Mia Loyd nosti Alun voiton päähän pudotuspelipaikasta, myös HyPo, Catz ja PeKa voitokkaina

27.1.2018 Naisten Korisliigan lauantai-illan neljän ottelun kattauksessa Forssan Alku otti Mia Loydin kansainvälisen tason suoritusten siivittämänä askeleen lähemmäs kuudetta sijaa, forssalaisten kaataessa Äänekosken Huiman vieraissa 57-46 (25-32). Hyvinkään Ponteva otti kolmannen perättäisen voiton kaatamalla Kouvottaret 88-75 (29-34), Catz haki sarjapisteet Vimpelistä numeroin 72-54 (28-27) ja PeKa kaatoi EBT:n vieraissa luvuin 83-65 (50-26).

Mia Loyd toimi Alun sankarittarena lauantai-illan vierasvoitossa Äänekosken Huimasta.

Candice Warthen ja HyPo ottivat kolmannen perättäisen voiton, tällä kertaa kaatui Kouvottaret.

Vilma Kesänen toimi Catzin hyökkäyspelaamisen selkärankana kun lappeenrantalaisryhmä haki sarjapisteet Vimpelistä.

Akilah Sims oli yksi viidestä PeKan pelaajasta, joka kirjautti kaksinumeroiset pistelukemat vierasvoitossa EBT:stä. Kuvat: Ville Vuorinen, Matti Koskinen & Kai Kilappa

Forssan Alku otti toisen perättäisen voiton ja siirtyi voiton päähän pudotuspelipaikasta, kun se kaatoi Äänekosken Huiman vierasparketilla lukemin 57-46 (25-32). Kotijoukkueen hallinnassa avauspuolikkaan kulkenut kamppailu lähti tasatilanteesta päätösjaksolle, jossa Alun puolustus tukehdutti Huiman haaveet sarjapisteistä.

Jazmine Perkinsin nostettua emännät pisteen johtoon päätösneljänneksen alkuhetkillä, otti FoA ohjat käsiinsä. Alexandra Green ja Minna Sten aloittivat vieraiden irtioton, eikä Alun puolustus antanut Huimalle Perkinsin korin jälkeen kuin viisi pistettä koko loppujakson aikana.

Henna-Riikka Paajanen nosti vielä kertaalleen Huiman viiden pisteen päähän vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta Sten ja ottelun ykköstähti Mia Loyd sinetöivät forssalaisten tärkeän vierasvoiton.

- Paikkahyökkäyksemme ei ole kovin hyvin vielä hallinnassa, joten oli pyrittävä juoksemaan aina kun mahdollista. Puolustuspelimme koveni puoliajan jälkeen, joka tietysti auttoi, niputti Alun jykeväleukainen päävalmentaja Risto-Matti Rousku.

36 minuuttia urakoinut, päävalmentaja Rouskun monitoimityökalu Mia Loyd, piti Huimaa pinteessä läpi illan. Kenttätapahtumia hallinnut Loyd maalaili tilastolakanalleen lopulta vakuuttavat 24 pistettä, 18 levypalloa, 5 syöttöä ja 2 riistoa.

Loydin takana vahvoja otteita esittivät 7 pistettä ja 10 levypalloa toimittanut Sten, sekä 9 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kahminut Hanna Vapamaa.

Huiman Perkins ylsi harvinaislaatuiseen saavutukseen, naisen kirjautettua tupla-tuplan 18 pisteellä ja peräti 12 riistolla. Ikinuori Kenya Robinson tarjoili Perkinsille tulitukea 8 pisteen ja 16 levypallon muodossa.

Ottelutilastot: Huima - FoA

HyPo karkasi Kouvottarilta

Hyvinkään Pontevan kurssin korjaus sai jatkoa lauantaina, HyPon saadessa vieraita Kouvolasta. Kouvottaret tarjosivat väkevän vastuksen kotijoukkueelle, mutta HyPon rutiinitaso johti kuitenkin päätösjakson irtiottoon ja Pontevan kolmanteen perättäiseen voittoon lukemin 88-75 (29-34).

