Mikael Jantusen hieno alkukausi noteerattiin Belgiassa

8.11.2021 00:01 Mikael Jantunen sai hienon kunnianosoituksen Belgiassa, kun hänet valittiin joukkueensa lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Jantusen johdolla Oostende on aloittanut kautensa tappioitta ja sama meno sai jatkoa viikonloppuna. Susijengiläiset pääsivät muutenkin hyvin voittojen makuun.

Mikael Jantusen kausi Belgiassa on alkanut hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen äänestettiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi lokakuussa. Lokakuun aikana Jantunen tilastoi 10,6 pistettä, 4,8 levypalloa ja 3 syöttöä.

Oostende on aloittanut kautensa tappioitta, vaikka se joutui sunnuntaina tiukoille Giants Antwerpenin kanssa. Oostende onnistui puristamaan jatkoajan jälkeen 88-85 (71-71, 37-36)-voiton. Jantunen iski sinettiä Oostenden voitolle upottamalla vapaaheitot sisään 19 sekuntia ennen loppua ja kasvattamalla eron kolmeen, jonka Oostende piti loppuun saakka. Jantuselle kirjattiin ottelussa 11 pistettä, viisi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannin puolella Edon Maxhuni pääsi Heroes Den Boschin kanssa hieman helpommalla voittamalla Den Helder Sunsin 90-61 (42-29). Maxhuni heitti 11 pistettä, jakeli seitsemän syöttöä ja nappasi kolme levypalloa. Heroes jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Elias Valtonen pääsi juhlimaan voittoa Manresan kukistaessa Burgosin 90-82 (46-33). Valtosen tilastoriville raapusteltiin kolme pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi tuulettamaan myös Sasu Salin, kun Teneriffa päihitti kotonaan Andorran 79-70 (35-22).. Teneriffa paukutteli voittotahtia jo heti alussa voittamalla avausneljänneksen 21-8 eikä Andorra siitä enää noussut. Salin saalisti kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Emir Sulejmanovicin saldoksi kertyi neljä pistettä, viisi levypalloa ja syöttö. Teneriffa on neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlimaan kahta voittoa Earthfriends Tokio Z:sta. Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi numeroin 80-76 (30-38). Murphyt olivat joukkueensa parhaita pistemiehiä Erikin pussittaessa 21 pistettä ja Alexin säestäessä 18 pisteen kerääntymällä. Erik nappasi myös seitsemän levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Alekx sen sijaan kasasi lisäksi viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Erik jatkoi vahvoja otteitaan myös 77-73 (39-34) päättyneessä toisessa ottelussa. Veljeksistä vanhempi sai tililleen 17 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kolme syöttöä. Alexille merkattiin neljä pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alanen pääsi juhlimaan kahta voittoa loppuviikon aikana. Ensin St. Pölten kaatoi Aleksi Koskisen valmentaman Swans Gmundenin 78-71 (38-35) Alasen heittäessä yhdeksän pistettä, napatessa kahdeksan levypalloa ja antaen yhden syötön.
Ottelutilastot

