Miesten I divisioona tarjoaa nousujahtia ja pelaajakehitystä

22.9.2006 Koripallon pääsarjoista ensimmäisenä starttaa miesten I divisioona. Divari on ollut jo usean vuoden ajan kilpailullisesti korkeatasoinen sarja, jossa kuitenkin myös nuorille pelaajille on löydetty tilaa kasvaa ”miesten mittoihin”. Tämä positiivinen suuntaus näyttää jatkuvan myös alkavalla kaudella.

Nousu Korisliigaan on selkeä tavoite muutamalle joukkueelle ja nämä seurat ovatkin vahvistaneet rivejään kovan luokan pelimiehillä. Vastaavasti pääasiassa pelaajien kasvatustyöhön keskittyneet seurat ovat nostaneet nuorukaisia kantamaan vastuuta myös aikuisten peleissä, joka on Suomi-korikselle arvokas asia. Divarin kautta on ponnistanut moni nykyinen tähtipelaaja; I divisioonan vuoden pelaaja -tittelin ovat nimiinsä napanneet mm. nykyiset maajoukkuemiehet Petri Virtanen ja Juha Sten.  

Divarin voittajasuosikin viittaa levitetään jo viime keväänä SM-karsintoja pelanneiden Kauhajoen Karhun ja Forssan Koripoikien harteille. Molemmat ovat ilmoittaneet nytkin tavoitteekseen nousun Korisliigaan ja kesän siirtomarkkinoilla joukkueet vahvistivat rivejään.  

Karhu nappasi naapuriseura Lapuan Korikobrista yhden I divisioonan viime vuosien tehokkaimmista suomalaispelaajista, vahvan ja nopean Toni Raiskin. Kokenut valmentaja Greg Gibson on tuonut Kauhajoelle myös neljä amerikkalaispelaajaa varmistamaan Karhun menestyksen.  

Forssaan taas suuntasi Rekolan Urheilijoista Turo Lehtonen, jolla on liigakokemusta ToPosta sekä paluumuuttaja Jukka Kataja, jonka pelikunto selkävamman jäljiltä on kuitenkin vielä arvoitus. Myös FoKoPolla on neljä ulkomaalaisvahvistusta. Koska karsintasarjan kautta nouseminen on erittäin vaikeaa, kelpaa ennakkosuosikeille divarista vain runkosarjan voitto.  

Suosikkien takana tasaista 

Kärkikaksikon takana on huomattavasti tasaisempaa. Kaikki seurat ovat lisänneet panostustaan; toiset uusiin ulkomaan apuihin, toiset nuorisoon, laajempaan pelaajamateriaaliin tai valmennukseen.  

Eniten muutoksia on kokenut perinteikäs Helsingin NMKY, jonka peräsimeen tuli kesällä Espoon Akatemiasta Jyrki Suhonen. Pelaajisto koki nuorennusleikkauksen, jonka ansiosta Namikalla on koossa lahjakas mutta vielä melko kokematon joukkue.  

Kaimaseura Turusta pudotti liitteet nimestään eli "Sixtystä" tuli perinteikkäästi TuNMKY.  Joukkue kiinnitti valmentajakseen Kimmo Vyyryläisen ja parketin puolelle Korisliigaakin pelanneet Sauli Silvosen ja Arto Talvitien. Kun soppaan lisätään viime kauden divarin vuoden pelaaja Mikko Jalonen sekä amerikkalaisvahvistus Muriel Louis, on turkulaisjoukkue valmis kenties haastamaan jopa sarjan terävimmän kärjen.  

Sarjanousija Honka Akatemia on samankaltaisessa tilanteessa kuin HNMKY. Aika näyttää riittävätkö nuoren joukkueen paukut kovassa seurassa. Visa-Basket Helsingistä puolestaan on kokenein joukkue mitä tulee divaripelamiseen ja tullee olemaan vaikea vastustaja joukkueelle kuin joukkueelle. 

Sarjan varsinainen musta hevonen löytyy Pohjanmaalta. Lapuan Korikobrat ei saavuttanut viime kaudella tavoitteitaan ja joukkue koki kesän aikana isoja uudistuksia. Lapualta tihkuneiden huhujen mukaan amerikkalaisvahvistukset Trent Eager ja Trey Guidry ovat kovan luokan pelimiehiä, joiden varassa kobrat pitkälti voittaa tai kaatuu. Pelaajavalmentajan vaativan tehtävän vastaanottanut Derrick Crayton saattaa olla penkin päässä vielä keltanokka, mutta kokemusta suomalaisesta koriksesta mieheltä kyllä löytyy.  

Keski-Suomen joukkueet Äänekosken Huima ja BC Jyväskylä omaavat mahdollisuudet sarjan kärkisijoille. Huima luottaa amerikkalaisvahvistusten lisäksi omiin junioreihinsa. BC Jyväskylä puolestaan on vahvistanut joukkuettaan Huimasta siirtyneellä Antti Siimeksellä, vielä A-poikaikäisillä HoNsUn kasvateilla Harri Keskitalolla (208 cm) ja Niko Malisella sekä kahdella slovenialaispelaajalla, jotka muuttivat Jyväskylään opiskelemaan. BC Nokia korvasi lopettaneet pelaajat omilla junioreilla, mutta valmentaja Lasse Rantalan ja pelintekijä Timo Riihelän jatkosopimukset takaavat nokialaisten iskukyvyn myös kaudella 2006-07. Salon Vilpas jatkaa seuran omien kasvattien kehittämistä kahden amerikkalaisen ja viikinkipaitaan palanneen Jani Hiltusen tukemana.  

Helsingin Panttereilla on uusi valmentaja, erityisesti naiskoriksen puolella kunnostautunut Mikko Kurki. Alkusyksyn harjoituspelien hienot otteet lupaavat Pantteri-laumalle menestyksekästä kautta. Rekolan Urheilijat puolestaan jatkaa yhteistyötä liigaseura ToPon kanssa. Rekola-valmentaja Eero Nikkarinen on tullut tunnetuksi nuorten lahjakkuuksien kehittäjänä ja tulokset näkyvät varmasti myös tällä kaudella.  

Koska I divisioona pelataan kaksinkertaisena sarjana, ovat panokset korkeat jokaisessa ottelussa. Jopa keskinäisten otteluiden piste-erot saattavat ratkaista sijoituksia kauden päätteeksi.  

Katso myös seuraavatLisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

22.11.2018 10:53 Korisliiga

Elisa Viihde Sportin kanavat auki koko viikonlopun – Tarjolla 15 ottelua kotimaista koripalloa

Viikonloppuna on katsottavissa myös Petteri Koposen ottelu Saksan Bundesliigassa.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

4.10.2018 14:59 Pääjuttu

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

23.8.2018 09:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2018-19 on julkaistu. Naisten Korisliiga ja miesten I divisioona A käynnistyvät torstaina 4.10., I divisioona B starttaa 7.10. ja naisten I divisioona 14.10.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

Tuukka Jaakkola yliopistoparketeille Cal Polyyn

HBA-Märskyn sentteri Tuukka Jaakkola, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA-kentille Cal Polyn yliopistoon. Viimeiset kolme kautta HBA-Märskyssä pelannut 207-senttinen Jaakkola tehtaili Divari A:ssa kaudella 2017/18 keskimäärin 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Andre Gustavson sitoutunut Richmondin yliopistoon

HBA-Märskyn Andre Gustavson, 18, on tehnyt sitoumuksen Richmondin yliopiston kanssa. Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo tehtaili päättyneellä kaudella Divari A:ssa HBA-Märskyn riveissä keskimäärin 11,6 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.

Näytä lisää vastaavia