Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

1.6.2022 15:27 Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

Veera Pirttinen juhli kaudella Slovakian mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Piestanskyssä mestaruutta oli odotettu pitkään ja hartaasti, sillä seitsemänä edelliskautena joukkue oli sijoittunut hopealle. Tällä kaudella osui vihdoin täyspotti, kun Cajky pääsi juhlimaan mestaruutta voittaen kolmen edelliskauden mestarin Ruzomberokin.

- Se oli todella hienoa. Sitä oli pitkään odotettu ja iso juttu koko seuralle. Halusimme todella voittaa ja sitä tuotiin myös seuran puolelta keskusteluissa esiin. Siihen keskityimme, että voittaisimme mestaruuden, Pirttinen kertoo.

Ruzomberok voitti vielä runkosarjan, mutta kauden edetessä Cajky oli keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä. Sama tahti jatkui finaalissa. 

- Meillä oli monipuolisempi pelityyli ja enemmän joukkuetekemistä. Alkukaudesta vielä loukkaantumiset rokottivat meitä, mutta joulun jälkeen voimasuhteet kääntyivät meille. Hitsauduimme kauden edetessä koko ajan paremmin yhteen, Pirttinen analysoi joukkueensa mestaruuden syitä.

Slovakian liigan lisäksi Cajky pelasi myös itäeurooppalaisjoukkueista koostuvassa EWBL-liigassa, jossa Cajky selvitti tiensä aina finaaliin saakka, mutta taipui tshekkiläiselle Zabiny Brnolle. EWBL toi Cajkylle kovia kansainvälisiä pelejä kauden aikana, sillä Slovakian liigassa tasoerot olivat kärkijoukkueita lukuun ottamatta isoja. Olosuhteet olivat kuitenkin hyvät ja joukkue vahva.  

- Kausi oli kokonaisuudessaan hieno. Joukkueessa oli hyvä kilpailu, fasiliteetit olivat hienot ja treenaaminen sekä pelaaminen olivat ammattimaista. Kokonaisuudessaan toiminta oli laadukasta ja pääsi pelaamaan kovia pelaajia vastaan ja tuli myös menestystä.

Pirttinen sai Slovakian liigassa vastuuta keskimäärin päälle 19 minuuttia ja hän tilastoi keskiarvoikseen 5,6 pistettä, 2,2 levypalloa ja 1,4 syöttöä.

- Loppukausi oli katkonainen ja olin pari viikkoa sivussa ja siinä vähän hävisi rytmi. Meillä oli taitava joukkue ja vastuuta tuli kauden aikana. Vastuu jakautui joukkueessa aika tasaisesti, ja pelaajat olivat tasa-arvoisessa asemassa, pelasi sitten viisi tai 35 minuuttia.

Tulevan kauden suunnitelmat ovat Pirttisen osalta vielä auki.

- Tällä hetkellä ei ole mitään varmaa eikä tietoa jatkosta. Hengitellään nyt vähän aikaa rauhassa.

Veera Pirttisen tilastot Slovakian liigassa
Veera Pirttisen tilastot EWBL-liigassa

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Näytä lisää vastaavia