Mikael Jantusen hieno alkukausi noteerattiin Belgiassa

8.11.2021 00:01 Mikael Jantunen sai hienon kunnianosoituksen Belgiassa, kun hänet valittiin joukkueensa lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Jantusen johdolla Oostende on aloittanut kautensa tappioitta ja sama meno sai jatkoa viikonloppuna. Susijengiläiset pääsivät muutenkin hyvin voittojen makuun.

Mikael Jantusen kausi Belgiassa on alkanut hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen äänestettiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi lokakuussa. Lokakuun aikana Jantunen tilastoi 10,6 pistettä, 4,8 levypalloa ja 3 syöttöä.

Oostende on aloittanut kautensa tappioitta, vaikka se joutui sunnuntaina tiukoille Giants Antwerpenin kanssa. Oostende onnistui puristamaan jatkoajan jälkeen 88-85 (71-71, 37-36)-voiton. Jantunen iski sinettiä Oostenden voitolle upottamalla vapaaheitot sisään 19 sekuntia ennen loppua ja kasvattamalla eron kolmeen, jonka Oostende piti loppuun saakka. Jantuselle kirjattiin ottelussa 11 pistettä, viisi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannin puolella Edon Maxhuni pääsi Heroes Den Boschin kanssa hieman helpommalla voittamalla Den Helder Sunsin 90-61 (42-29). Maxhuni heitti 11 pistettä, jakeli seitsemän syöttöä ja nappasi kolme levypalloa. Heroes jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Elias Valtonen pääsi juhlimaan voittoa Manresan kukistaessa Burgosin 90-82 (46-33). Valtosen tilastoriville raapusteltiin kolme pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi tuulettamaan myös Sasu Salin, kun Teneriffa päihitti kotonaan Andorran 79-70 (35-22).. Teneriffa paukutteli voittotahtia jo heti alussa voittamalla avausneljänneksen 21-8 eikä Andorra siitä enää noussut. Salin saalisti kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Emir Sulejmanovicin saldoksi kertyi neljä pistettä, viisi levypalloa ja syöttö. Teneriffa on neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlimaan kahta voittoa Earthfriends Tokio Z:sta. Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi numeroin 80-76 (30-38). Murphyt olivat joukkueensa parhaita pistemiehiä Erikin pussittaessa 21 pistettä ja Alexin säestäessä 18 pisteen kerääntymällä. Erik nappasi myös seitsemän levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Alekx sen sijaan kasasi lisäksi viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Erik jatkoi vahvoja otteitaan myös 77-73 (39-34) päättyneessä toisessa ottelussa. Veljeksistä vanhempi sai tililleen 17 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kolme syöttöä. Alexille merkattiin neljä pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alanen pääsi juhlimaan kahta voittoa loppuviikon aikana. Ensin St. Pölten kaatoi Aleksi Koskisen valmentaman Swans Gmundenin 78-71 (38-35) Alasen heittäessä yhdeksän pistettä, napatessa kahdeksan levypalloa ja antaen yhden syötön.
Ottelutilastot

St. Pölten kasvatti voittoputkensa jo kolmeen voittaessaan Klosterneuburg Dukesin 87-63 (45-28). Tällä kertaa Alanen sai tilastoihinsa 13 pistettä, kuusi pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Swans ei kauaa jäänyt murehtimaan St. Pölten-tappiota, vaan kuittasi sen komeasti viikonloppuna murskaamalla Kapfenberg Bullsin 103-77 (45-41).
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Baskets Bonnin hyvä alkukausi sai jatkoa 87-79 (47-35)-voitolla Würzburgista. Bonn on sarjan jaetulla kärkipaikalla viidellä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin aikalisällä piirtämät kuviot nostivat Tigers Tübingenin ensin varsinaisella peliajalla tasoihin viime sekunneilla, ja jatkoajalla 92-90 (79-79, 34-40)-voittoon Nürnberg Falconsista. Aatu Kivimäellä oli vaikeampi heittopäivä, mutta kantoi kortensa kekoon viidellä pisteellä, kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Tigers on aloittanut kauden hienosti ollen sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Puolassa Carl Lindbomin Sopot mureni päätösneljänneksellä Anwil Wloclawekin vieraana häviten sen peräti 6-28. Samalla Anwil karkasi 81-61 (35-37)-voittoon. Lindhom heitti kuusi pistettä ja sai kaksi raapaisua myös levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Sopot pitää sarjassa kymmenettä sijaa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin Stjarnan hävisi Valurille 79-91 (42-46). Hopkins oli joukkueensa parhaimmistoa 18 pisteen, kuuden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jatkoi voittoisasti kaatamalla Roannen 93-88 (44-46). Strasbourg on sarjassa kolmantena. Strasbourg on sarjassa jaetulla toisella sijalla.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolenc oli lähellä tupla-tuplaa yhdeksän pisteen ja 10 levypallon saldolla, kun Les Sables jatkoi nousuvirettään voittamalla Rennesin 83-72. Dolencille merkittiin myös yksi syöttö.
Ottelutilastot

Metro Areena täyttyy jälleen ulvovista susifaneista, kun Susijengi aloittaa MM-karsinnat marraskuussa. Torstaina 25.11. joukkue lähtee ryöstöretkelle länsinaapuri Ruotsiin, mutta palaa kotikentälle sunnuntaina 28.11., kun se isännöi kivikovaa Kroatiaa. Parhaat paikat kotiotteluun myydään nyt! Liput >>

 
4.8.2022 08:12 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin ura jatkuu Romaniassa

Kansainvälisen ammattilaisuransa Islannin liigasta kaudella 2021–22 aloittanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 27, siirtyy ensi kaudeksi Romaniaan. 195-senttinen Hopkins on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Romanian liigaa ja FIBA Europe Cupin karsintoja pelaavan SCM Craiovan kanssa.

29.7.2022 13:27 Susijengi

Alex Murphy siirtyy Japanin pääsarjatasolle

Vuosikymmenen taitteen MM- ja EM-karsintaotteluissa Susijengissä edukseen esiintynyt Alex Murphy, 29, jatkaa uraansa Japanissa. Viime kaudella Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (B2) pelannut Murphy, 206, nousee Japanin liigaan solmittuaan yksivuotisen sopimuksen Levanga Hokkaido Sapporon kanssa.

25.7.2022 14:03 Susijengi

Kreikan mahtiseura AEK Ateena saalisti Alexander Madsenin

Viimeiset kolme vuotta Latvian suurseurassa VEF Riiassa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko Alexander Madsen, 27, siirtyy Kreikkaan. Kahdeksankertainen Kreikan mestari ja neljän vuoden takainen FIBA Mestareiden Liigan voittaja AEK Ateena on solminut yksivuotisen sopimuksen 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

28.6.2022 09:41 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Ranskaan

Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

Näytä lisää vastaavia