Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

24.12.2023 15:13 Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

Mikael Jantunen oli vahvalla pelipäällä joulun alla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan liigassa nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball isännöi Mikko Larkaksen apuvalmentamaa Strasbourgia. Paris lähti jouluvaloihin 78-67 (39-31)-voitolla ja Mikael Jantunen oli loistovireessä 13 pisteen, neljän levypallon ja riiston tilastoilla. Paris Basketball lähti joulun viettoon sarjataulukon kakkospaikalta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni juhlisti jatkosopimustaan Le Portelin kanssa 10 pisteellä, kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä, mutta Le Portel hävisi Saint-Quentinin vieraana 67-88 (29-46). Le Portel pitää kymmenettä sijaa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ilari Seppälä pääsi näpäyttämään entistä seuraansa Aix-Maurienneä 15 pisteellä, kun Saint-Chamond nappasi kotonaan 75-63 (46-32). Tilastot täyttyivät myös yhdellä levypallolla, kolmella syötöllä sekä riistolla. Voiton myötä Saint-Chamond nousi kuudenneksi.
Ottelutilastot

Sasu Salin täytteli lahjasäkkiä 10 pisteellä, kahdella levypallolla ja syötöllä, mutta Zaragoza haki pisteet aurinkosaarelta 70-64 (27-41)-voitolla. Zaragozan riveissä Kaarinan Uran kasvatti Emir Sulejmanovic tilastoi kolme pistettä ja kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Remu Raitasen Caceres otti tärkeänn voiton kaataessaan kotikentällään Real Betisin 64-61 (27-32). Raitanen oli joukkueensa levypallorohmu yhdeksällä levypallolla ja hän heitti lisäksi seitsemän pistettä. Caceres on nyt 16.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jacob Grandison tilastoi viisi pistettä, kun Menorca hävisi Cantabrian vieraana 77-95 (30-54). Menorca on sarjassa toiseksi viimeisenä heti Caceresin perässä.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo kukisti niukasti Riian Zellin 75-71 (37-38). Kaukiainen oli joukkueensa paras pistemies 14 pisteen saldolla ja hän paketoi vahvan iltapuhteensa myös kolmella levypallolla ja kolmella riistolla. Kalev/Cramo pitää sarjan piikkipaikkaa.
Ottelutilastot

Erik Murphyn Sendai 89ers kohtasi viikonloppuna kahdesti Chiba Jetsin ja voitot menivät joukkueilla jakoon. Ensimmäisessä kohtaamisessa 89ers oli vahvempi 92-76 (46-37) Murphyn heittäessä neljä pistettä ja täyttäessään tilastojaan myös viidelläe levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Asetelmat kääntyivät kuitenkin toisessa kohtaamisessa 89ersin hävitessä 72-96 (49-45). Murphy kunnostautui tällä kertaa kuudella levypallolla.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihonen merkkautti 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön, neljä riistoa ja torjunnan, mutta Radom hävisi kotonaan Walbrzychille 73-75 (45-39). Radom on sarjassa 13.
Ottelutilastot

Bolognan apuvalmentajana toimiva Lassi Tuovi joutui harmittelemaan joukkueensa 71-79 (47-37)-tappiota Valencian vieraana. Bologna jatkaa jaetulla toisella sijalla.
Ottelutilastot

Bologna pääsi kuitenkin joulun viettoon voitto lahjasäkissään, kun se voitti Italian liigan ottelussa Pistoian 91-70 (51-28). Bologna on Italian liigassa kolmantena.
Ottelutilastot

Juuri jatkosopimuksen tehnyt Daniel Jansson pääsi iloitsemaan Tigers Tübingenin kauden neljännestä voitosta, kun Bamberg kaatui 99-92 (51-41). Voitolla Tigers paranteli asemiaan taistelussa sarjapaikasta.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin Merlins Crailsheim joutui pettymään kotikentällään Würzburgin ollessa niukasti parempi 98-96 (47-44).
Ottelutilastot

Tappion koki myös Joonas Iisalon käskyttämä Academics Heidelberg, kun Ulm nappasi täyden pistepotin 98-89 (54-49)-voitolla. Heidelberg sekä Crailsheim ovat sarjassa viimeisellä sijalla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen Swans Gmunden palasi voittojen tielle kaatamalla vieraskentällä BC Viennan 80-77 (35-32). Swans lähti joulun viettoon kolmannelta sijalta.
Ottelutilastot

 
12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

Näytä lisää vastaavia