Miesten divisioonakaudelle unelmafinaali

16.3.2007 Mielenkiintoisempaa päätöstä ei sarjamuotoinen kilpailu voi saada kuin tulevana lauantaina nähdään miesten I divisioonassa. Divarin kärkijoukkueet Turun NMKY ja Kauhajoen Karhu iskevät loppuunmyydyn katsomon edessä yhteen päätöskierroksella panoksenaan divarin voitto ja sen tuoma suora nousu Korisliigaan.

Ennen päätöskierrosta TuNMKY pitää divisioonan sarjataulukossa kärkipaikkaa 42 pisteellään. Kauhajoki on kaksi pistettä perässä. Mikäli Kauhajoki onnistuu Turun voittamaan, nousee se tasapisteisiin ja vie ykkössijan keskinäisten otteluiden paremmuudella voitettuaan joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen joulukuussa kotikentällään 97-91.  

- Hemmetin mielenkiintoinen ja haastava ottelu. Täydet pisteet hyvin tilanteen ennakoineelle sarjavalvojalle, joka on aistinut voimasuhteet oikein, pohdiskeli TuNMKY:n päävalmentaja, entinen SM-sarjajyrä Kimmo Vyyryläinen seuran nettisivuilla.  

Turun piskuinen kotisali Nunnavuoren palloiluhalli myytiin ”divarifinaalin” osalta loppuun jo alkuviikosta. Huutomyrsky tullee olemaan melkoinen, sillä Kauhajoelta otteluun matkaa kaksi bussilastillista faneja kannustamaan omiaan.  

- Tunne on vähän samanlainen kuin aikoinaan pelatessani Piilosetissa playoff-otteluita ja esimerkiksi Kisahalli oli useita päiviä ennen ottelua loppuunmyyty. Toivottavasti kaikkia pelaajia hiukan jännittää, sillä positiivinen jännitys kuuluu urheiluun. Tämä kertoo siitä, että on todella panosta ottelussa, jollaisia tilanteita ei kovin usein urheilija pääse kokemaan. Harvoin lippuja tällä tavalla myydään etukäteen ja kuhistaan ottelun tiimoilta, Vyyryläinen jatkoi.  

Turun NMKY on ollut vakuuttavassa vedossa koko kauden. Se voitti ensimmäiset 11 otteluaan ennen Kauhajoki-tappiotaan. Sittemmin vain hetken hurmiossa pelannut Äänekosken Huima pääsi yllättämään turkulaiset.  

Vaikka Turun kotimainen pelaajakaarti tiedettiin ennen kauden alkua kovaksi, ei joukkuetta yleisesti veikkailtu divisioonan kärkijoukkueeksi sen lähdettyä sarjaan yhden ulkomaalaisvahvistuksen turvin. Joukkueelleen pelaava Murales Louis on täyttänyt paikkansa, mutta vähintään yhtä tärkeitä ovat olleet Mikko Jalosen, Sauli Silvosen ja Arto Talvitien panokset. Joukkueen luottomiehistön täydentävät Jonas Mattila, Erkko Pasanen ja Esa Kaaja.  

Karhulla 16 voiton putki 

Kauden etukäteisveikkauksissa korkealle sijoitetun Kauhajoen lähtö kauteen oli kaikkea muuta kuin ruusuinen. Tappioita tuli ja joukkue joutui rukkaamaan kokoonpanoaan uusiksi.  

- Ei varmasti ollut montaa ihmistä, jotka antoivat meille mahdollisuuksia, kun voittosuhteemme oli marraskuun 11. päivänä 4-3. Minun on annettava pelaajilleni tunnustusta heidän antamastaan panoksesta, kiitteli Kauhajokea jo useamman vuoden valmentanut Greg Gibson Karhun nettisivuilla.  

Lauantaisen koitoksen Gibson summasi seuraavasti.  

- Vaikka olemme voittaneet 16 ottelua peräkkäin, emme ole oikeasti voittaneet vielä mitään. Kovin tehtävämme on edessä lauantai-iltapäivänä Turussa.  

Karhun tehoista vastaavat pitkälti yleispelaajat Dainmon Gonner ja Steve Horne, puhdasverinen sentteri Baboucarr Bojang sekä takamies Maurice Horton. Tehopelaajien ryppään täydentävät väkivahva Toni Raiski ja pääsarjakokemustakin omaava Heikki Saaristo. 

Lauantaisen ”divarifinaalin” voittaja lunastaa siis paikkansa Korisliigassa kaudelle 2007-08. Häviäjää odottaa raaka SM-karsintasarja, jossa jaossa on toinen liigapaikka. Siitä kisaavat lisäksi varmuudella divisioonan kolmoseksi sijoittuva Forssan Koripojat sekä Korisliigan jumboksi jäävä Pussihukat. Neljäs joukkue eli Korisliigan 11:nneksi sijoittuva joukkue ratkeaa liigan kolmella viimeisellä kierroksella. Tiukimmin paikalle on ehdolla tällä hetkellä UU-Korihait, Tampereen Pyrintö ja Kouvot.  

Miesten I divisioonan päätösottelut

la

17.3.

Visa-Basket

-

Honka

15:00

Pirkkolan palloiluhalli

la

17.3.

TuNMKY

-

Kauhajoki

16:00

Nunnavuoren palloiluhalli

la

17.3.

