Miesten I divisioonan valmentajat piinapenkissä kauden kynnyksellä

1.10.2008 Koripallon miesten I divisioona polkaistaan käyntiin torstaina 2.10. neljällä ottelulla, joiden joukosta löytyy todellinen herkkupala, kamppailu Pohjanmaan herruudesta, Lapua-Kauhajoki. Divisioonavalmentajien kyselyn mukaan pohjanmaalaiset lukeutuvat myös sarjan ennakkosuosikkeihin.

Seuraavassa divisioonavalmentajille esitetyt kysymykset ja kunkin valmentajan antamat vastaukset. Tutustu myös seuraaviin:

Valmentajille esitetyt kysymykset

  1. Arvio joukkueestasi ja tavoitteet?
  2. Keneltä pelaajalta voi odottaa läpimurtoa (omat/muut)?
  3. Ennakkosuosikit sarjassa? Miksi?
  4. Miesten I divisioonan merkitys?
  5. Pudotuspelit uutta – miten vaikuttaa sarjaan?
  6. Kesän kokoonpanomuutokset?

Philip Dejworek, Salon Vilpas

1. Meillä on hyvä ryhmä koossa, paljon potentiaalia, nuori joukkue, erittäin tyytyväinen kaikkiin kolmeen amerikkalaispelaajaan, sopeutuneet hyvin joukkueeseen. Tavoite on pelillisesti selviytyä neljän parhaan joukkoon play-offeissa, toinen tavoite on kehittää nuoria pelaajia pelaamaan joukkueena.

Kesä on vedetty varsin kapealla ringillä, onneksi amerikkalaiset saatiin maahan tänä vuonna hyvissä ajoin. Harjoitusottelut ovat sujuneet paremmin kuin odotin.

2. Odotan paljon 18-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Lauri Tiaiselta, jolla on mahdollisuus astua isoihin saappaisiin, vastuuta on luvassa paljon. Joukkueen kokeneimmat pelaajat Tuomas Tenkanen (20) ja Jussi Savolainen (22) saavat myös mahdollisuuden onnistumisiin.

Lapuan Toni Raiski tullee nousemaan suureen rooliin, Jyväskylän Harri Keskitalon kehitystä on mukava seurata.

3. Pohjanmaan joukkueet eli Kauhajoki ja Lapua vaikuttavat vahvoilta. Karhulla on hyvät ulkomaalaiset ja kotimaan pelaajilla on kokemusta myös liigasta. Harjoitusottelut ovat osoittaneet joukkueen tason (voitot mm. Forssasta ja Pyrinnöstä).

Lapualla on sama joukkue kuin viime kaudella (sarjan kakkonen) lisättynä Toni Raiskilla. Pussihukat vaikuttaa myös hyvältä, ja uskoisin Vilppaan kuuluvan samaan kärkikastiin.

4. Sarjan tarkoituksena on kehittää kotimaisia pelaajia Korisliigan tasolle. Esimerkiksi Saksassa ollaan menty pahasti metsään, kun joukkueet ovat täynnä keskinkertaisia amerikkalaisia ja omat pelaajat eivät mahdu pelaamaan. Suuri kiitos herrasmiessäännölle, koska kolme ulkomaalaista pelaajaa joukkueessa on ehdoton maksimi.

5. Toivottavasti muutos ei tarkoita, että joukkueet alkavat hankkia uutta joukkuetta pudotuspelejä varten. Tarkoitus on kuitenkin pelata samalla joukkueella läpi kauden. Sarjan kannalta pudotuspelit ovat erinomainen asia, koska joukkue voi hävitä alussa pelejä, mutta nousta taistelemaan vielä keväällä vaikka noususta.

Toivottavasti pudotuspeleistä muodostuu kilpailullinen tapahtuma, hieno asia yleisölle ja saadaan hieno päätös kaudelle.

6. Tulleet pelaajat: Aubrey Conerly (FoKoPo), Quennell Green (Southestern Louisiana), Amani Daanish (ABA Orange County Gladiators), Juhan Mikone (TuNMKY), Janne Koskimies (TuNMKY).

