Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

23.10.2023 07:44 Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

Mikael Jantunen on aloittanut kautensa hienosti Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mikael Jantunen saalisti kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja torjunnan, kun Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kaatoi paikallisottelussa vieraskentällä Nanterren 98-67 (54-28). Paris karkasi isänniltään toisella neljänneksellä voittamalla sen 26-8. Paris Basketball on sarjassa toisena kuudella voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni piiskasi joukkueensa hurjaan takaa-ajoon, kun Le Portel nousi 91-82 (39-51)-voittoon Gravelines-Dunkerquesta. Maxhuni urakoi 34 minuuttia ja siivitti Le Portelia 20 pisteen, neljän levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Le Portelille voitto oli kolmas peräkkäinen ja se on voittanut molemmat ottelunsa, joissa Maxhuni on pelannut.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa piti Real Madridia tiukoilla, mutta hävisi lopulta kotikentällään niukasti 76-82 (34-47). Salin heitti ottelussa kolme pistettä, nappasi yhden levypallon ja riisti kertaalleen. Teneriffalla on nyt kaksi voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa koki saman kohtalon Valencian vieraana, kun Manresa lähti kotimatkalle 79-84 (38-41)-tappio niskassaan. Valtonen kerrytti tilastojaan kahdella pisteellä, levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana LEB Orossa Remu Raitanen oli isossa roolissa, kun Caceres nappasi kauden avausvoittonsa kaadettuaan Melillan 90-76 (55-43). Raitanen oli joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, kolmen levypallon ja kahden syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Alex Murphy pääsi tuulettamaan myös voittoa, kun Estudiantes nappasi Real Betisin vieraana 86-77 (37-27)-voiton. Murphy pussitti ottelussa 10 pistettä ja kasasi lisäksi kaksi levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsen pääsi nautiskelemaan 107-65 (55-33)-voitosta Ventspilsin kustannuksella. Madsen teki tarkkaa työtä heittäen täydellisellä heittopelillä kahdeksan pistettä ja sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Liettuan cupissa Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiai taipui Gargzdain vieraana 93-95 (49-54). Kantonen heitti kahdeksan pistettä sekä sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Dolenc täytteli tilastojaan seitsemällä pisteellä ja syötöllä.
Ottelutilastot

Severi Kaukiaisen edustama Patrioti Levice koki niukan 72-74 (34-40)-tappion Slovakian liigan kärkiottelussa Svitiä vastaan. Kaukiaisen tilastoriviä täyteltiin neljällä pisteellä, levypallolla ja neljällä syötöllä.
Ottelutilastot

Slovenian liigassa Perttu Blomgrenin tilastoriville kirjattiin kaksi pistettä, levypallo ja syöttö Domzalen kukistaessa Skofja Lokan 77-72 (34-35). Domzale on voittanut kaikki neljä otteluaan.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervo pääsi juhlimaan voittoa Stjarnanin kanssa, kun Hamar kaatui vieraskentällä 90-80 (42-43). Kanervo auttoi joukkuettaan 17 pisteellä, neljällä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Ville Tahvanaisen ja Osku Heinosen Haukar puolestaan taipui Thor Thorlakshofnin vieraana niukasti 81-84 (42-37). Suomalaiskaksikko ylsi kaksinumeroisiin, kun Heinonen heitti 12 pistettä ja Tahvanainen sai tililleen 10. Heinonen keräsi lisäksi kaksi levypalloa ja kaksi riistoa ja Tahvanainen kolme levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Mikael Laihonen oli Radomin johtohahmo, kun hän heitti 21 pistettä Radomin kukistaessa Kotwican Puolan kakkosliigan ottelussa 105-103 (59-37). Laihonen esiintyi muutenkin vahvasti kahmien kuusi levypalloa, tarjoillen kolme korisyöttöä ja riistäen kertaalleen. Radomin alkukauden saldo on neljä voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Nopeasti virhevaikeuksiin joutuneen Ilmari Toikkasen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi levypallo, kun Svendborg Rabbits palasi Tanskan liigassa voittojen tielle voittamalla Värlöse Blue Hawksin 83-79 (38-49). Rabbits on kolmantena voitettuaan kuudesta ottelustaan viisi.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajille voittoja

Lassi Tuovi pääsi Virtus Bolognan kanssa juhlimaan loppuviikosta kahta voittoa. Ensin Euroliigassa kaatui Belgradin Punainen tähti 85-79 (44-33). Bolognan saldo Euroliigassa on nyt kolme voittoa ja yksi tappio.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna porskuttaa neljän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä, kun se kaatoi sunnuntai-iltana Dinamo Sassarin 80-66 (45-35).
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg veti pidemmän korren Daniel Janssonin valmentamasta Tigers Tübingenista numeroin 94-84 (53-41). Aatu Kivimäki ei ollut Tigersin kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Merlins Crailsheim ei pystynyt haastamaan Bayern Müncheniä, vaan joutui taipumaan kotonaan 62-97 (32-54).
Ottelutilastot

Valtteri Mervola jatkoi hienoja esityksiään Saksan ProB:ssä kirjauttamalla 12 pisteen ja 11 syötön tupla-tuplan sekä koristeli tilastojaan myös viidellä levypallolla ja kahdella riistolla, mutta Basketball Löwenin toisen puoliajan kiri oli liikaa Ehningen Urspringille ja pisteet matkasivat vierasjoukkueelle lukemin 111-85 (38-46). Löwen hurjasteli päätösneljännekseen peräti 41 pistettä.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden kaatoi St. Pöltenin vieraskentällä 94-83 (54-41).
Ottelutilastot
 

Otsikkoa, ingressiä ja uutista muokattu 23.10.2023 kello 9.20: Edon Maxhunin tilastot lisätty

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia