Miesten I-divisioonan kaksoiskierroksella mielenkiintoisia taistelupareja

24.1.2006 Kun 17 kierrosta on pelattu, on miesten I-divisioonan sarjataulukko jakautunut kolmeen osaan. Kärkiviisikko on selvästi karannut keskiryhmältä ja kolme viimeistä joukkuetta sarjan hännillä ovat putoamassa edellä olevien vauhdista.

Tulevan viikonvaihteen aikana pelattava kaksoiskierros tarjoaa mielenkiintoisia taistelupareja ja saattaa antaa suutaan jo sarjan lopullisiin ratkaisuihin. Vaikka pelattavaksi jää vielä 7 kierrosta, saattavat kaksoiskierroksen tulokset aiheuttaa sekä sarjataulukon kärkeen että hännille loppuun saakka ulottuvat vaikutukset.

Team Componentalla huolia

Kärkikolmikon muodostavat joukkueet Team Componenta, FoKoPo ja BC Nokia ovat pelanneet ristiin siten, että Componenta on voittanut kahdesti FoKoPon, mutta hävinnyt Nokialle, joka on puolestaan hävinnyt FoKoPolle. Loput keskinäiset ottelut pelataan viikonvaihteessa, kun BC Nokia vierailee lauantaina Karkkilassa ja saa sunnuntaina kotiluolaansa FoKoPon.

Team Componenta joutuu lähtemään näihin tärkeisiin otteluihin ilman ykköspelintekijäänsä. Roope Suonio loukkasi peukalonsa viime viikon perjantain harjoituksissa ja joutuu olemaan sivussa tämän hetkisen tiedon mukaan vähintään kaksi viikkoa, mahdollisesti jopa koko loppukauden. Myös Sami Syrjälän ja Henri Huovisen pelikunto on kyseenalainen, sillä molemmat kärsivät nilkkavammasta.

Componenta joutui turvautumaan myös pelaajavaihtoon juuri ennen näitä ehkäpä ratkaisevia otteluja. Joukkueen tulokas Chris Davis ei loistanut Turussa viime sunnuntaina, mutta ehtinee pääsemään sinuiksi joukkueen kanssa viikon harjoittelulla. Nämä tekijät yhdessä muodostavat kuitenkin selvän riskin joukkueen menestystä ajatellen.

Team Componenta säilyttäisi vielä sarjajohtonsa, vaikka se häviäisi toisen otteluistaan, mutta silloin se joutuisi pelaamaan melkoisen paineen alla loppukauden. Sarjavoittoa ajatellen kaksi voittoa olisi puolestaan pitkä askel kohti sarjanousua, etenkin, jos voitto BC Nokiasta heltiäisi vähintään viiden pisteen erolla. Tällöin Team Componenta voittaisi FoKoPon ja BC Nokian kaikissa tasapistevertailuissa. 

BC Nokia ja FoKoPo kyttäysasemissa

Toisaalta, voittamalla molemmat ottelunsa myös BC Nokia voisi nousta sarjan piikkipaikalle, jos Team Componenta häviäisi sunnuntaina vaikean matkaottelun Kauhajoella. Kaksi tappiota puolestaan voisi pudottaa BC Nokian pois karsijan paikalta. Team Componentaa lukuun ottamatta BC Nokia kohtaa kärkijoukkueet kotonaan, joten vähintään karsijan paikkaa joukkueelle on helppo ennustaa.

BC Nokia on ainoa joukkue kärkiviisikossa, jossa pelaa vain suomalaissyntyisiä pelaajia. Käytännössä kaikki BC Nokian pelaajat ovat hankkineet jo aiemmin SM-sarjakokemusta. Paluumuuttaja Timo Riihelän johdolla koossa on joukkue, joka pystyy toteuttamaan omaa peliään huolimatta pitkien pelaajien puutteesta.

FoKoPo pääsee vierasotteluun Nokialle hyvistä asemista, sillä lauantain ottelussa se saa kotiinsa vasta neljä voittoa saavuttaneen TuNMKY-66:n. FoKoPo oli yllättävissä vaikeuksissa edellisessä vieraspelissään Visa-Baskettia vastaan ja sen perusteella uskaltaa ennustaa, että helpolla se ei tule selviämään Nokiallakaan. Toisaalta FoKoPon ulottuvat jenkkipelaajat Haynes ja Smallwood ovat hankalia pysäytettäviä BC Nokian pienemmälle miehistölle. FoKoPo on muutenkin täydessä iskussa, sillä loukkaantumisista kärsineet Ari Mikkola ja Harri Jokinen ovat palanneet pelaavaan miehistöön.

Puolentoista viikon kuluttua (4.2) FoKoPo saa kotiluolaansa Kauhajoen, mutta sen jälkeen luvassa on helpompaa ja paikka karsintasarjassa lienee selviö. Sarjavoittoonkin joukkueella on edelleen hyvät mahdollisuudet, sillä Team Componenta ei saa hävitä kuin kerran, jotta se pitäisi FoKoPon takanaan.