St. Pölten kasvatti voittoputkensa jo kolmeen voittaessaan Klosterneuburg Dukesin 87-63 (45-28). Tällä kertaa Alanen sai tilastoihinsa 13 pistettä, kuusi pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Swans ei kauaa jäänyt murehtimaan St. Pölten-tappiota, vaan kuittasi sen komeasti viikonloppuna murskaamalla Kapfenberg Bullsin 103-77 (45-41).
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Baskets Bonnin hyvä alkukausi sai jatkoa 87-79 (47-35)-voitolla Würzburgista. Bonn on sarjan jaetulla kärkipaikalla viidellä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin aikalisällä piirtämät kuviot nostivat Tigers Tübingenin ensin varsinaisella peliajalla tasoihin viime sekunneilla, ja jatkoajalla 92-90 (79-79, 34-40)-voittoon Nürnberg Falconsista. Aatu Kivimäellä oli vaikeampi heittopäivä, mutta kantoi kortensa kekoon viidellä pisteellä, kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Tigers on aloittanut kauden hienosti ollen sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Puolassa Carl Lindbomin Sopot mureni päätösneljänneksellä Anwil Wloclawekin vieraana häviten sen peräti 6-28. Samalla Anwil karkasi 81-61 (35-37)-voittoon. Lindhom heitti kuusi pistettä ja sai kaksi raapaisua myös levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Sopot pitää sarjassa kymmenettä sijaa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin Stjarnan hävisi Valurille 79-91 (42-46). Hopkins oli joukkueensa parhaimmistoa 18 pisteen, kuuden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jatkoi voittoisasti kaatamalla Roannen 93-88 (44-46). Strasbourg on sarjassa kolmantena. Strasbourg on sarjassa jaetulla toisella sijalla.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolenc oli lähellä tupla-tuplaa yhdeksän pisteen ja 10 levypallon saldolla, kun Les Sables jatkoi nousuvirettään voittamalla Rennesin 83-72. Dolencille merkittiin myös yksi syöttö.
Ottelutilastot

Metro Areena täyttyy jälleen ulvovista susifaneista, kun Susijengi aloittaa MM-karsinnat marraskuussa. Torstaina 25.11. joukkue lähtee ryöstöretkelle länsinaapuri Ruotsiin, mutta palaa kotikentälle sunnuntaina 28.11., kun se isännöi kivikovaa Kroatiaa. Parhaat paikat kotiotteluun myydään nyt! Liput >>

 
21.1.2022 00:47 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Jantusen joukkueet jatkoon Mestarien liigassa trillereiden jälkeen

Mestarien liigan 16 parhaan lohkovaiheessa nähdään vahva suomalaisedustus, kun Sasu Salinin Teneriffa ja Mikael Jantusen Oostende selvittivät tiensä jatkoon Play-In -otteluista.

20.1.2022 07:35 Suomalaiset ulkomailla

Salinin hurja heittopeli ei riittänyt Mestarien liigassa – Jantusen Oostende otti pakkovoiton

Sasu Salinin 20 pistettä eivät riittäneet viemään Teneriffaa vielä jatkoon Mestarien liigan Play-In -kierroksella. Mikael Jantusen Oostende sen sijaan piti jatkotoiveensa elossa tasoittamalla otteluvoitot Igokeaa vastaan.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

16.1.2022 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen huippuvire jatkuu – Seppälä lähellä tripla-tuplaa

Elias Valtosen huippuotteet Espanjan liigassa saivat jatkoa, kun hän esiintyi jälleen vahvasti Manresan jatkaessa loistokauttaan. Ilari Seppälä loisti Romaniassa ollen lähellä jopa tripla-tuplaa ja Daniel Dolenc merkkautti tupla-tuplan Ranskassa.

12.1.2022 23:50 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Lassi Tuovi palasi Strasbourgin penkin päähän koronatartunnan jälkeen ja ranskalaisjoukkue eteni Mestarien liigassa jatkoon. Sasu Salinin edustama Teneriffa nappasi otteen jatkopaikasta voittamalla oman Play-In –avauksensa.

10.1.2022 10:42 Susijengi

Lauri Markkaselle viides perättäinen vuoden koripalloilijan arvonimi

Cleveland Cavaliersissa vahvaa kautta pelaava jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Lauri Markkanen, 211 cm ja 24 vuotta, on valittu jälleen kerran Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkaselle valinta oli jo viides perättäinen.

9.1.2022 22:55 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen hurjana Belgiassa – Valtonen pääsi maistamaan harvinaista herkkua Espanjassa

Mikael Jantunen teki kauden piste-ennätyksensä heittämällä 28 pistettä Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä. Elias Valtonen sen sijaan pääsi juhlimaan komeaa vierasvoittoa Barcelonasta.