Brittany Carter piti omakätisesti Kouvottaria ottelussa mukana päätösneljänneksellä, mutta jakson puolivälin tienoilla HyPo lopulta iski. Saara Wahlgrenin aloittama ja Candice Warthenin päättämä 13-0 –pisteputki nosti HyPon pisteen tappioasemasta vierasjoukkueen tavoittamattomiin ja lopullisen niitin voittotaistelulle löi HyPon viimeiset neljä pistettä viimeistellyt, paluun Pontevan paitaan tehnyt Taru Tuukkanen.

HyPon voiton takuunaisina toimivat 20 pistettä, 7 levypalloa, 5 syöttöä ja 4 riistoa kirjauttanut Warthen, sekä paluuottelussaan 25 minuuttia urakoinut Tuukkanen (14/6/5 syöttöä).

Layne Murphy operoi 13 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan Kouvottarille, Brittany Carterin toimiessa kuitenkin vierailijoiden ykköstykkinä 29 pisteellä ja 7 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: HyPo - Kouvottaret

Catz repäisi lopussa

Lappeenrannan Catz jatkoi lauantain teemalla vierasottelussa Vimpelin Vetoa vastaan. Kolme jaksoa tasaväkisesti Vetoa vastaan vääntänyt Catz löysi koneestaan uuden vaihteen päätösneljännekselle lähdettäessä, vieden kymmenminuuttisen nimiinsä numeroin 30-13 ja koko ottelun lopulta lukemin 72-54 (28-27).

Voitto oli Catzille jo peräti 13. perättäinen. Lappeenrantalaisryhmä on nyt kolme voittoa sarjakakkosta Honkaa karussa, mutta espoolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Aleighsa Welch viiletti parketilla peräti reilut 39 minuuttia ja oli Catzin voiton avainhahmo. Korirenkaan lähistöä hallinnut Welch kirjautti napakan 26 pisteen ja 13 syötön tupla-tuplan, jakaen myös 3 koriin johtanutta syöttöä ja raapien 2 riistoa. Welchin lisäksi kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät takapelaaja Valencia McFarland (15/7/4 syöttöä/2 riistoa) ja Natalie Day (19/9/5 riistoa).

ViVen Noora Järvikangas postitti 12 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan, Pachiyaanna Robertsin ja Jennifer Mathurinin jakaessa kotijoukkueen pistekuningattaren tittelin 17 pisteellä.

Ottelutilastot: ViVe - Catz

PeKa johti alusta loppuun

Kotkan Peli-Karhut oli tyly vieras Espoo Basket Teamille lauantai-iltana Espoonlahden urheiluhallilla. Ylösheitosta lähtien kenttätapahtumia hallinnut PeKa sai onnistumisia laajalta rintamalta ja tyylitteli lopulta komeaan 83-65 (50-26) –vierasvoittoon.

Peli-Karhujen tukahduttava puolustus koitui lopulta ottelun ratkaisuksi, vierailijoiden pakotettua EBT:n 21 pallonmenetykseen. Menetyksien jälkeen tehtaillut pisteet kirjattiin niin ikään vierailijoille varsin selkeästi, numeroin 29-6.

PeKa sai nauttia onnistumisista todellakin laajalta rintamalta, kun viisi vierailijoiden pelaajaa kirjautti kaksinumeroiset pistelukemat. Kovinta kyytiä korisukalle antoivat tupla-tuplan kirjauttanut Megan Mullings (21/12/4 riistoa) ja Daisha Simmons (17/8 syöttöä).

EBT:n riveistä kovinta jälkeä vaikeassa ottelussa tekivät tupla-tuplaan yltänyt Kamilah Jackson (20/13/6 syöttöä) ja 16 pistettä nakutellut sekä 8 levypalloa kahminut Lotta Aaltonen.

Ottelutilastot: EBT - PeKa
 
22.2.2021 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan Tammikuun valopilkku Mia Loyd: ’’Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista kuin isoissa kaupungeissa’’

Mia Loyd valittiin itseoikeutetusti tammikuun valopilkuksi, kun hän johdatti forssalaiset kuuteen voittoon kuun aikana.

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

3.2.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Mia Loyd valittiin tammikuun Valopilkuksi

Loistavan tammikuun pelanneen Forssan Alun Mia Loyd on naisten Korisliigan tammikuun Valopilkku.

28.1.2021 19:52 Naisten Korisliiga

Catz vei tiukan ottelun Helsingissä

Lappeenrannan Catz matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Catz vei tiukan taistelun jälkeen pisteet mukanaan 67-60.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliiga

EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

Näytä lisää vastaavia