Lähteneet pelaajat: Lauri Järvinen (FoKoPo), Timo Humalamäki (lopettanut), Joni Järvinen (alasarjat), Lauri Putkonen (alasarjat), Vladimir Chepurnoy (ToPo), Ilpo Jalonen ("eläkkeellä"), Mike Housman, Tyler McGinn.

Jussi Syrjänen, Tapiolan Honka

1. Harjoitukset ovat vihdoinkin alkaneet pyöriä normaalisti. Etsimme edelleen yhtä pelaajaa, joka pystyy pelaamaan tarvittaessa niin ulkona kuin sisällä. Kun löydämme tämän pelaajan on ryhmämme valmis. Jokainen ottelu divisioonassa on meille suuri haaste. Toivon ja uskon, että voitamme tarvittavat ottelut kurinalaisella pelaamisella ja suurella sydämellä. Takana on yksi harjoituspeli, jossa voitimme korisliiga-joukkue Espoon Hongan.

2. Ville-Matti Kopio, Niko Höglund, Antti Laukkanen, Otto Holst, Juho Helenius, Kilian Cato, Kalle Naapi. Uskon, että kovalla työllä tuosta ryhmästä 1-2 pelaajaa pystyvät tekemään läpimurron divisioonaan.

3. En ole kiinnostunut.

4. 1 divisioonan merkitys on meidän nuorille pelaajille suuri. Nuoret saavat harjoitella kokeneiden pelaajien kanssa, kuten Nikitin, Raami, Sirola ja Kourunen. Lisäksi sarja tarjoaa erittäin kovia pelejä.

5. Hongan tavoite on edelleen ainoastaan säilyttää sarjapaikka, joten ei vaikuta meidän kauteen.

6. Tulleet pelaajat: Antti Raami (Visa-Basket), Olli Nikitin (Kelohonka), Kimmo Kourunen (-), Villematti Kopio (Tapiolan Honka B-pojat), Robin Nordman (Tapiolan Honka B-pojat), Kilian Cato (Tapiolan Honka B-pojat), Kalle Naapi (Tapiolan Honka B-pojat).

Lähteneet pelaajat: Nicolas Dolénc (HNMKY), Jose Dominguez (HNMKY), Jere Päivinen (Pussihukat), Tuomas Tuominen (Kauhajoki), Skomantas Pocius (Opiskelee ulkomailla), Kristijan Rinaldo (Tallinna), Larry Hall (?), Ville Keskisaari (?), Ije Nwankwo (?).

Greg Gibson, Kauhajoen Karhu

1. Joukkue on saanut hyvän valmistautumisjakson kauteen. Vaihtuvuus viime kauteen on suuri, mutta hyvin on porukka hitsautumassa yhteen. Pelitapa tullee olemaan aika nopea ja puolustuspainotteinen. Tavoitteena on nousu.

2. Santeri Latvala saattavat olla tehdä läpimurtonsa tällä kaudella. Muista emme osaa sanoa mitään.

3. Pussihukat, Salon Vilpas ja Lapuan Korikobrat. Kahden ensimmäisen pelit ovat kulkeneet harjoituskaudella hyvin ja Lapua on ilmoittanut tavoittelevansa nousua, joten kyllä kai sillä jo jonkinlaisen suosikin aseman saa.

4. Miesten I divisioona on Suomen toiseksi korkein miesten sarjataso. Sen tarkoituksena pitäisi olla valmistaa seuroja ammattimaiseen toimintaan, tuottaa pelaajia huipulle ja tarjota koripallojännitystä ympäri Suomen. Sarjan merkitys ei tällä hetkellä ole kovin suuri, koska osa seuroista ei toimi kovin ammattimaisesti.

5. Pudotuspelit saattavat piristää loppukautta. Toivottavasti ne eivät samalla heikennä alkukautta. Odotuksemme on päästä piikkipaikalta pudotuspeleihin ja voittaa vastustajat niissä.

