Moore heitti Hongan Korisliigaan jatkoajalla

26.4.2013 22:06 Tapiolan Hongan paikka Korisliigassa kaudelle 2013/14 sai sinettinsä perjantaina, kun Honka kukisti Porvoon Tarmon miesten divarin neljännessä finaaliottelussa jatkoajalla pistein 66–65 (31–39, 59–59). Hongan sankarina juhlittiin amerikkalaistakamies Malik Moorea, jonka kahden pisteen heitto varmisti espoolaisille kaivatun liiganousun summerin soidessa.

Malik Moore nosti haamukorillaan Hongan Korisliigaan.

Viljami Vanjoen panos liiganousussa oli vahva. Kuvat: Francois Perthuis.

Neljäskin Hongan ja Tarmon välinen finaaliottelu oli asemasotaa, jossa joukkueet ottivat järjestäen kaikki vastustajansa hyökkäyspään vahvuudet pois. Ääriään myöten täyteen pakattu (1,361 katsojaa) Tapiolan Urheiluhalli sai kuitenkin kolmannen jakson alussa seurata vakavana, kun porvoolaiset nousivat Mikael Holmeen hyppyheitolla 35–45-johtoon.

 

Honka lukitsi kuitenkin kolmannen jakson edetessä Tarmon täysin puolustuksellaan ja kuroi tilanteen tasoihin (50–50) neljännelle jaksolle lähdettäessä. Pelin toi jatkoajalle Hongan Jouko Järvinen, joka tasoitti numeroiksi 59–59 minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

 

Tarmo johti ottelua numeroissa 64–65 ja sai viimeisen hyökkäysvuoronsa 30 sekuntia ennen loppua. Vernon Taylorin hyppyheitto osui rautoihin juuri hyökkäysajan umpeutuessa, jonka jälkeen Tero Laitinen sieppasi puolustuslevypallon ja ruokki ajoon ampaissutta Malik Moorea. Moore upotti haastetun layupin koriin ja vapautti Tapiolan hallin riemunpurkaukseen.

 

– Ei tullut mikään helpolla tänään. Se johtui niin meidän ylilatauksestamme ja jännittyneisyydestämme, kuin myös vastustajan hyvyydestä. Jaksoimme kuitenkin painaa loppuun asti, ja siitä kiitos koko jengille, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen lateli.

 

Hongan tehopelaajat Moore (15/7/5 syöttöä) ja Ronnie Clark (15/5/2 blokkia) jäivät Tarmon käsittelyssä alhaisiin heittoprosentteihin, mutta espoolaisten suomalaisvitja kunnostautui oikeaan aikaan.

 

– Viljami Vanjoki (8/1), Anselmi Vanjoki (3/0) ja Ilkka Sirola (8/6) nousivat esille uusina onnistujina, Salminen kiitteli.

 

Hongasta myös Jouko Järvinen (7/13) ja Tuomas Iisalo (6/7) kuuluivat tehopelaajien joukkoon. Tarmosta Jerrah Young (14/9/5 riistoa/3 blokkia), Vernon Taylor (13/12) ja Isaiah Tate (14/5/3 riistoa) muodostivat kärkikaartin.

 

”Jätkät jaksoivat uskoa”

 

Vuosi sitten Hongan tie divarin pudotuspeleissä nousi pystyyn jo välierävaiheessa, ja päättyneeseen kauteen joukkue lähti vahvasti liiganousu mielessään. Hongan syyskausi ja alkutalvi sujuivat kuitenkin haastavissa merkeissä lukuisien loukkaantumisten johdosta.

 

Tammikuussa Honka vahvistui kuitenkin merkittävästi, kun Korisliigan kaksinkertainen syöttökuningas Malik Moore sekä pitkän pään puolustuksen lukko Tero Laitinen liittyivät espoolaisjoukkueen kokoonpanoon. Helmikuun aikana Hongan sairastupa alkoi tyhjentyä, ja joukkue nousi Divari A:n viidenneltä sijalta kolmanneksi.

 

Pudotuspeleissä Honka oli rautaa. ToPo kaatui välierissä voitoin 3-1 ja liiganousu varmistui kolmella perättäisellä voitolla divarin runkosarjavoittaja Tarmosta.

 

– Juuri puhuimme jätkien kanssa siitä, kuinka vaikea tämä kausi on ollut kaikkine loukkaantumisineen. Välillä oli epäonnea niin paljon, ettei oikein kukaan osannut sanoa, minne homma oli menossa. Jätkät kuitenkin jaksoivat uskoa omaan duuniinsa ja se kannatti, hehkutti Salminen.

 

– Pakko myös jakaa tunnustusta tälle kotiyleisölle. Kuulemani mukaan täällä on viimeksi ollut tällainen tunnelma joskus Hongan mestaruusvuosina. Aivan huikeaa, jatkoi Salminen.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia