Miesten I divisioona käyntiin herkkupalalla

28.9.2007 Miesten koripalloilun I divisioona käynnistyy tulevana viikonloppuna. Sarjasta on odotettavissa tasokkain ja mielenkiintoisin vuosikausiin, sillä suurin osa joukkueista on satsannut tulevaan kauteen vahvasti, ja nousuhaluja tuntuu olevan yhdellä jos toisella. Lauantaina herkkupalana nähdään Turkuhallissa viime kauden kakkosen (TuNMKY) ja kolmosen (FoKoPo) taisto. Forssa on jälleen kerran yksi sarjan suosikeista, ja nähtäväksi jää, nousevatko forssalaisvärit Korisliigaan kauden päätteeksi.

Forssan Koripojat on lähtenyt leikkiin tosissaan. Valmentajaksi palkattiin tuttu mies vuosien takaa eli Timo Nieminen. Forssalaistunut Kert Keskula saa rinnalleen jenkkikolmikon Ronnie Clark-Aubrey Conerly-Chris Smith, joten viisikko on Karkkilasta siirtyneellä Teemu Heiskasella vahvistettuna sarjan järeintä luokkaa. Miten Nieminen pystyy paikkaamaan Jukka Katajan kokoisen aukon?

Turun käskyttäjä Kimmo Vyyryläinen lähtee sarjaan hieman sekaisin tuntein.

- Viisi miestä on poissa viime kauden ryhmästä, kaksi on saatu tilalle. Kotikenttää meillä ei ole, koska Turkuhalliin pääsemme niin harvoin. Kotikentän merkitys on 10-15 pistettä, joten sen verran annamme tasoitusta, pohtii Vyyryläinen.

Turku teki sarjan kynnyksellä jenkkivaihdon. Darren Stackhouse ei vakuuttanut, ja uusi mies on 197-senttinen yleispelaaja Charlie Frierson. Sakari Salmisen paluu Kouvolasta on valmentajalle mieleen.

- Olemme pelanneet yhdeksän harjoituspeliä, joista kaksi voittoa. Nuoriin pelaajiini olen tyytyväinen, pojat ovat menneet kesän aikana mukavasti eteenpäin, Vyyryläinen kiittelee.

Kärkipäähän tungosta

Tuleva kausi näyttää ehkä mielenkiintoisemmalta kuin koskaan. Suurin osa joukkueista on vahvistunut viime kaudesta, ja haluja kahden parhaan joukkoon runkosarjassa on usealla seuralla. Suomen cupissa melkoisen sensaation järjestänyt Lapuan Korikobrat antoi todellisen myrskyvaroituksen muille joukkueille.

Viime kauden pronssimiehistö Kataja kaatui 26 pisteellä, ja se kertoo melkoisesti pohjalaisten ryhmästä. Ex-Karhu Baboucarr "Boo" Bojang vie Henry Umorun avustuksella levypallot, Tyrwone Still ja Kyle Carhart avustavat Turjan veljesten ohella pisteiden teossa - ja edessä voi olla sijoitus aivan kärkipäässä.

Korisliigasta pudonnut Vantaan Pussihukat on tekemässä pikaista paluuta parrasvaloihin. Ensiksi hankittiin penkin päähän ammattimies USA:sta, Andrew Johnston. Sitten tehtiin sopimus paluumuuttaja Philip Hickeyn kanssa. Suomenlahden toiselta puolelta ryhmään liittyi 203-senttinen Kaido Saks. Tukevan paketin sitoo viimeinen lenkki, vasta viime tingassa Tim Forbesiin vaihdettu Akeem Scott (ex-Korihait). Kun hukkalaumaan lisätään nimet Kimi Klingberg, Nanayaw "Nanski" Awuah-Addae, Eero Lehtinen, Sivénin veljekset Kim ja Nico... Suosikki jos mikä!

Miikka Sopanen on tuonut Jyväskylään mukanaan paljon tietämystä, ja nyt joukkuekin on vahvempi kuin koskaan. Viimevuotisen rungon lisäksi Aljaz Urbanc jatkaa, Pena Ranta ja nuorten maajoukkuetähti Antti Kanervo siirtyivät Äänekosken Huimasta hieman etelämmäksi. Sentterilupaus Harri Keskitalo on taas vuoden kokeneempi. Mielenkiintoinen tuttavuus on myös William "Monty" Rogers.

Naapuriseura Äänekosken Huima palaa vanhan velhon Markku Rannan komentoon. "Make" on palkannut isoon päähän Parnell Smithin ja takamiesosastoon Kenny Jonesin. Turusta siirtynyt Erkko Pasanen tullaan varmasti näkemään isossa roolissa.

