Miesten divarijoukkueiden valmentajat "piinapenkissä"

11.10.2007 Koripallon miesten I-divisioonasta ennustetaan tulevan erittäin tasainen sarja. Koris.net kysyi päävalmentajien ennakkotunnelmia sarjakauden alkuhetkillä. Divarikatsomoihin on luvassa tiukkoja kamppailuja, sillä useampi seuroista hamuaa nousua Korisliigaan.

Miesten I divisioonan valmentajille esitettiin seuraavat kysymykset:

  1. Arvio joukkueestasi?
  2. Joukkueen tavoitteet?
  3. Joukkueen ja sarjan avainpelaajat?
  4. Ennakkosuosikit sarjassa?

Markku Ranta, Äänekosken Huima

1. Huiman joukkue on aloittanut harjoittelun toukokuun puolessa välissä ja harjoitusohjelma on ollut tiivis läpi kesän. Parin viikon kesäloma juhannukselta oli tarpeen nuorelle harjoitusryhmälle. Huiman joukkue uudistui niin totaalisesti viime kaudesta, että valmentajien pitäisi olla taikureita, jotta ryhmä olisi syksyllä joukkue, joka pystyisi ryhmänä työskentelemään saumattomasti.

2. Huiman tavoitteena on oppia pelaamaan koripalloa paremmin kuin edelliset sukupolvet Äänekoskella ja siinä on tavoiteltavaa koko joukkueelle. Tulemme olemaan päänahan metsästäjiä, valppaana heti, kun vastustajan voittaminen on mahdollista ja sitä kautta varmistaa sarjapaikka seuraavallekin kaudelle.

3. Tulevan kauden avainpelaajia Huiman joukkueessa tulevat olemaan kovasti harjoitelleet Reijo Ojanen ja Heikki Laatikainen. Kokenut Tero Rantaniva on varmaan myös muiden joukkueiden scouttauspapereissa huomioitu. Mielenkiinnolla valmennusjohto odottaa Teppo Rantanivan kohisten nousevaa suorituskäyrää pelikentillä.

Sarjan ulkomaalaiset pelaajat ovat vielä suuria tuntemattomia, mutta vanhoista tunnetuista Lapuan Baboucarr Bojang ja HNMKY:n Clifton Jones tulevat olemaan kovia korinalustoilla. Suomalaisista vanhaan tapaan Turun Mikko Jalonen tuo menestystä joukkueelleen. Huuskosen Aleksi Nokialta nousee tällä kaudella sarjan kovimpien pelaajien joukkoon.

4. Sarjan suosikiksi voisi ennakkoon nimetä viisi joukkuetta: BC Jyväskylä, BC Nokia, FoKoPo , Vilpas, HNMKYja TuNMKY. Niiden sijoitusta ei onneksi jouduta arpomaan, vaan kova ja tasainen sarja sen määrittelee.

Miikka Sopanen, BC Jyväskylä

1. BC Jyväskylä vuosimallia 2007 on sopiva yhdistelmä urheilullisuutta, nuorta lahjakkuutta ja keski-suomalaista kokemusta. Joukkue vannoo tiukan puolustuspelin nimeen, tosin hyökkäyspäässäkin löytyy ratkaisuvalmiutta aiempaa enemmän. Kauteen on valmistauduttu etukäteissuunnitelman mukaisesti.

2. BC Jyväskylän tavoitteena on voitokas kausi.

3. BC Jyväskylän avainpelaajina häärivät Monty Rogers, Timo Naukkarinen, Aljaz Urbanc ja Antti Kanervo. Aika näyttää, ketkä ovat divarin tämän kauden parhaat pelimiehet.

4. Moni joukkue on panostanut tähän kauteen, joten taistelu divarin kärkipaikoista tulee olemaan tiukkaa ja tasaista.

Kari Mäkelä, BC Nokia

1. Pelitapa: pyritään pelaamaan yleisöä viihdyttävää nopeaa ja kovaa puolustuspeliä. Sarjaan valmistautuminen on mennyt hyvin niin harjoituspelien osalta kuin uusien toimintatapojen opettelussa niin harjoittelussa kuin organisaatiossakin.