6. Tulleet pelaajat: Lasse Hintsala (Joensuun Kataja), Tuomas Tuominen (Tapiolan Honka), Maurice Horton (USA), Brandon Polk (USA), Kari Anttila (Vaasan Salama), Ronnie Thomas (Visa-Basket), Roni Leimu (Islanti).

Lähteneet pelaajat: Toni Raiski (Lapuan Korikobrat), Heikki Saaristo (UU-Korihait), Olli Ahvenniemi (Tampereen Pyrintö), Juho Teppo (?), Mario Porter (kuntouttaa polveaan), Darryl Hudson (Unkarin pääsarjaan), Cedric McGowan (Hollantiin), Arttu Tuomi-Aho (lopetti), Tuomas Sihto (lopetti), Markku Loukko (lopetti).

Juha Valkama, Loimaan Korikonkarit

1. Joukkueemme tulee haastamaan kaikkia joukkueita varsinkin kotiluolassaan loimaalaisyleisön kannustamana. Ensisijainen tavoite nousijajoukkueena on säilyttää sarjapaikka. Tavoitetta voidaan tietenkin korjata menestyksen mukaan. Tavoitteena on myös pelata yritteliästä koripalloa sekä ajaa omia kasvatteja sisään divarivauhtiin.

2. Ilkka Blomqvist sekä omat kasvatit Lasse Forsman (joukkueen kapteeni), Jani Kivinen ja 17-vuotias Eero Aaltonen.

3. Kauhajoen Karhu, jolla on ammattivalmentaja, ammattilaispelaajat ja hyvin hoidetut taustat.

4. Divisioona on loistava paikka nuorelle pelaajalle kehittyä ja ottaa vastuuta tulevaisuutta ajatellen. Moni nuori pelaaja voisi hyvin tulla ottamaan vastuuta divarista mieluummin kuin istua penkillä liigassa. Divarin taso on mainettaan parempi.

5. Ainakin haasteellisuus säilyy sarjan loppuun asti. Aikaisemmin jotkut joukkueet höllensivät otettaan, kun sarjapaikka oli varmistettu eikä alaspäinkään voinut tippua. Nyt sarjan kovuus säilyy loppuun asti keskikastissakin. Tietää myös parempaa ja tavoitteellisempaa harjoittelua koko kauden ajalta.

6. Tulleet pelaajat: Turkka Rikkonen (FoKoPo), Markus Molenius (FoKoPo), Ilkka Blomqvist (Pomppu), Lauri Jalaskoski (BC Nokia), Eryk Thomas (East Tennessee State), Jonathan Heard (Cal State Northridge).

Lähteneet pelaajat: Ville Hurme (TuNMKY), Petri Heinonen (lopettanut), Teemu Saario (lopettanut).

Kimmo Vyyryläinen, Ura Basket

1. Joukkue muuttunut viimevuotisesta melkoisesti: 10 lähtenyt ja 7 uutta ukkoa saapunut. Viime vuonna joukkueessa oli ajoittain jopa 3 ulkomaalaisvahvistusta nyt joukkueessa maksimissaan kaksi.

2. Valmistautumista vaikeuttanut joukkueen sairaustilanne, välillä harjoituksista ollut pois jopa puolet joukkueesta sairauksien ja pitkäaikaisvaivojen takia. Joukkue joutui jopa luovuttamaan yhden harjoituspelin, kun ei saatu kokoon 5:ttä tervettä isäntää. Joukkue pyrkii vaalimaan monipuolista pelaajia kehittävää hyökkäys ja puolustuspeliä. Tavoitteena kasvattaa pelaajia ylemmille sarjatasoille, maajoukkuetoimintaan ja toimia esikuvana oman seuran sekä Turun alueen junioreille. Joukkue kykenee tällä tasolla taistelemaan joka ottelussa voitosta.

2. Omasta joukkueesta odotan paljon Miska Ahokkaalta ja Sakari Salmiselta. Muista ainakin Vilppaan Juhan Mikonelta ja Janne Koskimieheltä.

