Mikko Koivisto: ”Tiistaina vastassa on ihan erilainen joukkue”

19.8.2012 13:44 Suomen Susijengi aloitti EM-karsintaurakkansa rymistelemällä Albanian nurin Helsingin Jäähallissa 35 pisteen erolla. Maajoukkueen raskaan sarjan korintekijäkalustoon kuuluva Mikko Koivisto, 25, kuitenkin arvioi Susijengin jääneen kauaksi parhaastaan Albania-pelissä. Tiistaina vastassa on Puola, jota vastaan lisälatausta ei tarvitse etsimällä etsiä.

Susijengi järjesti Albaniaa vastaan yhden hurjimmista hyökkäyspään otteluistaan moniin vuosiin takomalla 112 pistettä pelitilanneheittojen onnistuessa 53,5% tarkkuudella. Suomelle 11 pistettä (kolmoset 3/3) heittäneen Mikko Koiviston mukaan pelistä jäivät kuitenkin kaksijakoiset tunnelmat.

 

– Aika vaikea peli. Vastustaja oli ennakkoon selkeästi heikompitasoinen, peli oli karsintojen avausottelu ja vielä kotikentällä. Kun kaikki nämä lasketaan yhteen, lähtökohdat eivät olleet ihan helpoimmat mahdolliset, Koivisto miettii.

 

Suomelle jäi parannettavaa: Albania-pelin toinen puoliaika sortui pelailuksi, jonka lisäksi Albania heitti tasoonsa nähden rutkat 77 pistettä sekä voitti ottelun levypallokamppailun 39–38. Koivisto on kuitenkin vakuuttunut siitä, että karsintojen edetessä Susijengin ote terävöityy.

 

– Jos 35 pisteellä voittaa ottelun ja on silti vähän pettynyt, silloinhan asiat ovat kokonaisuudessaan aika hyvin, Koivisto muotoilee.

 

Tiistaina Suomi jatkaa pelejään vieraskentällä, kun karsintalohkon kolmen ennakkosuosikin joukkoon lukeutuva Puola pyrkii avaamaan kotivoittotilinsä Koszalinissa.

 

– Tiistaina vastassa on ihan erilainen joukkue. Saamme vastaamme samanlaisen huippuluokan joukkueen, jollaisia vastaan olemme tottuneet pelaamaan alkukesän aikana, arvioi Koivisto.

 

– Totta kai jokaisen pelaajan keskittymisen pitäisi olla sataprosenttista jokaisessa karsintapelissä, mutta psyykkisesti Puolaa vastaan on varmasti helpompi pelata kuin Albaniaa, koska kyseessä on kuitenkin toinen päävastustajistamme. Nämä on henkimaailman juttuja.

 

”Pelataan omalla tasolla ja mieluusti vähän yli”

 

Susijengi on pelannut kuluvan kesän maaottelunsa ilman pitkäaikaista kenttäkenraaliaan Teemu Rannikkoa, mutta joukkueen takakentän tilanne on Rannikon poissaolosta huolimatta hyvä.

 

Kolmivuotisen sopimuksen Euroliigaan tehneellä Petteri Koposella on takanaan paras kautensa Italian Serie A:ssa, Union Olimpijan Sasu Salin kehittyi viime kaudella Euroliiga-tason roolipelaajaksi ja nuori Antto Nikkarinen kypsyi maajoukkuepelaajan saappaisiin Kouvojen avauspelinrakentajana. Koivisto puolestaan pelasi suuressa roolissa Suomen mestari Loimaan Bisonsin kanssa latoen 12,7 pistettä ottelua kohden ja heittäen kolmosensa 41% tarkkuudella naruihin.

 

– Totta kai Teemu on sen verran hyvä pelaaja, että kaikki me toivoisimme hänen olevan mukana, mutta olemme sopeutuneet tilanteeseen hyvin, Koivisto miettii.

 

– Kaikki tietävät, minkä tason pelaaja Petsku Koponen on niin korintekijänä kuin pelinrakentajana, ja Antto Nikkarinen on ansainnut minuuttinsa hyvillä otteillaan. Minä ja Sasu päästään pelaamaan omissa rooleissamme ja autamme pelinrakennuksessa omien kykyjemme mukaisesti.

 

Bisonsin kanssa tuuletellun Suomen mestaruuden merkityksen Koivisto arvioi merkittäväksi kuluvan maajoukkuekesän kannalta.

 

– Totta kai kun saavuttaa jotain Suomen mestaruuden kaltaista, se tuo todella paljon itsevarmuutta ja luottamusta omaan tekemiseen. Näissä kansainvälisissä peleissä itseluottamuksella on todella iso merkitys.

 

Luottamus nousee arvoon arvaamattomaan lyhyen, mutta intensiivisen karsintaurakan aikana. Eurooppalaisen koripallon jättimaita on sortunut arvaamattomien haastajien edessä jo kahden ensimmäisen karsintakierroksen aikana: Azerbaidzan kaatoi kokeneen EM-kisakävijä Bulgarian kotonaan, selkeä altavastaaja Viro nitisti Israelin vieraskentällä ja Belgia mykisti monituhatpäisen puolalaisyleisön aiheuttamalla Puolalle kotitappion karsinta-avauksessa.