2. Tavoite on sijat 1-2, sillä mielestäni on turhaa lähteä pienemmillä tavoitteilla.

3. Oman joukkueen osalta Timo Riihelä ja Aleksi Huuskonen. Muista FoKoPo:n Ronnie Clark ja HNMKY:n Clifton Jones.

4. Lapua, Fokopo ja Puhu. Syynä vahvistuksien määrä ja kokemus.

Timo Nieminen, Forssan Koripojat

1. Joukkue tulee jatkamaan forssalaisella vauhdikkaan koripallon linjalla, johon on tuotu selvä keskittyminen puolustuspelaamiseen. Valmistautuminen sarjaan on sujunut hyvin, kesä on harjoiteltu hyvin suomalaisilla pelaajilla ja viimeinen kuukausi on keskitytty joukkuepelaamiseen, kun ulkomaalaiset saapuivat Forssaan. Uskon meidän olevan kohtuullisen valmis, kun sarja alkaa. Mutta oleellisempaa koko sarjan aikana on kuitenkin se, kuinka pystymme kehittämään peliämme kauden edetessä.

2. Joukkueen suurena tavoitteena on nousta kauden päätteeksi Korisliigaan, mutta tärkeimpänä tavoiteena on harjoitella laadukkaasti joka päivä ja saada pelitaso vakiinnutettua, jotta tuosta suuresta tavoitteesta voisi tulla totta.

3. Oman joukkueen avainpelaajat ovat varmaankin takakenttäkolmikkomme Aubrey Conerly, Teemu Heiskanen ja Ronnie Clark, mutta uskon, että hyvänä päivänä kuka tahansa voi olla ottelun avainpelaaja. Koko sarjassa tietysti avainpelaajina ovat kaikki ulkomaalaiset ja liigakokemusta omaavat suomalaiset.

4. Sarjaan on tänä vuonna vaikea nimetä yhtä tai kahta ennakkosuosikkia, sillä divari tulee olemaan kovempi ja taisempi sarja kuin moneen moneen vuoteen.

Juha Oikarinen, Helsingin NMKY

1. Joukkue on kokenut viime kaudesta melkoisen myllerryksen, sillä HNMKY -paidan pukee viimekautisista pelureista vain Antti-Jussi Sipilä ja Eetu Nieminen. Olemme nostaneet edustusjoukkueeseen nipun A-ikäisiä pelaajia, jotka tulevat tuomaan ryhmään intoa ja energiaa. Nuorten pelaajien isähahmoksi onnistuimme saamaan liigaparkettia kuluttaneen Clifton Jonesin, joka on onnistunut pumppaamaan muihin pelaajiin kosolti itseluottamusta.

Olemme pyrkineet pelaamaan paljon harjoitusotteluita, jotta saisimme eri osoitteista tulevat pelaajat samalle sivulle peliajatuksen osalta. Ehkä jopa yli odotusten sujuneet harjoitusottelut ovat valmistaneet nuoria pelaajia pelaamaan uudella sarjatasolla sekä antaneet reilusti itseluottamusta tulevaa sarjaa varten. Vaikka harjoitusotteluiden tuloksia ei tarvitse turhan tarkkaan tuijottaakaan, on jokainen pelaajamme nauttinut täysin siemauksin liigajoukkueiden kukistamisesta, vaikka ne pinnat ei sarjataulukossa tule näkymään.

2. Lähdemme tavoittelemaan paikkaa viiden parhaan joukkueen joukossa. Pre season on nostanut meidän jokaisen odotuksia ja uskon, että meillä on realistiset mahdollisuudet sijoittua kärjen tuntumaan. Meillä on varsin nuori joukkue, mikä tulee näkymään ailahtelevina peliesityksinä. Olen aistinut treeneissä ja peleissä hyvän joukkuehengen, joka tulee kantamaan meitä läpi heikompien hetkien. Jotta meillä olisi mahdollisuuksia pelata hyviä tuloksia, on meidän pystyttävä pitämään taisteleva ja energinen ilme läpi kauden jokaisen ottelun.

