Mikael Jantunen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa Belgiassa

20.12.2021 09:05 Belgiassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Mikael Jantusen Oostende sai vieraakseen Okko Järven Phoenix Brysselin. Erik Murphy oli jälleen tehokkaana Japanissa, Ilari Seppälä ja Aapeli Alanen olivat taas joukkueensa parhaimmistoa.

Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Belgiassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä, kun Oostende kaatoi Okko Järven edustaman Phoenix Brysselin 80-78 (37-47). Jantunen sai viisi merkintää sekä piste- että levypallotilastoihin. Järvi heitti kolme pistettä.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannissa Edon Maxhunin Heros Den Bosch jatkaa niin ikään voittojen tiellä kaadettuaan Limburgin selvästi 97-56 (52-18). Maxhuni merkkautti 14 pistettä, seitsemän syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Heroes eteni jatkoon myös Hollannin cupissa murskaten BS Leidenin 113-54 (62-31). Maxhuni kunnostautui syöttelijänä tarjoillen kymmenen syöttöä ja lisäksi seitsemän pistettä.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa teki uuden onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätyksensä joukkueen säkittäessä bonusviivan takaa peräti 19 kertaa, mutta se ei siitä huolimatta riittänyt voittoon, kun Fuenlabrada voitti jatkoajan jälkeen 104-96 (91-91, 52-45). Salin kantoi oman kortensa ennätystalkoihin kolmella onnistuneella kolmen pisteen heitolla keräten yhdeksän pistettä. Tilastoihin kirjattiin myös neljä levypalloa, syöttö ja riisto. Emir Sulejmanovic tilastoi neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä oli Pitestin paras pistemies 14 pisteellä, mutta Cluj-Napoca oli kärkiottelussa vahvempi lukemin 78-74 (33-37). Seppälä jakoi myös kuusi syöttöä ja riisti kertaalleen. Pitesti on nyt neljäntenä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Fukushima Firebonds hävisi kahdesti viikonlopun aikana Kumamoto Voltersille. Ensimmäisessä kohtaamisessa Erik Murphy oli iskussa 21 pisteellä, kuudella levypallolla, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla, mutta Volters kuittasi pisteet 93-74 (40-35)-voitolla. Alex Murphy saalisti viisi pistettä, kolme levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Toisen kohtaamisen Firebonds hävisi niukasti 86-87 (37-42). Erik oli jälleen joukkueen tehomies 23 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja syötöllä. Alex kasasi 10 pistettä, neljä levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg jatkoi vahvaa menoaan Ranskan liigassa voittamalla Pariisin 95-74 (49-33). Strasbourg on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables kaatoi 64-61 sentterin tilastoidessa neljä pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Les Sables nosti voittoprosenttinsa 50:een ja on sarjassa yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Aapeli Alanen heitti 13 pistettä, kun St. Pölten otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa Itävallan liigassa kaadettuaan Kapfenberg Bullsin 79-63 (36-35). Alanen kirjautti lisäksi kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. St. Pölten pitää hallussaan kakkospaikkaa.
Ottelutilastot

Sairauslomalla olevaa Anton Mirolybovia Swans Gmundenin päävalmentajana tuuraava Aleksi Koskinen johdatti joukkueensa 106-89 (51-44)-voittoon Traiskirchen Lionsista viikon ensimmäisessä ottelussa.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Swans hävisi kärkijoukkue Wienille 74-94 (35-43). Swans on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn jatkaa sarjakärjessä kaadettuaan Giessen 46ersin 103-95 (55-41). Bonn on voittanut kuusi ottelua peräkkäin.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki heitti 10 pistettä, kun Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentaman Tigers Tübingenin vahva kausi sai jatkoa 87-81 (45-41)-voitolla Phoenix Hagenista. Kivimäki sai myös neljä merkintää syöttö- ja levypallotilastoihin. Tigers on ProA:ssa kolmantena.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkins pääsi juhlimaan voittoa Stjarnanin kaataessa Vestrin 71-65 (38-30). Hopkins auttoi joukkuettaan 12 pisteellä ja kuudella levypallolla. Stjarnan on yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

 
4.8.2022 08:12 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin ura jatkuu Romaniassa

Kansainvälisen ammattilaisuransa Islannin liigasta kaudella 2021–22 aloittanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 27, siirtyy ensi kaudeksi Romaniaan. 195-senttinen Hopkins on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Romanian liigaa ja FIBA Europe Cupin karsintoja pelaavan SCM Craiovan kanssa.

29.7.2022 13:27 Susijengi

Alex Murphy siirtyy Japanin pääsarjatasolle

Vuosikymmenen taitteen MM- ja EM-karsintaotteluissa Susijengissä edukseen esiintynyt Alex Murphy, 29, jatkaa uraansa Japanissa. Viime kaudella Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (B2) pelannut Murphy, 206, nousee Japanin liigaan solmittuaan yksivuotisen sopimuksen Levanga Hokkaido Sapporon kanssa.

25.7.2022 14:03 Susijengi

Kreikan mahtiseura AEK Ateena saalisti Alexander Madsenin

Viimeiset kolme vuotta Latvian suurseurassa VEF Riiassa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko Alexander Madsen, 27, siirtyy Kreikkaan. Kahdeksankertainen Kreikan mestari ja neljän vuoden takainen FIBA Mestareiden Liigan voittaja AEK Ateena on solminut yksivuotisen sopimuksen 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

28.6.2022 09:41 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Ranskaan

Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

Näytä lisää vastaavia