Vilpas ja Kauhajoki kärkkyvät karsintaan

Sarjassa neljäntenä oleva Vilpas pelaa viikonvaihteessa kaksi vierasottelua. Lauantaina joukkue matkustaa sarjajumbo Lapuan vieraaksi ja sunnuntaina vastassa on Pantterit Helsingissä. Pelkästään taulukkoa silmäilemällä selvältä näyttävät pelit voivat olla odotettua hankalammat, sillä sarjapaikasta kamppailevilla joukkueilla riittää varmasti taistelutahtoa.

Vilpas pisti viimeisimmän jenkkikokelaan pikaisesti paluulennolle ja jatkaa sarjan loppuun yhden amerikkalaisen ja EU-pelaajan turvin. Joukkueen otteisiin tämä ei vaikuttanut ainakaan heti, sillä Derver TenBroek ja Ramon Sendar saivat hyvää tukea joukkueen omilta pelaajilta Vilppaan kaataessa kotonaan Kauhajoen ja vieraissa Huiman. Vilppaalla on vielä sanansa sanottavana kärkitaistossa, sillä sen ohjelmassa on vielä ottelut Taem Componentaa ja FoKoPoa vastaan.

Kauhajoki on joutunut pelaamaan viimeisimmät ottelut ilman John Greeniä, joka on joukkueen ykkössentteri. Green on ollut joukkueen isähahmo ja hänen poissaolonsa saattaa tuntua henkisenä painolastina toisten pelaajien mielissä. Lauantaina Kauhajoki matkustaa Jyväskylään, mutta varsinaisesti sillä on mahdollisuus sekoittaa kärjen järjestystä kahdessa seuraavassa pelissä, jossa se kohtaan sarjaykkösen ja kakkosen sekä 4.3. pelattavassa ottelussa BC Nokia - Kauhajoki.

BC Nokialla on nyt näytön paikka. Joukkue pääsee iskemään raihnaisen Team Componentan kimppuun ja saa FoKoPon kotikentälleen. Ilman suurempia yllätyksiä ottelut voisivat päättyä niinkin, että kolme kärkijoukkuetta olisivat tasapisteissä viikonvaihteen jälkeen. Ja tässä tapauksessa Nokia olisi keskinäisen vertailun ykkönen.

Neljä joukkuetta kuivilla, vai onko?

HNMKY ja RU (16p), Visa-Basket ja BC Jyväskylä (14p) sekä Huima ja Pantterit (12p) ovat melkoisen tukevasti sarjan keskiryhmässä, joita ei juuri nyt uhkaa putoaminen, mutta mahdollisuudet karsintaan ovat menneet. Huiman ja Panttereiden etumatka on kuitenkin vain neljä pistettä lähimpiin takaa-ajajiin, joten muutama voitto voi olla tarpeen karsinnan välttämiseksi.

Tämän keskiryhmän suurimmaksi haasteeksi jää siis isojen kiusaaminen ja siinä ne ovat jo ehtineet kunnostautua. HNMKY voitti Vilppaan ja Team Componentan, Pantterit kippasi puolestaan FoKoPon. Nämä yllätykset voivat saada vielä jatkoa ja ne voivat jopa ratkaista sarjavoiton.

TuNMKY-66 ja Wartti Basket ovat 8 pisteessä ja Lapua sarjan viimeisenä 6 pisteellä. Sarjan viimeinen joukkue putoaa II-divisioonaan ja toiseksi viimeinen karsii II-divarin parhaiden kanssa. Lapuan tippuminen sarjan hännille on melkoinen yllätys viime kauden perusteella, olihan joukkue karsimassa keväällä SM-sarjaan. Lapuan tappioputki on venynyt peräti 10 ottelun mittaiseksi ja sen tilanne vaikuttaa erittäin tukalalta.

Otteluissa Wartti Basket - Huima ja Lapua - Wartti Basket on paljon panosta putoamistaistelua ajatellen. Wartti Basket kohtaa kaksi sarjan alisuorittajaa ja tarjolla olisi neljä kallisarvoista pistettä, joiden turvin se saattaisi olla jo kuivilla suoraa putoamista ajatellen. Toisaalta Huima voitti kotiottelussaan Wartti Basketin ylivoimaisesti ja Lapua on Huiman tavoin ehtinyt reagoimaan heikkoon menestykseen hankkimalla riveihinsä uuden jenkkipelurin, joten Wartti Basket saa vastaansa kovemman kaksikon kuin syyskierroksella.

TuNMKY-66 joutuu venymään tosissaan, mikäli se aikoo kasvattaa pistepussiaan viikonvaihteen aikana, sillä Forssan vierailun lisäksi se kohtaa vahvassa vireessä olevan HNMKY:n kotonaan. Tilanne sarjan hännillä saattaa kiristyä entisestään, sillä edellisten tulosten perusteella olisi helppo veikata otteluita myös siten, että kolme viimeistä joukkuetta olisivat tasapisteissä sunnuntain otteluiden päätyttyä.

Tuoko kaksoiskierros ratkaisuja suuntaan tai toiseen vai kiristääkö se sarjatilannetta edelleen sekä kärjessä että hännillä. Edessä oleva viikonvaihde on jännitystä täynnä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia