Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

14.6.2022 14:06 Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

Mikael Jantusen tie vie Italian Serie A:han. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Jantusen kausi Belgian suurseuran BC Oostenden riveissä ehti hädin tuskin päättyä, kun Serie A:n pudotuspelimittelössä nipin napin rannalle jäänyt Treviso otti häneen yhteyttä. Pelikaudet 2022-23 ja 2023-24 kattava sopimus syntyi nopeasti.

- Treviso otti yhteyttä, meiltä löytyi yhteinen näkemys ja oma pelitapani sopii heidän konseptiinsa. Tarjoutui mahdollisuus mennä pelaamaan hyvään sarjaan ja mahdollisuus piti käyttää, Jantunen avaa.

Treviso sijoittui Serie A:n runkosarjassa 10. sijalle ja eteni FIBA:n Mestareiden Liigassa jatkosarjaan voitokkaan alkulohkon jälkeen. Joukkueen otti runkosarjan loppumetreillä valmennettavakseen argentiinalainen Marcelo Nicola, joka on kaavaillut Jantuselle merkittävää roolia tulevalla kahdella kaudella.

- Joukkuetta rakennetaan vielä, mutta roolia pitäisi olla tarjolla. Lähdemme metsästämään pudotuspelipaikkaa ja parantamaan edellisen kauden saavutuksista, jatkaa Jantunen.

Jantunen aloitti ammattilaisuransa kahden Utahin yliopistossa viettämänsä vuoden jälkeen viime kaudella Belgian BC Oostendessa. Kausi toi Jantuselle tullessaan Belgian ja Hollannin yhteisliigan (BNXT League) parhaan kuudennen pelaajan palkinnon, Belgian kansallisen liigan mestaruuden sekä BNXT Leaguen välieräpaikan.

- Välillä oli ailahtelevaa, mutta kokonaisuutena olen tyytyväinen ensimmäisen ammattilaiskauden valintaan. Opin ja kehityin paljon ja näillä eväillä on hyvä lähteä susikesään ja kohti ensi kautta.

Kokemusta Susijengistä ja Utahista

Suomen juniorimaajoukkueissa Jantunen teki nimeään tunnetuksi ennen kaikkea kesällä 2016, jolloin hän avitti Suomen U16-pojat EM-kisojen viidennelle sijalle sekä 17-vuotiaat pojat MM-turnaukseen. Juniorimaaotteluita Jantuselle on kirjattu urallaan 64 kappaletta, jonka lisäksi hän edusti Suomea vuoden 2019 universiadeissa Napolissa.

Lukioikäisenä Jantunen edusti HBA-Märskyä miesten divarissa. Mäkelänrinteestä Jantusen tie vei Yhdysvaltoihin Utahin yliopistoon, missä hän kirjautti kahden pelikauden (2019-21) aikana 7,4 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,2 syöttöä ottelua kohden.

Jantunen murtautui Susijengin kantaviin voimiin vuosien 2018-19 MM-karsintojen aikana ja on siitä asti kuulunut joukkueen ison pään eliittiin. ”Mickelle” on tähän mennessä kirjattu 29 aikuisten maaottelua 7,8 pisteen, 4,9 levypallon, 1,4 syötön ja 1,0 riiston ottelukohtaisin keskiarvoin.

Jantusen ammattilaisura käynnistyi kaudella 2021-22 Belgiassa, missä hän haki BC Oostenden kanssa Belgian kansallisen liigan mestaruuden sekä pelasi FIBA:n Mestareiden Liigaa. Jantunen viimeisteli Belgian ja Hollannin yhteisliigassa (BNXT League) 11,5 pistettä ja 5,2 levypalloa ottelua kohden ja vei nimiinsä liigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon. FIBA:n Mestareiden Liigassa Jantuselle kirjattiin 7,0 pistettä ja 4,1 levypalloa ottelua kohden.

Henkilöt

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia