hilattu taas astetta korkeammalle.

- Saa nähdä millaisen joukkueen saamme muodostettua, mutta totta kai lähdemme puolustamaan mestaruutta ja taistelemaan Euroliigan pudotuspelipaikasta. Se on meille iso haaste ensi kaudella. Tänä vuonna jäi Saksan cup voittamatta ja siitä jäi vähän jossiteltavaa, kun hävisimme Alballe. Onneksi nappasimme kuitenkin sen tärkeimmän pokaalin.

Henkilöt

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

Näytä lisää vastaavia