3. Kauhajoki ja Lapua. Molemmilla joukkueilla erittäin hyvä materiaali ja hyvä valmennus.

4. Kasvattajasarja.

5. Erittäin mielenkiintoiselta vaikuttaa, aika näyttää miten toimii.

6. Tulleet pelaajat: Miska Ahokas (TuNMKY), Esa Kaaja (TuNMKY), Jan-Axel Alanko (Korihait), Juuso Kalske (TuNMKY), Andreas Lähteenoja (TuNMKY), Sakari Salminen (TuNMKY), Armondo Surratt (San Fransisco).

Lähteneet pelaajat: Petri Kallio (Korihait), Kristian Kylen, Anssi Sinijärvi (lopettanut), Jussi-Pekka Saari (lopettanut), Samuli Kosonen (lopettanut), Urho Blom, John Smith.

Olli-Pekka Auvinen, Järvenpään Koripalloseura

1. Joukkue on nuori ja erittäin motivoitunut. Valmistautuminen sarjaan alkoi toukokuun alussa. Joukkuetta on vahvistettu kahdella ulkomaalaispelaajalla, jotka soveltuvat hyvin joukkueen pelitapaan. Joukkueemme tavoite on olla mukana kevään pudotuspeleissä.

2. Uskon, että joku oman joukkueemme pelaajista tulee tekemään oman läpimurtonsa kauden edetessä. En halua kuitenkaan ketään erikseen nimetä tässä vaiheessa. Yksittäisistä nimistä voisi nostaa esille Vilppaan Lauri Tiaisen ja kokeneemmista pelaajista HNMKY:n Sauli Silvosen, joka tulee varmasti olemaan tilastoissa korkealla.

3. Kauhajoella ja Lapualla on molemmilla kasassa ammattitaitoisesti kasatut aloitusviisikot, jotka takaavat sen, että molemmat tulevat olemaan helposti neljän joukkueen kärkijoukossa. Uskon, että Pussihukat tulevat pelaamaan myös noususta. Näiden joukkueiden ykköshaastajat lienevät Vilpas, Jyväskylä ja Ura.

4. Sarja on nuorille pelaajille hyvä paikka hankkia kovuutta pelaamalla amerikkalaispelaajia vastaan. Divarin ottelurytmi mahdollistaa hyvätasoisen harjoittelun läpi kauden, joten se on monelle nuorelle pelaajalle parempi paikka kehittyä Korisliigan sijasta. Korisliigaan ei kannata lähteä istumaan penkille liian aikaisin, koska harjoittelu on siellä suuremmista pelimääristä johtuen enemmän valmistavaa ja palauttavaa kuin kehittävää harjoittelua.

5. Erinomainen uudistus. Jo vuosien ajan liian moni joukkue on joutunut pelaamaan merkityksettömiä pelejä joulusta saakka. Pudotuspeleillä saadaan 1. divisioonaan ihan erilainen tunnelma koko kevääksi, jonka uskon innostavan kaikkia seuroja panostamaan entistä enemmän. Yllätyksiä tullaan varmasti näkemään myös pudotuspeleissä.

6. Tulleet pelaajat: Toni Honka (HNMKY), Tuomas Oja (Namika Lahti), Kevin Francis (Cleveland State), Magen McNeil (DCU Saints), Tuomas Viertola (HyPo), Risto Pohjolan-Pirhonen (Kori-80), Iivo Kilpeläinen (Kori-80).

Lähteneet pelaajat: Mikael Haanpää (Kori-80), Mika Mikkola (lopettanut), Jerry Edwards, J’son Stamper, Ville Nummelin (HNMKY), Sampo Harjula (Kori-80).

Ilja Saralahti, BC Jyväskylä

1. Sarjan paras kotimainen runko (Naukkarinen, Siimes, Anttolainen, Parkkinen, Juvonen, Keskitalo, Ahila) ja aggressiivinen puolustus ja liikkuva hyökkäyspeli. Materiaalimme on laaja - jokaiselle pelipaikalle löytyy vähintään kaksi divaritason pelaajaa. Treenipelit menivät vaisusti, mutta joukkue on vasta nyt lopullisesti kasassa. Kun yhteispeli löytyy, on taivas rajana. Tavoitteena playoff-paikka.