 

– Näissä karsinnoissa tulee ihan varmasti paljon yllätyksiä. Siitäkin syystä pelaamme itsemme mieluusti EM-kisoihin lohkon ensimmäiseltä tai toiselta sijalta sen sijaan, että lähtisimme laskeskelemaan kolmannen sijan korieroja, Koivisto lataa.

 

– Valmistavat maaottelut ovat osoittaneet, että me pelaamme riittävällä tasolla EM-kisapaikan varmistamiseksi. Kun pelataan jatkossa omalla tasollamme ja mieluusti vähän yli, kisapaikan pitäisi olla aika lähellä.

 

 

 
11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

25.11.2016 EM-karsinnat

Naarassusien Sofia Pelander: ”Ei muu auta, kun pistää pää pystyyn”

Suomen naisten koripallomaajoukkueen, Naarassusien, EM-karsintaurakka vuoden 2017 naisten EM-kisoihin päättyi eilen Luulajassa murskatappioon Ruotsille. Naarassusien luottosentterin Sofia Pelanderin, 24, mukaan keskiviikkoinen tappio oli kurja lopetus muuten onnistuneelle kymmenen päivän maajoukkueleirille.

13.6.2014 Maaottelu

Linda-Lotta Lehtoranta: ”Montenegroa vastaan pitää vain pelata omaa peliä”

EM-karsintoja pelaavan Suomen naisten maajoukkueen Linda-Lotta Lehtoranta, 22, on ilahduttanut kotiyleisöä Saksan Bundesliigasta kerätyllä pelikovuudella ja jo Naisten Korisliiga -ajoilta tutulla puolustuspelillään. Lehtoranta ja Naarassudet pelaavat sunnuntaina Montenegroa vastaan vieraissa.

18.9.2012 EM-karsinnat

Valmentajalegenda Tuominen: ”Nykymaajoukkueen pelaamista mielettömän kiva katsoa”

Suomen miesten maajoukkuetta mm. vuoden 1964 Tokion olympialaisissa sekä vuoden 1967 EM-kotikisoissa valmentanut Kalevi Tuominen, 85, on yli 40 vuoden ajan ollut miesten maajoukkuehistorian voittoisin päävalmentaja. Viikko sitten tiistaina valmentajalegenda seurasi hyvillään, kuinka ”Susijengin” tämän päivän päävalmentaja Henrik Dettmann kiilasi hänen rinnalleen voittotilastossa.

18.9.2012 EM-karsinnat

Henrik Dettmann: ”MM-kisat ja olympiakarsinnat ovat täysin mahdolliset”

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmannin johtamat joukot saavuttivat toisen peräkkäisen EM-kisapaikkansa viime viikolla päättyneistä EM-karsinnoista. Lisäksi Dettmann nousi Kalevi ”Kallu” Tuomisen rinnalle Suomen kaikkien aikojen voitokkaimmaksi maajoukkuevalmentajaksi. Dettmannin, 54, katse on kuitenkin jo tulevaisuudessa ja kovenevissa tavoitteissa.

10.9.2012 EM-karsinnat

Tuukka Kotti: ”Pitkä matka on kuljettu”

Forssan Koripoikien kasvatti ja tulevalla seurajoukkuekaudella Italian Serie A:n Cremonaa edustava Tuukka Kotti, 31, pelasi lauantaina Belgian Antwerpenissä uransa 150. miesten maaottelun. Vasta kahdeksantena pelaajana kautta aikain rajapyykin rikkonut Kotti toivoo tiistailta voitokasta päätöstä EM-karsintaurakalle ja suuntaa sitten katseensa kohti Slovenian EM-kisoja.

1.9.2012 EM-karsinnat

Kimmo Muurinen: ”Ihan turha lähteä laskemaan voittoja”

Susijengin rynnistys kohti Slovenian EM-kisoja jatkuu jälleen sunnuntaina, kun EM-karsintalohko E:n jumbojoukkue Albania isännöi Suomea Tiranassa. Vaikka Susijengin kisapaikka lähenee kovaa vauhtia, joukkueen laiturikonkari Kimmo Muurinen, 31, lupaa nostaa tassun kaasupolkimelta vasta karsintojen jälkeen.

22.8.2012 13:20 EM-karsinnat

Petteri Koponen: ”Voitto Belgiasta olisi iso askel kohti EM-kisoja”

Susijengin tiistai-illan Puola-voitossa 26 pistettä upottanut Petteri Koponen on muun maajoukkuemiehistön tavoin suunnannut katseensa perjantain Belgia-otteluun. ”Maestro Koponen” painottaa, että kahden tappiottoman joukkueen kohtaamisen voittaja ottaa todella ison askeleen kohti Slovenian kesän 2013 EM-kisoja.

Näytä lisää vastaavia