3. Joukkueemme ehdoton avainpelaaja on Clifton Jones, joka on tuonut joukkueeseemme kokemusta ja johtajuutta. Clif on esimerkillään välittänyt hyvän ja positiivisen ilmapiirin koko joukkueeseen. Hän on yksi sarjan parhaista sisäpelaajista, joka pystyy auttamaan joukkuetta varsin monipuolisesti. Takamiesten johtohahmo A-J Sipilä on yksi sarjan parhaista kotimaisista pelureista, joka pystyy nostamaan joukkueen tasoa omalla henkilökohtaisella panoksellaan.

4. Uskon divarin kärjen muodostuvan seuraavista joukkueista: FoKoPo, PuHu, BC Nokia, Lapua, Pantterit, BC Jyväskylä sekä HNMKY.

Hannu Mäenpää, Lapuan Korikobrat

1. Joukkueen pelitapa ja ilme tulee olemaan vauhdikas. Puolustuspelaamiseen kiinnitetään enemmän huomiota kuin menneinä kausina. Teemana on kurinalainen luovuus. Yhteisharjoittelu on alkanut kesäkuun alussa ja amerikkalaisvahvistukset Still ja Carhart sekä Bojang liittyivät joukkueeseen elokuun lopulla. Harjoitusotteluita on pelattu kaksi, joiden lisäksi

ennen sarjakauden alkua neljä cup -ottelua.

2. Joukkueen tavoite on lähteä voittamaan jokaista ottelua. Lisäksi tavoitteina on joukkueen ilmeen pitäminen positiivisena sekä joukkuehengen vaaliminen. Tavoitteisiin kuuluu myös

arvokkaiden ja ansaittujen divariminuuttien antaminen junioripelaajille. Aiomme harjoitella ja pelata niin, että joukkueen pelaajat ovat ensi vuonna selvästi parempia.

3. Koko sarjassa Mikko Jalonen ja Timo Riihelä. Omassa joukkueessa kaikki pelaajat omalla

panoksellaan.

4. FoKoPo ja Puhu eli joukkueet, jotka ovat ilmoittaneet halunsa nousta Korisliigaan

ja satsanneet siihen. Turkulla on hyvä paketti viime vuodelta ja erinomainen valmennus.

Mikko Kurki, Pantterit

1. Pantterit tulee pelaamaan yritteliästä ja aggressiivista koripalloa. Meillä on hyvähenkinen joukkue ja ihan rakkaudesta koripalloon pelataan. Panttereissa on saman henkisiä pelaajia ja myös heittovoimaa. Harjoitusottelut menivät ihan hyvin. Valmistautumista on haitannut se, pelaajien on oltava töissä, joten aina ei ole niin hirveästi ollut väkeä treeneissä paikalla.

2. Viime vuonna olimme viidensiä ja tänä vuonna tavoitteena on sijoittua sarjan keskikastiin.

3. Panttereista Timo Hassinen sekä amerikkalaispelaajat Feramisco Jordan ja Adam Hanley. Sarjan muista joukkueista voi nostaa esille muun muassa Timo Riihelän, Aleksi Huuskosen ja Mikko Jalosen.

4. Forssa, Nokia ja Lapua. Lisäksi Pussihukat on hienoinen kysymysmerkki.

Danny Jansson (apuvalmentaja), Pussihukat

1. Pyrimme pelaamaan erittäin aggressiivisesti molemmissa päissä kenttää ja varmaankin juoksemaan sitä väliäkin kiitettävän nopeasti. Olemme periaatteessa valmistautuneet hyvin, kesä on menty todella lujaa, mutta muutama kapula on osunut rattaisiin tässä syksyn aikana ja sen takia valmistautuminen ei ole ihan nappiin mennyt.

2. Lähtökohtaisesti meillä on tarpeeksi luoteja lippaassa siihen, että pystymme voittamaan jokaisen joukkueen tässä sarjassa. Yksi ottelu kerrallaan lähdetään voittamaan jokaista kamppailua, ja katsotaan kauden lopuksi kuinka korkealle se vie meidät sarjataulukossa.

3. Meillä on onneksi hyvinkin tasainen ryhmä, joista jokainen tuo ainakin jotain pöytään. Tietenkin Phil ja Kimi tuovat paljon kokemusta ja johtajuutta tähän laumaan ja Akeem Scott toivon mukaan säestää nätisti tätä duoa. Näin ollen iso merkitys on sillä, miten Eero Lehtinen ja Kim Siven vipeltävät laidassa.

