Mixu ja Maikku -Roadshow siirtyy Pohjanmaalle Lapualle

30.9.2016 Mixu ja Maikku Roadshow on kiertänyt ympäri eteläistä Suomea, nyt on aika siirtyä Pohjanmaalle, Lapualle.

Kiertueen tavoitteena on ollut rohkaista tyttöjä unelmoimaan ja asettamaan tavoitteita omalle harrastukselleen. Kiertueella on kuultu tarinoita erilaisista pelaajaurista ja siitä matkasta mitä erilaisilla valinnoilla on ollut mahdollista saavuttaa, miksi kannattaa unelmoida ja sekin, että vapaa-ajalla kentälle heittelemään lähteminen on oikeasti tyttöjenkin juttu.

Kiertueen ehdottomana tähtenä toimii huikean pelaajauran tehnyt Michaela Moua. Mixu haluaa tällä työllään antaa takaisin sen mitä koripallo hänelle itselleen on antanut. Mixun rinnalla syksyn Roadshow estraadeilla tapaatte myös Marja Miettisen. Maikku tuo iltaan ajatuksia tyttöjen valmentamisesta sekä nuorten kaipaamaa omaa osallistumista iltaan toiminnallisten menetelmien kautta. Jokaiseen iltaan pyritään saamaan pelaajia naisten maajoukkueesta ja korisliigasta. Roadshow illoissa on ollut mukana mm. Taru Tuukkasen, Reetta Piiparin, Tiina Sten ja Lotta Aaltonen.

Iltojen pohjana toimii ajatus siitä, miten voisimme tukea siinä, että harrastus ei loppuisi liian aikaisin. Turun Riennon Mira Sakselin on tehnyt ilmiöstä ansiokkaan opinnäytetyön, jonka tärkeimmät viestit kuullaan iltojen aikana.

SEURAAVA ROADSHOW

Seuraavan kerran Roadshow saapuu Lapualle

  • Keskiviikko 12.10.2016 klo 18:00-20:00

  • Lapuan Urheilutalo, Urheilukatu, Lapua

Ilmoittautuminen Lapuan tapahtumaan sähköpostiin: juniorit@korikobrat.com

Lisätietoa tapahtumasta Outi Keski-Saari, 0400-967 961

MIXU JA MAIKKU

Michaela ”Mixu” Moua on pelannut 93 naisten maaottelua. Tämän lisäksi hän on pelannut neljä pelikautta USA:n yliopistosarjassa NCAA, jonka jälkeen hän on pelannut ammattilaisena mm. Italiassa, Ranskassa, Sveitsissä ja Unkarissa.

Marja ”Maikku” Miettinen on toiminut naisten maajoukkuevalmentajana vuosina 1996-1999, Koripalloliiton naiskoripallon kehittäjä sekä lukuisissa valmennustehtävissä useissa seuroissa.

 

 
1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

9.8.2011 Pohjoinen alue

Alueiden kilpailutoiminnan ilmoittautuminen on auki - ensimmäiset eräpäivät 15.8.

Kaikkien Koripalloliiton alueiden kilpailutoiminnan aikuisten ja nuorten ilmoittautuminen on avattu joukkueille.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

3.11.2009 Pohjoinen alue

”Hyvä hygienia avainasia sikainfluenssalta suojautumisessa”

A(H1N1)v-virus eli ns. sikainfluenssa on levinnyt eri puolella Suomea ja aiheuttanut koripallopiireissäkin keskustelua. Koripalloliitto ei ole ryhtymässä erityistoimenpiteisiin sikainfluenssan varalta, vaan pidättäytyy seuraamaan viranomaistahojen suosituksia.

7.8.2009 Pohjoinen alue

Koripalloliitto nostaa valmentajien vaatimustasoa, tarjoaa peruskoulutuksen

Suomen Koripalloliitto tarjoaa syksyllä 2009 koripallovalmentajan peruskoulutuksen kaikille nuorten koripallovalmennustoimintaan osallistuville maksutta. Samalla liitto kiristää valmentajien kouluttautumiseen kohdistuvaa vaatimustasoa.

7.8.2008 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen päättyy 11.8.2008

Ilmoittautuminen nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.8.2008. Ilmoita joukkueesi heti!

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

Näytä lisää vastaavia