2. Omista Jani Parkkiselta ja Niko Maliselta. Muista Sami Mäntymaalta (Huima) ja Juhan Mikonelta (Vilpas) ja joltain JKS:n 1989-syntyneeltä pelaajalta.

3. Kauhajoki, Lapua ja PuHu. Terveinä ollessaan kokoonpanot ovat nimivahvoja ja vahvistukset huippuluokkaa.

4. Divarin tulisi olla maali joillekin nuorille, toisille ponnahduslauta liigaan, kehittymispaikka useille totuttautua aikuisten peleihin. Sarja, jota voi pelata ammattimaisesti, kuitenkin työn tai opiskelun ohella. Meidän tarkoituksenamme on olla myös alueen lippulaiva numero 1.

5. Hyvä muutos. Pelikonseptia voi hakea nyt hiukan myöhempään, kun yksi tappio alkukaudesta ei murskaa loppukautta. Nostaa myös sarjan mielenkiintoa – myös pelaajien mielestä.

6. Tulleet pelaajat: Anton Telih (HNMKY), Juho Kauro (Lapua/KoNMKY), Sami Valkonen (HoNsUn A-pojat), Johann Collins, Joe Jackson. Lisäksi viime kaudesta suurimman osan poissaolleista mukana ovat nyt Timo Naukkarinen, Antti Siimes, Harri Keskitalo.

Lähteneet pelaajat: Pena Ranta (Huima), Antti Kanervo (Kouvot), Aliaz Urbanc (Slovenian pääsarja).

Jussi Immonen, Lapuan Korikobrat

1. Iskukykyinen porukka. Pysynyt samana suurelta osaltaan. Pelitapa: aktiivinen liike ja aggressiivinen puolustus.

2. Toivottavasti omasta joukkueesta joku/jotkut nuoremman kaartin pelaajat vakiinnuttavat paikkansa kokoonpanossa. Muista jengeistä varmaan Jyväskylän Harri Keskitalolta voisi odotella jotain, kunhan vaan saa ehjän kauden.

3. Kauhajoki: kovat panostukset. Vilpas: pirteitä esityksiä sarjan alla.

4. Kilpasarja! Tarjota mahdollisuus junnuille harjoitella kovaa kovassa seurassa ja tarjota kovia pelejä. Tavoitteena kehittyä kansallisen (tai kansainvälisen) tason huippupelaajaksi, ja seuralle mahdollisuus kehittyä Korisliiga seuraksi niin halutessaan.

5. Antaa mahdollisuuden nousua tavoittelevillekin pelata välillä vähän eri kokoonpanoilla. Tosi pelit vasta loppukaudesta. Hyvä juttu.

6. Tulleet pelaajat: Toni Raiski (Kauhajoki), Juhamatti Turja (vaihto-oppilasvuosi).

Lähteneet pelaajat: La Trice Little (HNMKY)

Juha Oikarinen, Helsingin NMKY

1. Joukkueen kokoonpano on elänyt todella paljon aina viime päiviin asti. Tämä tulee varmasti näkymään ensimmäisissä sarjapeleissä ailahtelevina otteina. Uusien pelaajien mukaantulo on kuitenkin tuonut joukkueeseen paljon uutta energiaa, sillä jokainen pelaaja haluaa lunastaa oman roolinsa joukkueessa.

Tavoitteenamme on ehdottomasti selvitä kevään pudotuspeleihin. Sinne pääseminen vaatii joukkueelta yhtenäistä pelillistä ilmettä sekä avainpelaajien suoritusvarmuutta. Toisena tavoitteenamme olemme pyrkineet yhtenäistämään toimintaamme A-poikien kanssa, jotta saisimme luotua seuran lahjakkaimmille junioripelaajille mahdollisuuden kehittyä omassa seurassaan aina divaritasolle asti.

2. Oscar Lindqvist (HNMKY) on harjoitellut ehjän kesän ja hänen otteisiinsa on tullut määrätietoisuutta. Odotan, hänen ottavan merkittävän roolin joukkueessamme. Myös meidän muut A-ikäiset pelurimme ovat menneet mukavasti eteenpäin ja kolkuttelevat jo edarin ovia.