Jos vastustajilta pitäisi äkkiseltään nimetä kovia pelaajia, niin ainakin Forssan Ronnie Clarkin vaarallisuudesta on sana kadulla jo Vantaallakin. Boo Bojang nostaa Lapuan korinaluspelin liigan eliittiin ja Clifton Jones tekee sitä samaa Namikalle. Joka joukkueella on ainakin 2-3 kovan luokan pelaajaa, jotka pitää eliminoida, jos pisteille mielii.

4. Tätä on todella vaikeaa sanoa, siksi kovatasoinen sarja on tänä vuonna luvassa. Forssa on lähtenyt sarjaan ryminällä, joten heiltä sopii odottaakin kovia tuloksia kaudella. Lisäksi en pitäisi yhtään mahdottomana, vaikka HNMKY tai Nokia kolkuttaisi pääsarjan portteja kauden päätteeksi. Lapua tulee aina olemaan vaarallinen, Salolla tasainen nippu, eikä missään nimessä sovi unohtaa Turkua, joka jo viime kaudella osoitti, että menestykseen ei tarvita tukuttain supertähtiä, vaan yhtenäinen ja hyvin valmennettu ryhmä. Ja sitten vielä se BC Jyväskylä. Toivottavasti ihmiset löytäisivät tiensä divarikatsomoihin tänä vuonna.

Sami Saarikoski, RU/ToPo

1. Topon "farmiseura". Samalla kuviolla mennään kuin kahtena edellisenä vuotena. Koossa on suhteellisen nuori joukkue, jossa mukana 5-6 kokenutta pelaajaa ja paljon lupaavia nuoria.

2. Nuorten pelaajien kehittyminen ja sarjapaikka.

3. Omassa joukkueessa ei avainpelaajia, vaan joukkueena mennään. Muista joukkueista Jalonen, Clark ja Bojang.

 4. Forssa, sillä heillä on hyvät vahvistukset ja Turku, koska viime vuoden joukkue on pysynyt kasassa.

Philip Dejworek, Salon Vilpas

1. Salon Vikings this year, consists of a very young team with almost every player under the age of 22-23. The team is led by "veteran" players Lauri Järvinen and Timo Humalamäki. In addition with one American small forward Tyler McGinn and power forward Mike Houseman. Player Coach Philip Dejworek will be the only true "veteran" on the team with professional playing experience in various countries.

The team will be completed by promising talents such as Lauri Tiainen, Tuomas Tenkanen, Sami Himberg, Joni Järvinen, Lauri Putkonen, Pekka Lammi, Jussi Savolainen, and Vladimir Chepurnoy. The team will be coached by Philip Dejworek and assisted by his friend and former teammate Ilpo Jalonen.

In addition to the "on court" team; strenght coach Ville Salmi, manager Petri Koskinen, physiotherapist Timo Lammi, and president Keijo Poutiainen are important parts of this years Vilpas Vikings team.

2. Important goal for this season is that we can play attractive and successful basketball, while consistantly developing young Finnish talents. All young guys will have a chance of playing this year, but it is important to develop promising talents such as Lauri Järvinen, Timo Humalamaki, Lauri Tiainen, Sami Himberg and Tuomas Tenkanen into "Leaders" not only "followers". Goal is to make young guys ready to become SM-League material.

Lauri Järvinen is in my point of few not far away of being on of the best Finnish point guards in SM league in two years if he is developing the way he did this past four months.

In terms of league position, our goal should be to finnish anywhere in the top five of the league.

3. Players to watch out this year are: Phil Hickey from Puhu, who is a big body and has lots of experience. Americans from Lapua are told to be good. Americans from Forsaa

4. It is obviously hard to tell who is going to finnish first this year in the league because there is a lot of teams who have good talent and are eager to finnish at top. Favorites should be Forssa; because they have a good mixture of foreign players, the same as Lapua which is playing with five foreign players. Jyväskylä should be also very good this year as well as Nokia and YMCA Helsinki. Puhu Vantaa and YMCA Turku should also be considered to be at the top since they have a mixture of yound and very experienced players who played in SM league.

