Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

8.10.2021 13:08 Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

Mikael Jantunen pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan ulkomailla.

Jantunen vietti kaksi kautta kovassa Utahin yliopistossa, mutta hiljalleen kypsyi päätös maisemanvaihdoksesta. Wartti Basketin kasvatin mukaan viime kauden jälkeen oli aika suunnata katse kohti vanhaa mannerta.

- Yliopistoon menin kehittymään pelaajana askel kerrallaan ja kahden kauden jälkeen sain ne kokemukset mitä halusinkin ja tunsin menneeni siellä eteenpäin. Nyt oli mielestäni oikea aika jatkaa eteenpäin urallani ja palata Eurooppaan. Minulla oli yliopistossa hyvät kaksi vuotta, muttei minulla ole epäillystäkään, että tein nyt urani kannalta oikean ratkaisun, Jantunen kertoo siirtonsa taustoista.

Oostende on Belgian selkeä ykkösseura. Se on voittanut maansa mestaruuden yhteensä 22 kertaa ja kymmenen kertaa peräkkäin. Joukkueen päävalmentajana toimii Dario Gjergja, joka on myös Belgian maajoukkueen päävalmentaja. Jantunen näki Oostenden hyvänä askeleena aloittaa ammattilaisura.

- Kun vaihtoehtoja alkoi ilmetä, niin valinta oli erittäin helppo. Täällä on hyvä valmentaja, joka on tehnyt hyvää työtä pelaajien kehittämisessä, meillä on nuori joukkue ja pääsen Mestarien liigassa pelaamaan tosi kovia pelejä. Meillä on paljon maajoukkuepelaajia joukkueessa, joten treeneissäkin on koko ajan kovia pelaajia vastassa.

Oostend on noin 70 000 asukkaan kaupunki Belgian rannikolla. Jantunen on viihtynyt hyvin rantakaupungissa.

- Kaiken kaikkiaan tämä on kiva paikka. Tämä on sen verran pieni, ettei täällä ole hirveästi muuta, niin pääsee keskittymään ihan täysin koripalloon. Olen viihtynyt täällä tosi hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja jengikaverit mukavia.

Hollannin ja Belgian sarjat yhdistivät tänä vuonna voimansa siten, että ensin joukkueet pelaavat maansa sisällä kaksinkertaisen sarjan. Sen jälkeen maiden viisi parasta ja viisi heikointa eriytyvät omiksi loppusarjoikseen. Ylemmän loppusarjan, Elite Goldin, kaksi parasta joukkuetta pääsevät suoraan välieriin ja kolme seuraavaa pelaa puolivälierissä. Alemman loppusarjan, Elite Silverin, voittaja nousee myös mukaan puolivälieriin.

Jos on Jantunen viihtynyt kaupungissa, niin myös pelikentän puolella hän on ollut kuin kala vedessä. Jantunen on tilastoinut Belgiassa keskimäärin 13,8 pistettä ja 5,8 levypalloa ottelua kohden.

- Kausi on lähtenyt ihan okei käyntiin. Valmentaja tykkää peluuttaa tasaisesti ja pitää kovaa tempoa yllä pelissä. Se sopii minulle hyvin ja olen päässyt hyvin pelitapaan sisään. Ensimmäiseen ammattilaisvuoteen mahtuu tietenkin hyviä ja huonoja pelejä, ja tämä on ollut jo tähän mennessä opettavaista. On nähnyt mitä pitää kehittää, että voi ottaa taas askeleita eteenpäin. Tulin hakemaan täältä oppia, ja olen sitä jo saanut ja tiedän mitä vaaditaan, kun pelataan näin korkealla tasolla ja kovia joukkueita vastaan.

- Ensimmäisenä tavoitteena on vakiinnuttaa peliaika ja sen myötä tuoda tehoja sekä auttaa joukkuetta eri tavoin. Joukkueena oman sarjan mestaruus on tietenkin tavoitteena ja Mestarien liigan alkulohkosta pääseminen jatkoon. Omat tavoitteet kulkevat siinä joukkueen kanssa rinnalla.

- Haluan kehittyä ja näyttää, että pystyn pärjäämään korkealla tasolla. Sitä varten teen töitä ja pyrin kehittymään. Olen jo nyt saanut valmentajalta uusia näkökulmia ja vinkkejä peliini, Jantunen pohtii.

Jantunen teki aiemmin viikolla debyyttinsä Mestarien liigassa, kun Oostende hävisi turkkilaisen Tofasin vieraana 83-92. Lohkon muut joukkueet ovat Lassi Tuovin valmentama ja Luukas Vaaran edustama SIG Strasbourg sekä tallinnalainen BC Kalev/Cramo.

- Mestarien liigassa on kovia joukkueita. Ensimmäisessä pelissä todistimme mielestäni, että meillä on saumat mennä jatkoon emmekä ole siellä vain katselemassa. Seuraavaksi kohtaamme Lassin Strasbourgin ja se on meille tosi tärkeä peli ja se pitää voittaa, korostaa Jantunen.

Henkilöt

 
27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

Näytä lisää vastaavia