Anton Telih (BC Jyväskylä) aiheutti hankaluuksia hyökkääjille energisellä puolustamisellaan jo viime kaudella. Kun hän saa hyökkäämiseensä tasaisuutta, niin odotan hänen olevan merkittävä tekijä divarissa. Hongassa ja JKS:ssa on monia potentiaalisia pelaajia, joista joku varmastikin nostaa päätään.

3. Kauhajoki on panostuksiltaan muita paria kokoluokkaa isompi. Lapua pelasi upean viime kauden, joten odotan heidän jatkavan siitä mihin jäivät. Muut tulevat varmasti taistelemaan jäljellejäävistä pudotuspelipaikoista. 

5. Pudotuspelit tuovat uutta kipinää kevään peleihin. Uskon, että sarja tulee olemaan aiempaa tasaisempi ja viimeiset pleiaripaikat tulee ratkeamaan vasta viimeisillä kierroksilla. 

6. Tulleet pelaajat: Sauli Silvonen (TuNMKY), Ilkka Heiskanen (Pantterit), LaTrice Little (Korikobrat), Nicolas Dolenc (Honka Akatemia), Jose Dominguez (Honka Akatemia), Ville Nummelin (JKS), Dimitri Kraznotzhin (Pussihukat), Olli Rimpiläinen (Visa-Basket), Antti Heiskanen (HNMKY jun.), Lauri Karppinen (HNMKY jun.).

Lähteneet pelaajat: Clifton Jones (Team Componenta), Antti-Jussi Sipilä (lopettanut), Antti Hakkarainen (lopettanut), Janne Hänninen (WB), Eero Levä (lopettanut), Toni Honka (JKS), Mikko Kyrö (KaHe), Anton Telih (BC Jyväskylä), Sami Holmberg, Tuukka Sariola.

Markku Ranta, Äänekosken Huima

1. Pelataan perinteistä koripalloa, jossa on tarkoituksen mukaiset pelaajat kaikille pelipaikoille. Loukkaantuneet pelaajat takamiesosastolta (Hytönen, Laatikainen, Ranta) on suuresti vaikeuttanut joukkueen valmistautumista sarjaan.

2. Vili Väisänen tullee varmistamaan paikkansa ainakin pelaavassa miehistössä. Menee eteenpäin pitkin askelin.

Jani Parkkinen BC Jyväskylästä on varmaan tulevan kauden yllättäjä.

3. Kauhajoki, raha.

4. Kakkostason sarjaa tarvitaan koripalloilun tason ylläpitäjänä ja laventamiseen. Sarjan merkitys on erittäin suuri kasvukeskusten ulkopuolella. Sarjan taso on noussut vuosi vuodelta kuten harjoittelun laatu ja määrä. Liigaan haluavien joukkueiden määrän kasvaessa pitäisi harkita 2 joukkueen suoraa nousua / 2 putoamista. Niin tehtiin ennen 10 joukkueen mestaruussarjassakin ja annettiin lajille uusia ulottuvuuksia, yleisön ja maakuntalehdistön kautta. 

5. Pudotuspelit on koripalloiluun vahvasti kuuluva elementti ja varmaan se sähköistää kevään. Olettaisin yleisön löytävän pudotuspelit monella paikkakunnalla runsas lukuisemmin kuin ennen, kun sarja oli jo enimmäkseen hiipunut kevään korvalla.

6. Tulleet pelaajat. Janne Hytönen (Porvoon Tarmo), Pena Ranta (BC Jyväskylä), Jarmo

Jarmo Räisänen (Jyväskylän Veikot). Ulkomaalaiset pelaajat ovat Jason Hartford, Cornell ja Ted Morris NLB Sveitsin sarjasta.

Lähteneet pelaajat. Erkko Pasanen (–), Henri Kajander (-).

Nenad Stefanovic, Pussihukat

1. Our Team is combination of young home (Finnish) players and experience foreign players (Richardson and Piplovic). Third foreigner Anthony Davis is still young and not so experienced in playing in Europe. I expect that we build a strong team through the season and to be competitive during the play-offs.