7.1.2022 06:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoivat Play-In –ottelut – Tuovin Strasbourg tarrasi jatkopaikkaan

Mestarien liigassa starttasivat Play-In –pelit, joissa taistellaan pääsystä jatkolohkoihin. Shawn Hopkins sitä vastoin esiintyi vahvasti Islannissa Stjarnanin kasvattaessa voittoputkeaan.

3.1.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy aloitti vuoden räväkästi 38 pisteen pelillä

Alex Murphy osoitti olevansa valmis vuoteen 2022, kun hän iski taululle kovat pisteet Japanissa. Murphy upotti peräti 38 pistettä johdattaessaan Fukushima Firebondsin voittoon.

31.12.2021 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins päätti vuotensa tupla-tuplalla

Shawn Hopkins päätti vuotensa tyylillä täräyttämällä Islannissa komean tupla-tuplan. Tuomas ja Joonas Iisalon Baskets Bonn lähtee uuteen vuoteen yhdeksän ottelun voittoputkessa ja Bundesliigan kärkipaikalta.

24.12.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti Tigersin voittoon - Mestarien liigassa saatiin alkulohkoja päätökseen

Mestarien liigassa saatiin puolet alkulohkoista pelattua ja Saksassa suomalaiset pääsivät juhlimaan maukkaita voittoja.

20.12.2021 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa Belgiassa

Belgiassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Mikael Jantusen Oostende sai vieraakseen Okko Järven Phoenix Brysselin. Erik Murphy oli jälleen tehokkaana Japanissa, Ilari Seppälä ja Aapeli Alanen olivat taas joukkueensa parhaimmistoa.

13.12.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni, Murphyt, Alanen ja Kivimäki ratkaisurooleissa

Heroes Den Bosch jatkaa Hollannissa puhtaalla pelillä Edon Maxhunin toimiessa kapellimestarina, Japanissa Murphyn veljekset olivat avainrooleissa Fukushima Firebondsin voittoputken venyessä kuuteen, Aapeli Alanen piti koreillaan St. Pöltenin voittokannassa kiinni ja Aatu Kivimäki auttoi tupla-tuplallaan Tigers Tübingenin voittoon.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

9.12.2021 08:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa

Elias Valtosen Manresa porskuttaa Mestarien liigassa ainoana tappiottomana joukkueena viiden ottelun jälkeen. Ilari Seppälä teki sen sijaan kovaa jälkeä Romaniassa.

5.12.2021 23:54 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hohkasivat kuumina

Susijengin pelaajat esittivät loisto-otteita viime viikolla. Murphyn veljekset olivat loistovireessä Japanissa, Aapeli Alanen iski tulta Itävallassa, Shawn Hopkins purkautui Islannissa, Daniel Dolenc oli joukkueensa ykkönen Ranskassa ja Edon Maxhuni piti Den Boschin tappiotta Hollannissa.

23.11.2021 08:25 NBA

Markkanen palasi 22 pisteen voimin NBA-parketeille – Cavs taipui niukasti Netsille

Lauri Markkanen palasi Cleveland Cavaliersin kokoonpanoon 22 pisteen ja 8 levypallon voimin, kun Cavs hävisi Brooklyn Netsille 117-112 (52-63). Markkanen oli sivussa yhdeksän ottelua NBA:n koronaprotokollan takia.

22.11.2021 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset hyvässä iskussa MM-karsintoihin

Miesten korissarjoissa pelattiin viikonloppuna viimeiset pelit ennen maajoukkuetaukoa. Sasu Salin, Murphyn veljekset, Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc osoittivat hyvää virettä ennen liittymistään Susijengin mukaan.

20.11.2021 06:56 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin Sopot jatkoon FIBA Europe Cupissa

Carl Lindbomin Sopot varmisti jatkopaikkansa FIBA Europe Cupissa. Edon Maxhunin ja Heroes Den Boschin jatkohaaveet sen sijaan kariutuivat.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

Näytä lisää vastaavia