Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

5.2.2024 11:07 Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Mikael Jantunen ylsi kauden parhaaseensa. (Kuva: FIBA)

Jantunen ylsi kauden parhaimpaansa, kun hän paukutti 19 pistettä Paris Basketballin voittaessa Metropolitansin Pariisin paikallispelissä 93-77 (51-38). Tuomas Iisalon miehistö on Ranskan liigassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Le Portel löi Mikko Larkaksen apuvalmentamalle Strasbourgille luun kurkkuun kolmannella neljänneksellä viemällä sen nimiinsä 32-8 ja loputa koko ottelun 96-77 (35-47). Edon Maxhuni oli jälleen Le Portelin johtohahmoja 12 pisteen, levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Le Portel ja Strasbourg on tasapisteissä sijoilla 9-10.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

ProB:ssä Ilari Seppälä esiintyi pirteästi, mutta siitä huolimatta Saint-Chamond koki kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun se hävisi Nantesin vieraana 92-110 (52-62). Seppälä pisti tilastoihin 13 pistettä, levypallon, kuusi syöttöä ja riiston. Saint-Chamond on nyt sarjassa 11.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Teneriffa kirjautti viidennen voittonsa kuudessa edellispelissä kaatamalla Baskonian kotikentällään selvästi 95-78 (46-41). Sasu Salin auttoi joukkuetta neljällä pisteellä ja syötöllä.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa puolestaan otti niukan 94-93 (43-49)-voiton Granadasta. Manresan sankari oli Marcis Steinbergs, joka upotti viimeisellä sekunnilla kolmen pisteen heiton kaukaa viivan takaa. Valtonen auttoi joukkuetta seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla ja riistolla.

Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä tiukassa sarjassa seitsemäntenä ja kahdeksantena. Joukkueet sijoilla 6-10 ovat tasapisteissä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes jätti Clavijon vaille mahdollisuuksia ottamalla selvän 84-59 (45-32)-voiton. Murphy sai kaksi merkintää piste-, levypallo- ja syöttötilastoihin sekä yhden riiston. Estudiantes jatkaa kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Sarjataulukon toisessa päässä Remu Raitasen Caceres kärsi Alicanten vieraana 73-88 (37-39)-tappion Raitasen heittäessä kaksi pistettä ja ottaessa yhden levypallon. Caceres on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen ja Jussi Laakson sekä Daniel Herbertin Merlins Crailsheim nappasi elintärkeän 96-85 (47-44)-voiton Daniel Janssonin valmentamasta Tigers Tübingenistä.

Vaikka tappio kirpaisi Janssonin miehistöä, niin positiivisena asiana oli Aatu Kivimäen paluu kentille muutaman kuukauden jälkeen. Kivimäki esiintyi paluuottelussaan heti vahvasti heittäen 12 pistettä ja antaen kaksi syöttöä.

Voitolla Crailsheim nousi nyt pois viimeiseltä sijalta voiton päähän Tübingenista.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervola pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Ehingen Urspringin kanssa, kun se kaatoi Black Forest Panthersin 76-61 (40-28). Mervola lukeutui jälleen joukkueensa ykköspelaajiin kirjauttaen yli 34 minuuttia ja 13 pistettä, neljä syöttöä ja riiston. Voitolla Ehingen on putoamisviivan yläpuolella.
Ottelutilastot

Pohjoislohkossa Miikka Sopasen valmentama Herford puolestaan taipui Schwelmin vieraana 73-89 (34-41). Herford on 12. juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Mazeikiai jatkoi vahvoja esityksiään Liettuan liigassa nappaamalla kolmannen voittonsa neljässä edellispelissä, kun Jonava kaatui 96-87 (58-49). Henri Kantonen viimeisteli Mazeikiaille 11 pistettä ja lisäksi neljä levypalloa ja kaksi syöttöä. Daniel Dolenc sai tilastoihinsa yhden syötön. Mazeikiai pitää kuudetta sijaa hallussaan.
Ottelutilastot

Perttu Blomgren oli tositoimissa Adrianmeren kakkosliigassa, mutta Domzale taipui pohjoismakedonialaiselle Bitolalle 81-83 (37-44). Blomgren täytteli tilastojaan viidellä pisteellä, kahdella levypallolla, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Japanin liigassa Erik Murphyn Sendai 89ers kävi tiukkaa taistelua viikonloppuna Hiroshima Dragonfliesia vastaan, joista saldona oli voitto ja tappio. Ensimmäisen ottelun 89ers hävisi 61-69 (29-39) Murphyn tilastoidessa kuusi pistettä ja levypallo.
Ottelutilastot

89ers makseli kalavelkoja toisessa ottelussa voittaen 90-87 (40-39). Murphy kupitti kahdeksan pistettä ja kuusi levypalloa.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radomin nousuvire sai jatkoa, kun joukkue kirjautti toisen peräkkäisen voittonsa ja viidennen voittonsa kuuteen peliin, kun Kotwica kaatui 78-74 (35-44). Laihonen loisti 13 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplalla ja sai tilastoihinsa myös yhden riiston. Radom on noussut yhdeksänneksi pudotuspelirajan tuntumaan.
Ottelutilastot

Islannissa voitot karttoivat suomalaispelaajia. Antti Kanervon 12 pistettä, levypallo ja syöttö eivät riittäneet lennättämään Stjarnania voittoon, kun se hävisi Valurille 81-85 (46-46).
Ottelutilastot

Osku Heinosen Haukar puolestaan joutui tunnustamaan Keflavikin paremmakseen 93-104 (61-61). Heinonen pussitti kahdeksan pistettä, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Stjarnan on kahdeksantena ja Haukar kymmenentenä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin neuvot siivittivät Bolognan tärkeään 88-84 (35-31)-voittoon Partizanista Euroliigassa. Voiton myötä Bologna nousi sarjassa kolmanneksi.
Ottelutilastot

Itävallassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen Swans Gmunden otti kotonaan vakuuttavan 85-65 (41-29)-voiton St. Pöltenistä. Swans jatkaa toisena.
Ottelutilastot

Susijengi palaa kotikentälle 26. helmikuuta, kun se kohtaa Tanskan! Liput EM-karsinta-avaukseen myynnissä nyt osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/susijengi. Kerää jengi kasaan ja tulkaa yhdessä ulvomaan Susijengille.

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

Näytä lisää vastaavia