Mirolybov ja Koskinen siivittivät Swans Gmundenin unelmakauteen – ”Tuloksellisesti on aika vaikea pistää paremmaksi”

28.6.2023 13:43 Swans Gmundenin kausi Itävallassa oli täydellinen joukkueen puhdistaessa palkintopöydän triplamestaruudella. Anton Mirolybov oli syystäkin ylpeä kauden menestyksestä.

Anton Mirolybov (etualalla) ja Aleksi Koskinen putsasivat palkintopöydän Itävallassa. (Kuva: FIBA Europe)

Swans putsasi palkintopöydän kauden päätteeksi. Se voitti alkukaudesta Super Cupin, sitten tuli Itävallan cupin voittopokaali, runkosarjan voitto ja kausi huipentui mestaruusjuhliin.

Swans osallistui myös ensimmäistä kertaa historiansa aikana europeleihin.

Mestarien liigan karsinnoissa se pääsi toiselle kierrokselle ja jatkoi kauttaan FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheessa. Siellä se taisteli jatkopaikasta, mutta jäi lopulta lohkossaan viimeiseksi kahdella voitolla ja neljällä tappiolla.

- Tuloksellisesti on aika vaikea pistää paremmaksi. Ehkä FIBA Europe Cupissa olisimme voineet päästä toiselle kierrokselle. Hävisimme kaksi ensimmäistä kotiotteluamme, jotka meillä oli mahdollisuudet voittaa ja lopulta jäimme yhden voiton päähän jatkopaikasta.

- Tietenkin pelin sisällä voi pelata aina paremmin, mutta tuloksellisesti ei olisi paljon paremmin voinut mennä, Mirolybov arvioi joukkueensa kautta.

Hallitseva mestari Vienna lähti kauteen jälleen suurimpana mestarisuosikkina. Swans otti kuitenkin otteluparissa selvän niskalenkin kauden aikana. Swans kaatoi Viennan Super Cupin finaalissa ja sarjan finaalisarjassa otteluvoitoin 3-1. Lisäksi runko- ja jatkosarjan keskinäisissä kohtaamisissa Swans oli vahvempi viemällä neljästä ottelusta nimiinsä kolme. Siitä huolimatta Swansin mestaruus oli pienoinen yllätys.

- Olimme altavastaajia finaalisarjaan lähdettäessä ja heillä on kolminkertainen budjetti meihin verrattuna. Pelasimme hyvin erilaista korista. He yrittivät pelata hidasta ja lähinnä puolen kentän peliä, kun taas me yritimme pelata koko kentällä ja pitää vauhtia.

- Me olimme heille vaikea match-up, ja jos pystyimme pelaamaan omalla temmollamme, niin olimme vahvoilla, ja jos he omalla, niin he olivat vahvoilla. Lopulta siinä kävi niin, että he joutuivat heittämään oman pelikirjansa roskiin kesken finaalisarjan ja heidän pelaamisensa meni enemmän yksi vastaan yksi -pelaamiseksi. Me pystyimme pitämään tempoa päällä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mestaruus oli Mirolyboville ja Koskiselle toinen Gmundenin peräsimessä. Ensimmäinen tuli toissa kaudella keskellä korona-aikaa.

- Kyllä ne maistuivat hieman erilaisille. Ensimmäisellä kerralla se oli sekä itselleni että monelle muulle ensimmäinen mestaruus. Toisella kerralla olimme selviä altavastaajia. Ensimmäisellä kerralla oli myös korona päällä eikä katsomossa ollut faneja. Nyt oli hallit täynnä ja 350 meidän kannattajaamme matkasi vieraspeliin, Mirolybov vertailee.

Vuoden valmentajaksikin valittu Mirolybov jakoi kaudesta kiitokset ja kunniat apuvalmentaja Koskiselle ja koko joukkueelle.

- Kaudesta jäi tosi hyvä maku. Olen äärimmäisen ylpeä pelaajista. Jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien palaset loksahtivat kohdilleen. Olimme ainoa joukkue, joka ei vaihtanut pelaajia kauden aikana. Lisäksi säästyimme isommilta loukkaantumilta ja siitä iso kiitos kuuluu Aleksi. Hänen apunsa oli jälleen täysin korvaamatonta ja hänestä oli valtava apu kauden aikana.

- Välillä oli vuoristorataa, mutta joukkueesta huokui usko omaan tekemiseen. Jäi kiitollinen olo siitä, että pelaajat uskoivat meidän hommaan ja jaksoivat tehdä töitä koko kauden.

- Gmundenin tavoite kauteen lähdettäessä on aina vähintään yksi pytty, mutta nyt teimme historiaa ottamalla kaikki kolme ensimmäistä kertaa seuran historiassa ja toisena joukkueena Itävallassa. Teimme töitä alusta loppuun ja kauden lopussa olimme siellä missä pitikin. Tästä tekee spesiaalin myös se mitä tässä on itse käynyt läpi, vakavaa sairautta vastaan taisteleva Mirolybov kuvailee.

Yhdessä Koskisen kanssa he ovat neljän kauden aikana saavuttaneet kaksi mestaruutta, kaksi Super Cupia ja yhden Itävallan cupin pokaalit. Lisäksi Mirolybov on valittu kahdesti Itävallan liigan vuoden valmentajaksi. Ei siis ihme, että hänelle löytyy kysyntää myös muualla.

- Jatko on vielä auki. Tässä joutuu puntaroimaan asioita monelta kantilta. Tässä on muutamia vaihtoehtoja ja mietin vielä asiaa. Gmundenista on tullut minulle tänä aikana rakas perhe. Katsotaan mihin suuntaan viisari värähtää. Ratkaisuja tehdään varmasti lähiaikoina, Mirolybov paljastaa.

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

19.6.2023 17:17 Suomalaiset ulkomailla

Ninni Salmi pääsi testaamaan Bundesliigan kovuutta – ”Päätin ottaa siitä kaiken irti”

Ninni Salmi, 26, siirtyi vuodenvaihteessa Vimpelin Vedosta Saksan Bundesliigan kärkiseuroihin lukeutuvan Herner TC:n riveihin. Salmi pääsi samalla toteuttamaan yhden tavoitteistaan.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

9.6.2023 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä ehjä ja hyvä kausi Nördlingenissä – ”Kokonaisuudessaan jäi hyvä maku”

Elina Koskimies, 26, pelasi toisen kautensa Saksan liigassa Angels Nördlingenin riveissä. Koskimies nautti suurta vastuuta kauden aikana ja kausi meni pääosin positiivisesti sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

Näytä lisää vastaavia