HNMKY

-

BC Nokia

16:00

Helsingin urheilutalo

la

17.3.

Lapua

-

BC Jyväskylä

16:00

Lapuan urheilutalo

la

17.3.

Vilpas

-

Pantterit

17:00

Salohalli

la

17.3.

RU

-

FoKoPo

17:30

Tikkurilan UrheilutaloLisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

10.4.2015 Katsojat

Divarin ratkaisufinaalit VeikkausTV:stä

Suomen Koripalloliitto ja Veikkaus ovat sopineet Divisioona A:n ratkaisufinaaleiden televisioinneista. VeikkausTV esittää Uudenkaupungin Korihaiden ja BC Nokian välisen finaalisarjan ottelut 3-5. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun divisioonafinaalit välitetään kotikatsomoihin.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

9.3.2010 Katsojat

Miesten divisioonan pudotuspelit käyntiin perjantaina 12.3.

Koripallon miesten I divisioona on edennyt pudotuspelivaiheeseen, jossa seulotaan suora liiganousija sekä liigakarsija. Runkosarjan ykkönen Porvoon Tarmo ja kakkonen Lapuan Korikobrat odottavat välierävastustajia puolivälieräpareista Honka Akatemia – BC Jyväskylä ja BC Nokia – Äänekosken Huima. Puolivälierät käynnistyvät 12.3.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

16.9.2009 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma julkaistu

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2009/10 on julkaistu. I divisioonan runkosarja pelataan kahdentoista (12) joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarja huipentuu runkosarjan kuuden parhaan joukkueen pudotuspeleihin.

26.9.2008 Katsojat

Miesten I divisioonan pudotuspelit supistuivat

Vantaalaisseura Rekolan Urheilijoiden viime hetken luopuminen miesten koripallon I divisioonasta aiheutti pieniä muutoksia sarjan peliformaattiin. Korisliigaan nousun ratkaisevat pudotuspelit supistuivat yhdellä joukkueella, jonka lisäksi suora putoaminen poistettiin alkavan kauden pelitavasta.

TuNMKY siirtymässä pelaamaan Turkuhalliin

Korisliiga-paikasta kuluneena keväänä karsinut Turun NMKY:n miesten edustusjoukkue on siirtymässä pelaamaan ottelunsa Turkuhalliin, kertoo päivän Turun Sanomat. Hallia on tarkoitus pienentää puolittamalla tila laskettavalla verholla.

8.3.2007 Katsojat

Divarin voitto on TuNMKY:n ja Karhun kauppa

Miesten I divisioonasta on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Turun NMKY:llä pelejä on jäljellä vain yksi, mutta siinä tulee todennäköisesti olemaan panosta tavallista enemmän. Viimeisellä kierroksella Turun NMKY kohtaa 17.3. kotisalissaan Kauhajoen Karhun, jolla on Turun ohella ainoana mahdollisuus kiilata divarin voittoon ja siten saavuttaa suora nousu Korisliigaan. Yksi kovimmista divarikausista vuosiin on saamassa arvoisensa finaalin.

2.2.2007 Katsojat

Panokset kovenevat I divisioonassa

Koripallon miesten I divisioonaa on pelattu kolme neljännestä ja jännitys on pysynyt päällä koko alkutalven. Runkosarjan voittajallehan aukeaa latu Korisliigaan, ja tällä hetkellä vielä kolmella joukkueella on saumat nousuun. Jännitys tiivistyy käsinkosketeltavaksi 10.-11. helmikuuta, jolloin tuplaviikonlopun aikana nousijan leimaa sovitellaan TuNMKY:n, FoKoPon ja Kauhajoen otsaan.

11.1.2007 Katsojat

Divarissa palataan tositoimiin sunnuntaina 14.1.

Koripallon miesten I divisioona palaa neljän viikon mittaiselta joulutauolta tositoimiin sunnuntaina 14.1., ja vuoden ensimmäinen pelikierros tarjoaa heti maukkaita ottelupareja.

21.11.2006 Katsojat

Divarijuna etenee turkulaistahdeissa

Miesten divaria on pelattu nyt jo yli kolmannes. Ennen kauden alkua veikatut asetelmat ovat hyvin pitäneet paikkansa, muutamalla yllätyksellä höystettynä. Sarjan kärkipaikkaa pitää Turun NMKY, jonka niskaan huohottavat lähimpänä Forssan Koripojat ja Salon Vilpas.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

3.11.2006 Katsojat

Divisioonassa neljännes takana, Turku ja Forssa ilman tappioita

Koripallon miesten I divisioonakautta on takana neljänneksen verran, ja sarjan kärjessä keikkuvat joukkueet, joita sinne ennen kauden alkua veikkailtiinkin. Piikkipaikalla oleva Turun NMKY ei kuulunut aivan kuumimpien suosikkien joukkoon, Forssan Koripojat kylläkin. Tuleva viikonloppu tarjoileekin divarin ystäville varsinaisia herkkupaloja.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

6.9.2006 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2006-07

Miesten I divisioona polkaistaan käyntiin jo 23.-24.9.2006, jolloin tositoimissa nähdään kahdeksan joukkuetta. Divisioonassa 13 joukkuetta tavoittelee kolmea kärkisijaa, joilla on joko kiinni suorassa nousussa Korisliigaan tai pääsee Korisliigan karsintoihin.

Näytä lisää vastaavia