Jussi Syrjänen, Honka Akatemia

1. Honka Akatemia oli viime kaudella sekoitus nuorta ja vanhaa. Tällä kaudella joukkue koostuu lähes kokonaan nuorista pelaajista. Pelaajien, jotka olivat viime kaudella "junnuja", pitäisi tällä kaudella nousta vastuun kantajiksi. Joukkueesta löytyy nyt uudet "junnut". Ainoastaan Ville Keskisaari edustaa kokeneempaa kaartia. Otteluiden kokoonpanot tulevat vaihtelemaan kauden aikana paljon, mikä vaikuttaa myös pelitapaan.

2. Ensisijaisesti kehittää nuoria pelaajia eteenpäin. Joukkueen tavoite on säilyttää sarjapaikka.

3. Akatemian avainpelaaja voi löytyä yllättävältä taholta.

4. En ole kiinnostunut.

Kimmo Vyyryläinen, Turun NMKY

1. Jatkamme siitä, mihin viimekaudella pääsimme eli joukkue pyrkii aktiiviseen, aggressiiviseen ja iloiseen koripalloon sekä puolustus että hyökkäyspäässä. Joukkueesta lähti viime kauden jälkeen viisi pelaajaa. Tilalle on tullut paluumuuttaja Salminen Kouvoista ja uusi amerikkalaisvahvistus Friersen. Talvitie ja Kaaja toipuvat akillesjänneleikkauksista, joten muutosten ja toipumisten johdosta hieman kyseenalaista ollaanko sarjan alussa vielä täysin valmiita. Nuoret pelaajat kehittyneet kesän aikana paljon ja tulevat saamaan paljon vastuuta kauden aikana.

2. Pelaajien kehittyminen ja taustaorganisaation kehittäminen suurimmat tavoitteemme.

3. Joukkueemme tasaisuus tulee varmasti olemaan monelle yllätys. Sarjassa monia erittäin kovia ulkomaalaispelaajia esim. FoKoPon Ronnie Clark ja HNMKY:n Clifton Jones.

4. Sarjassa erittäin monta vahvistunutta joukkuetta jotka taistelevat kärkipaikoista: FoKoPo, PuHu, BC Jyväskylä, HNMKY, Lapua, BC Nokia, Huima jne. Sarjan voittaa joukkue, joka välttää pahat loukkaantumiset, sairastumiset ja pystyy pelaamaan omalla huipputasollaan koko sarjan ajan.

Jukka Lindberg, Ura Basket

1. Sarjatulokkaana yritämme nopeasti sopeutua divarin pelitempoon ja fyysisyyteen. Perushyökkäyksemme on sangen vapaa. Haluamme antaa tilaa yksilöiden luovuudelle sekä pelirohkeudelle – ja nauttia pelistä. Sarjakauden alla käydyissä harjoitusotteluissa pelasimme ajoittain jo sangen mukavasti.

2. Tavoitteemme on kehittyä kauden mittaan yksilöinä ja joukkueena siinä määrin, että onnistumme napsimaan riittävästi voittoja sarjapaikan uusimiseksi.

3. Oman joukkueemme avainpelaajia ovat pelinjohtaja Petri Kallio, kapteeni Tomi Rokala sekä amerikkalainen Anthony Bennett. Sarjan parhaat pelaajat ovat Mikko Jalonen (TuNMKY), Michael Housman (Vilpas) ja Phil Hickey (PuHu).

4. Suurin tahtotila ja panostus sarjanousua ajatellen löytynee seuroista FoKoPo, HNMKY ja PuHu. TuNMKY:llä on erittäin hyvä kotimainen pelaajamateriaali ja se tulee viime kauden tapaan kuulumaan sarjan kärkikastiin.

Kalevi Leikas, Visa-Basket

1. Joukkueen runko on sama kuin viime vuonna. Lisäksi muutama juniori on nostettu kokoonpanoon.

2. Tavoite on selviytyä kymmenen parhaan joukkoon.

3. Joukkueemme tasaisuus valttia. Sarjan avainpelaajia ovat varmaan monet joukkueiden ulkomaalaisvahvistukset, joita tuntuu todella olevan paljon.

4. FoKoPo ja Nokia. Mainitaan lisäksi, että Jyväskylä ja HNMKY ovat yllätysvalmiit.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

Näytä lisää vastaavia