Salon Vilpas teki seurahistoriaa palkatessaan Philip Dejworekin pelaaja-valmentajaksi. Harjoitusotteluissa Dejworek on tyytynyt enemmän valmentamiseen.

- Tämä on ollut tietoinen valinta. Joukkue on erittäin nuori, joten on tärkeää antaa peliaikaa ja näyttömahdollisuuksia nuorille. Uskon, että I divisioonassa Philip Dejworek nähdään enemmän myös kentällä. Olen erittäin tyytyväinen kesäharjoitteluun ja syksyn harjoitusotteluihin. Lisäksi amerikkalaisvahvistukset sopivat erinomaisesti joukkueeseen, saksalaisvalmentaja toteaa.

Vilppaan runko on pysynyt lähes entisellään. Jenkkipaikoilla nähdään 201-senttinen Mike Housman ja 198-senttinen laituri Tyler McGinn.

BC Nokia oli viime kaudella sarjan parhaita kotimaisen kaartin puolesta. Tälle kaudelle Nokialla on satsattu myös ulkomaalaisosastoon. Ex-nokialainen Derrick Crayton palasi kotiin Lapualta, ja myös toinen vahvistus on nähty Nokian katukuvassa. Timo Riihelä pyörittää peliä edelleen, Markku Koivisto pyörsi lopettamispäätöksensä ja parimetrinen Jari Pulkkinen siirtyi Pyrinnöstä sarjaporrasta alemmaksi. Nokialla voi olla edessään lihavat vuodet.

Pääkaupunkiseudun herruudesta taistelevat Pussihukkien lisäksi Helsingin NMKY, Pantterit, Visa-Basket, Tapiolan Honka sekä ToPon kanssa yhteistyötä jatkava Rekolan Urhelijat. Vakuuttavimmin harjoitusotteluiden läpi on kahlannut HNMKY, joka Juha Oikarisen käskyin eteni mm. Suomen cupissa 16 parhaan joukkoon. Clifton Jones tulee olemaan divisioonassa kova sana ja kotimaisella puolella joukkue on myös vahvistunut. Kysymysmerkki on, milloin Eero Levä palaa riveihin.

Visa-Basket jatkaa lähes entisellä rungolla Kalevi Leikaksen opein. RU/ToPon uusi päävalmentaja on Sami Saarikoski. Pantteritkaan ei ole paljoa viime vuodesta muuttunut, riveissä nähdään edelleen Jordan Feramisco, Adam Hanley ja Dimitri Kraznotzhon. Valmennuksesta vastaa Mikko Kurki. Viime kauden yllättäjä Tapiolan Honka jatkaa pelaajien kehitysjoukkueena ja nuoruuden innolla Jussi Syrjäsen johdolla.

Divarin uusi tulokas Kaarinan Ura-Basket ei aio lähteä sarjaan valmiiksi lyötynä. Jukka Lindberg luotsaa joukkuetta edelleen, ja parin kotimaisen menetyksen vastapainoksi peliä pyörittää 183-senttinen heittokone Tony Bennett.

- Väitän, että Tony on varteenotettava ehdokas sarjan koritykiksi, arvuuttelee Ura-Basketin Oskari Arell.

Järkälemäinen, urallaan Korisliigassakin pelannut, John Smith liittyi ryhmään syyskuun alussa, mutta rooli on vielä avoin - kentälle vai avuksi valmennusportaaseen?

Divisioonakausi lähtee käyntiin lauantaina (29.9.) otteluilla TuNMKY-FoKoPo ja BC Jyväskylä-RU/ToPo. Sunnuntaina (30.9.) ohjelmassa on viisi ottelua.

Miesten I divisioonan avausottelut

HUOM! Sunnuntaisen Pantterit-PuHu-ottelun pelipaikka on ennakkotiedoista poiketen Laajasalon palloiluhalli.

pv

pvm

koti

vieras

klo

pelipaikka

la

29.9.

TuNMKY

-

FoKoPo

17:00

Turkuhalli

la

29.9.

BC Jyväskylä

-

RU/ToPo

17:00

Jyväskylän monitoimitalo

 

su

30.9.

BC Nokia

-

HNMKY

14:00

Nokian palloiluhalli

su

30.9.

Ura Basket

-

Huima

15:00

Littoisten monitoimitalo

su

30.9.

Pantterit

-

PuHu

16:00

Laajasalon palloiluhalli

su

30.9.

Lapua

-

Honka

16:00

Lapuan urheilutalo

su

30.9.

Vilpas

-

Visa-Basket

17:00

SalohalliLisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

Näytä lisää vastaavia