2. I expect all my players to give 100% every game. Who will succeed there? Let’s see.....

3. Let’s see when the final rosters are announced. Also those who announce that they want to go up to SM.

4. This year it will be a hard competition. I am expecting good games and to be as show place for young home (Finnish) players.

5. Play off is great! It gives time to the coaches and organizations to build the team during the season. Surely the best one will go up.

6. New players: Nikkarinen Antto (Honka), Hickey Philip (retired), Klingberg Kimi (retired), Lehtinen Eero (ToPo), Aho Jukka (retired), Saks Kaido (?).

Players gone: Päivinen Jere (Honka), Rainamaa Pyry (ToPo), Piplovic Marko (Serbia), Richardson Dewayne (BC Nokia), Davis Anthony (USA).

Erkko Ojala, BC Nokia

1. Kovasti nuorentunut ryhmä, ollaan opeteltu harjoittelemaan miesten sarjan vaatimalla tavalla. Tavoite pelata agressiivista ja vauhdikasta koripalloa ja kehittyä koko ajan kauden aikana. Tavoite play-offs.

2. Kaikilla pelaajilla on näytön paikka, kovimmat odotukset varmasti Henri Jokisen suunnalle. Myös Mika Jylhäsalo voi yllättää.

3. Kauhajoki ja Lapua ovat varmasti korkealla, ydinryhmä laadukas ja pelimerkkejä riittää koviin vahvistuksiin.

4. Kasvattajasarja, jossa kuitenkin pelataan aika kovatasoista korista. Merkitys erittäin suuri, monille nuorille erinomainen ponnahduslauta.

5. Loistojuttu, tuo yleisöä ja mielenkiintoa sarjaan.

Tulleet pelaajat: Partinen Antti (PirVi), Laurila Jukka-Pekka (ONMKY), Dlouhy Matt (Univercity of Montana), Cooper Matt (Lemoyne College)

Lähteneet pelaajat: Jari Pulkkinen (Pyrintö), Dewayne Richardson (PuHu), Aleksi Huuskonen (Pyrintö), Lauri Jalaskoski (LoKoKo), Derrick Crayton (Ura Basket), Siesta Pettiford, Timo Riihelä (2. div.)

 

 Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/

Henkilöt

 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

18.8.2023 16:00 Naisten I divisioona

Naisten Korisliigan sekä divisioonien sarjaohjelmat kaudelle 2023–2024 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa pelataan yhdeksän joukkueen kolminkertainen sarja.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

15.4.2023 20:38 Miesten I divisioona A

Bisons ja Raholan Pyrkivä voittoihin divarin finaaleissa

Bisons Loimaa kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn 94-86 I divisioona A:n avausfinaalissa. Raholan Pyrkivä oli puolestaan toistamiseen PuHu Junioreita vahvempi I divisioona B:n puolella 81-77.

26.3.2023 19:56 Miesten I divisioona A

ToPo paineli välieriin, muissakin divareissa pistettiin sarjoja katki

Torpan Pojat nappasi toisen voiton ja samalla paikan I divisioona A:n välieriin. B:n sekä naisten I divisioonan puolella kolme joukkuetta varmisti välieräpaikan sunnuntaina.

25.3.2023 21:38 Miesten I divisioona A

JBA ja Kipinä Basket välieriin, Bisons onnistui pakkoraossa

Lauantaina miesten I divisioona A:n välieriin tiensä raivasivat JBA sekä Kipinä Basket. Bisons Loimaa siirsi voitolla ratkaisun tiistaille.

23.3.2023 21:44 Miesten I divisioona A

JBA veti pidemmän korren akatemiajoukkueiden kohtaamisessa – Divari B:ssä yllätyksiä

Miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjojen ensimmäisiä osia pelattiin torstaina.

22.3.2023 20:43 Miesten I divisioona A

Divarien pudotuspelit ryminällä käyntiin: Raiders tyly vieras Loimaalla

Osa miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjoista käynnistyi keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia